IRR-TV painattanut jo 16 vuoden ajan hengellistä kirjallisuutta Venäjän evankelisten seurakuntien evankelioimiskäyttöön. Kirjojen kautta on johdatettu suuri määrä venäläisiä uskoon.

Kirjallisuustyö sai alkunsa, kun Volgogradissa järjestettyä suurkaupunkimissiota varten painettiin muutostarinoita sisältäviä Mahdollisuus Muutokseen -missiokirjoja. Vuosien varrella on painettu miljoonia kappaleita missiokirjoja, Raamattuja, Uusia testamentteja ja Johanneksen evankeliumeja, joita on levitetty n. 2 000 seurakunnan kautta ympäri Venäjää. Työn tuloksena on istutettu n. 2 500 uutta seurakuntaa.

IRR-TV:n Venäjän työn edustajan, helluntaipiispa Juri Ananievin mukaan noin 40 Helluntaikirkon evankelioimisryhmää on käyttänyt aktiivisesti kirjoja ihmisten tavoittamisessa Euroopan puoleisella Venäjällä sekä Siperiassa. Missiokirjaa on käännetty myös eri Siperian kielille.

– Iloitsen siitä, että Suomen uskovien kustantamat kirjat ovat kulkeutuneet aivan Itä-Venäjän kaukaisimpiin kolkkiin, Tyynenmeren rannikolle saakka. Siellä nämä ”evankelistat”, kirjat ryhmien ja uskovien käsissä, ovat olleet isona tekijänä sille, että monet ovat löytäneet tiensä Jumalan tykö ja ottaneet Jeesuksen vastaan, sanoo IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Opiskelijaherätystä Sahalinissa

Hengelliset kirjat ovat olleet tärkeä evankelioimisväline Tyynenmeren rannalla olevalla Sahalinin saarella.

– Meille, jotka asumme kaukana Venäjän suurista asutuskeskuksista, on ollut suureksi siunaukseksi saada kirjallisuutta. Se on mahdollistanut evankeliumin viemisen suurille joukoille Kaukoidässä. Kirjallisuus on meille kuin hyvä siemen, joka kylvetään maahan, ja kuin leipä, jota jaamme ihmisille, kertoo Itä-Siperian alueen Helluntaiunionin piispa Pjotr Jarmoljuk.

Suomalaiset ovat kustantaneet miljoonia hengellisiä kirjoja venäläisten evankelioimiseksi.

Sahaliniin on toimitettu mm. 20 000 Uutta testamenttia, missiokirjoja ja sekä suurella tekstillä painettuja että taskukokoisia, opiskelijoille suunnattuja Johanneksen evankeliumeja. Viime aikoina yliopistot ovat avautuneet evankelioimisryhmille, ja monet opiskelijat ovat tulleet uskoon.

– Suuri kiitos teille, että olette halunneet tukea meitä tässä työssä kirjallisuuden muodossa. On suuri siunaus saada olla yhteistyössä kanssanne, Jarmoljuk sanoo.

Ihmiset kaipaavat muutosta

Kirjat on painettu siperialaisessa kirjapainossa. Kustannusliikkeen johtaja Irina Garabanova kertoo, että he painattavat ja kääntävät paljon erilaista hengellistä kirjallisuutta mm. lasten evankelioimistyöhön, sillä lapset törmäävät harvemmin evankeliumiin älypuhelimien kautta.

Kirjallisuutta tarvitaan Venäjällä jatkuvasti lisää, sillä maassa on edelleen paljon ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia. Monet kamppailevat erilaisten ongelmien, kuten alkoholismin kanssa, ja tarvitsisivat sanomaa muutoksen mahdollisuudesta, jonka Jumala voi antaa.

– Ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin ihmiset Venäjällä etsivät ja kaipaavat. Vielä on mahdollisuus viedä ja jakaa Jumalan sanaa. Se on meidän kutsumuksemme ja tehtävämme, toteaa IRR-TV:n ohjelmajohtaja Laura Haukka.

Hannu ja Laura Haukka toteavat, että IRR-TV painattaa hengellistä kirjallisuutta Venäjälle niin kauan kuin sen jakaminen on mahdollista.

Yksikin kirja on merkityksellinen

Seurakuntien viimeisin tilaus sisältää 100 000 Johanneksen evankeliumia, 25 000 Uutta testamenttia, 50 000 lasten evankeliointikirjaa sekä 100 000 tavallista ja 50 000 Venäjän vankiloihin tarkoitettua missiokirjaa. Painatuskulut tulevat olemaan 300 000 – 400 000 euroa.

– Painatamme kaiken, mitä pystymme, mutta se tulee vaatimaan taloudellista tukea. Kassoissa ei ole rahaa. Meillä ei ole riittävästi resursseja toteuttaa esimerkiksi kaikkia missioita, joita pyydetään. Viimeksi pyydettiin missiota Ulan-Udenin kaupunkiin Burjatiaan. Mielellämme tekisimme sen, mutta se vaatii taloudellista tukea, Hannu Haukka kertoo.

Kirjatilausten määrä voi tuntua äkkiseltään suurelta. Mutta yhdelläkin kirjalla on suuri merkitys, eikä sen painattaminen maksa kuin 1–1,50 euroa.

– Jokainen kirja voi merkitä yhden ihmisen pelastumista. Hän voi tulla uskoon saadessaan käsiinsä konkreettista luettavaa materiaalia, jossa on Jumalan sanaa. Emme puhu miljoonista ihmisistä, vaan yhdestä yksilöstä ja yhdestä kirjasta, jonka minä yksilöihmisenä voin kustantaa, Haukka sanoo.

 

Voit osallistua kirjallisuuskeräykseen lahjoitussivumme kautta. Kiitos lahjastasi!