Orehkovan kylässä. Ruoka-apua jaettiin loukkuun jääneille asukkaille.

Joitakin päiviä sitten palasin Suomeen Itä-Ukrainasta. Sota on särkenyt miljoonien ihmisten elämän heidän paetessaan Venäjän aloittamaa suursotaa. Sota on myös herkistänyt meitä miljoonia muita, jotka elämme vapaissa maissa. Me seuraamme Ukrainan sotaa etäältä. He kokevat henkilökohtaisesti sodan kauhut.

Saavuimme avustuksen kera Donetskin alueen Novoselivkan kylään. Tykistötuli muistutti, että olimme saapuneet sotatoimialueelle.

Missio jatkuu
Joulukuussa Mariupolissa käynnistynyt missiomme sai jatkoa helmikuun 24.päivänä. Sodan sytyttyä missio sai uuden muodon. Uudistetusta ja sotatilaan mukautetusta missiokirjasta on tulossa suurpainos ja jaetaan ukrainalaisille pakolaisille eri maissa. Kirja on kaksikielinen sekä ukrainan että venäjän kielellä.
Avustusmatkamme toinen pysäkki. Kylähartaus Itä Ukrainan Donetskin alueella. Sotilaspastori Albertin puheen taustalla kuului Venäjän armeijan tykistön toiminta.


Sota on jättänyt syvät jäljet rintamakylien asukkaisiin. Kyyneleitä ei puuttunut. Ruoka-apu purettiin kylään.

Avustus menee perille
Lisäksi IRR-TV:llä me saamme olla välikätenä toimittamalla elintarvikkeita ja muuta elintärkeätä apua etulinjan kylien asukkaille, sinne missä normaali elämä ja palvelut ovat kokonaan pysähtyneet ja missä puute kaikesta edelleen kasvaa. IRR-TV:n ystävät ovat tulleet apuun Ukrainan murhenäytelmään lahjoittamalla runsaasti eri muotoista apua.

”Paljon lämpimiä terveisiä Suomeen! Kiitos, että ette ole meitä unohtaneet! Kiitos ruoka-avustanne!” ilmoittivat Donetskin alueen Novoselivkan kyläläiset.

Evakuointia
Rahallisen tuen ansiosta olemme voineet toimittaa evakuointityöhön tarvittavia ajoneuvoja Gennadi Mohnenkon avustusryhmille. Olemme mukana toimittamassa ruoka-apua rintamakylien asukkaille ja evakuoimassa sotatoimien alle jääneitä kyläläisiä. Olemme voineet myös julistaa Evankeliumin hyvää sanomaa samoissa kylissä, useimmiten tykistötulen saattelemana. Jumalan varjelus ja siunaus on ollut matkassa mukana. Lämmin kiitos, että muistatte IRR-TV:n lähetystyötä rukouksin ja tukien myös edessä olevan haasteellisen kesän aikana.

Kaiken matkoilla koetun ja nähdyn jälkeen yhä enemmän kiitän Jumalaa. Kotoisessa Suomessa tykit ovat vaiti ja pommit eivät putoile. Jumalan armosta Suomen yllä on rauhallinen ja sininen taivas.

Toivotan sinulle, rakas työmme ystävä, siunattua Juhannusta ja rauhaisaa, nautinnollista kesää. Antakoon hyvä Jumala sinun kokea syvää lepoa ja turvallisuutta hänessä.

Siunaavin juhannusterveisin
Koko IRR-TV:n lähetystiimin puolesta Hannu Haukka

PS. Lämmin kiitos esirukouksistasi ja tuestasi. Voit tukea Ukrainan työmme eri kohteita ja työtämme klikkaamalla tätä linkkiä  näillä viitteillä: Humanitäärinen apu Ukrainaan, viite 7799, Missiokirja Ukrainan pakolaisille, viite 7595, Suurin tarve, viite 8484.

Toivotimme ”Taivaan Isän haltuun ja varjelukseen!” tykistötulen keskellä. Mummon mökki, minne toimitimme ruoka- apua, oli jakelukohteiden viimeinen. Mummo ei kyennyt liikkumaan omin toimin.