Usein kysytään, missä on Jumala, kun ukrainalaiset aviomiehet, isät ja pojat kaatuvat rintamalla sekä maata pommitetaan taukoamatta? Vastaus löytyy seurakunnasta. Jumala on ihmistä lähellä sodan keskellä, myös silloin, kun hyökkäävä armeija tuhoaa kaupunkeja, kyliä ja koteja.

Seurakunta on majatalo, sairaala, turvapaikka ja keidas haavoittuneille ihmisille. Seurakunta on paikka, jossa sidotaan sielun haavoja ja lääkitään särkyneitä sydämiä. Menetysten keskellä ihmisiä rohkaistaan elämään. IRR-TV:n tehtävä on tukea ja kannatella Ukrainan seurakunnan käsiä taisteluiden keskellä.

Sota aiheuttaa väistämättä traumoja, mikä tarkoittaa haavoittuneen sielun sairastumista. YK:n mukaan kymmenen miljoonaa ukrainalaista kärsii sodan aiheuttamista traumoista. Ukrainan viranomaiset ilmoittavat, että traumoista kärsivien oikea luku on neljäkymmentä miljoonaa.

SEURAKUNNAT TÄYTTYVÄT HAAVOITTUNEISTA SIELUISTA
Monien seurakuntien jumalanpalvelukset ovat ääriään myöten täynnä. Ukrainan kansa kärsii ja hakee turvaa sekä lohtua hengellisistä tilaisuuksista. Viime syksynä Kiovan alueen Spansenie-seurakunnan tilaisuudessa tuli uskoon noin 1400 ihmistä viikonlopputapahtumassa! Seurakunta on kasvanut moninkertaiseksi kahdessa vuodessa. Olemme nähneet, kuinka tätä samaa koetaan Harkovassa, Zaporizzijassa ja Hersonissa. Seurakunnan tilaisuudet ovat ääriään myöten täynnä. Sota on vienyt monilta kaiken vietävissä olevan, ja ihmiset hakevat elämäänsä ankkuria.

TAIVAALLINEN HOITO-OPAS SODASTA KÄRSIVILLE
Ehkä tärkein lähetystyömme anti on ukrainalaisille suunnattu kirja, joka tarjoaa haavoitetulle sielulle hoitoa, lääkettä, suuntaa ja kestävän ankkurin elämän rajuimpiinkin myrskyihin. Psalmista 23 löytyy Paimenen lupaus eheyttää ja korjata haavoitettu sielu. Psalminkirjoittaja Daavid tiesi, mitä merkitsevät unettomat yöt, kyynelvirrat, unelmien murskaantuminen, hengenvaarassa eläminen, vaino ja takaa-ajo. Lähetystalomme julkaisee tämän kirjan. Toimituskunnassa on mukana psykologeja, pappeja, sotilaspastoreita ja asiantuntijoita. Kirjoja tarvitaan paljon ja niiden painattamiseksi me tarvitsemme tukijoittemme hyvää tahtoa ja mukaantuloa.