Kylmän sodan aikana vuosina 1952-1990 kristillinen lyhytaaltoradiotyö Neuvostoliittoon oli ainut mahdollisuus miljoonille venäjää puhuville neuvostoliittolaisille kuulla evankeliumin sanomaa ateistisessa maassa. Kun Neuvostoliitto sortui vuonna 1991 ja uusi Venäjä syntyi, maan sisäiset mediat myös vapautuivat. Lyhytaaltoradiotyö loppui hiljalleen. Nyt näyttää siltä, että palataan vanhaan aikaan.

Venäjän mediat ja kansalaiset on alistettu Kremlin tiukan valvonnan alle. Evankeliumi ei kuulu eikä näy katukuvassa tai eetterissä. Venäjän sota Ukrainan maaperällä käynnisti ideologisen sodan supervallan omien rajojen sisäpuolella. Kansalaisten katselu-, luku- ja kuuntelutottumuksia valvotaan kattavasti. Seurakunnat Venäjällä eivät voi julkisesti toteuttaa lähetystyötä omassa maassaan.

Kymmenien vuosien aikana olemme nähneet toistamiseen lähetystyössä, kuinka Jumala toimii. Silloin, kun yksi ovi sulkeutuu, toinen ovi avautuu. Jumala valvoo lähetyskäskyn toteutumista sotien runtelemassa maailmassamme.

Yllättäen meille on tarjottu mahdollisuus käyttää suurtehoradioasemaa, jonka lähetykset kuuluvat koko Euroopan puoleisella Venäjällä, Valko-Venäjällä, Ukrainassa ja Puolassa. Toteutuessaan, radiolähetykset tavoittavat miljoonia venäjää puhuvaa kansalaista.