Hyvä lähetystyömme ystävä,

Seuraavan ITÄPORTTI -lehti on tekeillä. Sen valmistumista odotellessamme lähetämme sinulle tämän viestin, jossa on rohkaisun sana pandemiakoettelemusten jatkuessa.

Monien toimintasuunnitelmat vuoden vaihteessa olivat nousuvoittoisia. Sitten tuli pandemia ja suunnitelmat menivät uusiksi. Muutos on ollut suuri. Se on tuonut mukanaan vastoinkäymisiä yksi toisensa jälkeen.

Toisessa Mooseksen kirjassa, sen 15. luvussa Egyptin orjuudesta vapautunut Israelin kansa saapui Mara -nimiseen paikkaan. Siellä ei ollut juomakelpoista vettä. Kansa nurisi Moosesta vastaan, vaikka oli kulunut vain kolme päivää siitä, kun he olivat nähneet suuren ihmeen, kuinka Jumala oli halkaissut Punaisenmeren ja hukuttanut takaa ajavan faaraon armeijan.

Kuka olisi voinut moittia Moosesta, jos hän olisi luovuttanut, jättänyt kesken ja siirtynyt muihin hommiin? Kenties tämä kuulostaa tutulta. Vaikka olemme kokeneetkin Jumalan suuria läpimurtoja elämässämme, kiitosvirtemme saattaa muuttua valitusvirreksi. Me masennumme, menetämme toivon ja valitamme vastoinkäymisten keskellä.

Marassa Jumala osoitti Moosekselle puunoksan ja antoi käskyn heittää se veteen. Mooses toimi niin ja kansa sai juomakelpoista vettä juodakseen.

”Maran” kokemus oli vasta pieni osoitus siitä, mitä Jumala oli aikeissa tehdä osoittaakseen huolenpitonsa suuruuden.

Raamattu kertoo: ”Sitten he tulivat Elimiin. Siellä oli kaksitoista (12) vesilähdettä ja seitsemänkymmentä (70) taatelipalmua ja he leiriytyivät veden ääreen” 2. Moos.15:27.

Tämä uskomaton keidas sijaitsi lyhyen taipaleen päässä Maran koettelemuksen paikasta. Jumala johdatti kansan puutteen keskeltä paratiisikeitaalle, missä kaksitoista lähdettä pulppusi raikasta vettä. Erämaakokemusten keskellä voidaan kokea sanoinkuvaamaatonta Jumalan siunausta ja huolenpitoa.

Tämän kertomuksen opetus on: Älä luovuta, älä jätä kesken. ”Elim” saattaa olla lyhyen taipaleen päässä.

Nuori Joosua oli Maran ja Elimin tapahtumien silminnäkijä. Vuosia myöhemmin, luvatun maan rajalla Jumala ilmestyi Joosualle. Edessä oli inhimillisesti mahdoton tehtävä. Joosuan rohkeus oli alkanut hiipua ja siksi Jumala sanoi: ”Ole luja ja rohkea, älä pelkää, äläkä arkaile, Minä en jätä sinua enkä hylkää sinua!” Se riitti. Joosua uskoi. Ja Jerikon muurit kaatuivat.

Neljänkymmenen palvelutyövuoden aikana Jumalan elovainioilla yhdessä Lauran kanssa olemme kohdanneet monia koettelemuksia. On nähty niukkuuden aikoja ja erämaataipaleita. Mutta Jumala ei ole jättänyt erämaaha vaan on aina johdattanut Elim-keitaille.

Jeesus sanoi opetuslapsilleen, että ”heidän tuli aina rukoilla, eikä väsyä.” Lk.18:1.

Jumalan sanan kehotus on selkeä: älä luovuta! Älä jätä kesken, vaikka mieli tekisi!

Kesälomakuukausi on takanapäin. IRR-TV:n evankeliuminjulistustyö 16 satelliitin kautta Afrikasta Aasiaan jatkuu edelleen ilman taukoa. Satelliittityö islamilaiseen maailmaan on ehdottomasti tehokkainta, mitä voi olla, kun ajattelemme Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä.

Satelliittikanavilta kerrotaan, että pandemian aikana katsojaluvut ovat nousseet moninkertaisiksi. Iranista kuulimme, että eräs satelliittikanavista on kirjannut 10 kertaa normaalia enemmän uskoontulotapauksia. Sama tilanne on myös arabiankielisillä kanavilla. Katsojaluvut ja katsojapalaute ovat lisääntyneet selvästi!

Eri maissa monet eri työmuodot ovat osoittautuneet tehokkaiksi. Voisin mainita esimerkiksi kirjallisuustyön Venäjällä, missä eletään suurien poliittisten muutosten keskellä sekä suuritehoiset mediamissiot maailman suurkaupungeissa.

Samalla myös taloushaasteemme ovat lisääntyneet. Olemme kovin kiitollisia jos voit erityisesti muistaa työtämme erityisesti juuri nyt syyskauden alkaessa.

Kiitämme sinua sydämellisesti sekä talous- että rukoustuesta kuluneen kesän aikana. Te, työtoverimme, olette Jumalan vesilähteitä ja Jumalan keitaita yhteisessä lähetystyössämme. Ilman teitä meitä ei olisi. Kiitos, että olette rinnallamme!

Jumalan siunaamaa elokuuta!

Saakoon Herra, jonka lupaukset ovat horjumattomia siunata sinua ja pitää sinut ja rakkaasi turvassa. Jumalan siunaamaan elokuuta!

Hannu ja Laura Haukka
sekä IRR-TV:n lähetystiimi

 

PS. Jos tahdot antaa lahjasi IRR-TV:n työlle Venäjällä, Islamilaisessa maailmassa tai Israelissa, klikkaa tätä lahjoita -linkkiä.