Ihmeiden aika jatkuu – polttopisteessä Israel

Hyvä lähetystyömme ystävä,

Tänä vuonna 2020 me juhlimme medialähetystyömme 30 vuotista taivalta “kansojen kielimeressä.”
Vuosien varrella olemme saaneet olla viemässä evankeliumin sanomaa kansoille ja heimoille 50 eri kielellä.

Pian ilmestyvässä Itäportti-lehden numerossa kerromme IRR-TV:n medialähetystyöstä Israelissa heprealaisten, arabien ja venäjänkielisten juutalaisten keskuudessa.
Kerromme uskosta ja Jumalan ihmeistä, joita ilman evankeliumin julistaminen median välityksellä kokonaisille kaupungeille ja kansoille Israelissa olisi ollut mahdotonta.

Ylimitoitettu

Kun Jumala antaa tehtävän, se on aina ylimitoitettu voimavaroihimme ja olosuhteisiin nähden. Sitä se on ollut siitä lähtien, kun Jeesus lähetti opetuslapsensa kaikkeen maailmaan ja sanoi, julistakaa evankeliumia kaikille luoduille. Mk. 16:15. Jumalan antama toimeksianto, kansojen elovainiot ja suunnitelma niiden saavuttamiseksi ovat Jumalan omaisuutta. Kun Jumala lähettää meidät vuorenkokoisiin haasteisiin ja tehtäviin, joista emme selviä ilman häntä, hän myös varustaa tarvittavalla voimalla.

Laajenna alueemme

Pienet askeleet eivät vaadi Jumalalta suuria ihmeitä. Mutta kun heittäydymme Jumalan suuren suunnitelman virtaan koskien tätä hukkuvaa maailmaa ja pyydämme “Jumala käytä minua ja laajenna aluettani valtakuntasi tähden, pyhän nimesi tähden”, ihmeitä alkaa tapahtua. Taivas lähettää tiellemme enkeleitä, voimavaroja, kestävyyttä ja avustavia ihmisiä. Näin Jumalan nimi kirkastetaan ja Jumala saan kunnian kaikesta.

Kun me käännymme Jumalan puoleen ja pyydämme, että hän lisäisi meille peltosarkaa ja vaikutusalaa hänen pyhän nimensä tähden, me pyydämme jotain sellaista, joka ilahduttaa suuresti Jumalan sydäntä.

Jumala avaa ovia ja johdattaa ihmisiä tiellemme ja työhömme, jota tarvitaan, jotta Jumalan työ toteutuisi paremmin. On totta, että ihmisinä me saatamme usein kokea pelkoa ja riittämättömyyttä, kun Jumala laajentaa peltosarkaamme, lisää vastuuta ja vaikutusalaa valtakuntansa työssä.  Mutta samalla kun Jumala kuljettaa meitä, me saamme kokea sitä riemua kuten Pietari ja Johannes heidän mennessään temppeliin rukoushetken aikana Apt. 3:1.

Pyydämme ihmeitä

Vuosien aikana lähetysmatkoillamme kotimaassa ja ulkomailla olemme huokailleet Jumalan puoleen ja pyytäneet ihmeitä. Ihme on sitä, että Jumala tulee tilanteeseen mukaan ja tekee mahdolliseksi sen, mikä muutoin olisi mahdotonta.

Vielä vuonna 2000 mediamissiot Israeliin eivät olleet näköpiirissämme. Hepreankielisten juutalaisten, arabien, palestiinalaisten ja venäjän juutalaisten tavoittaminen ei ollut “päivän työlistallamme.” Inhimillisesti katsoen ovet Israelin mediaan olivat suljettuna ja lukossa. Mutta toimeksiannot tulevat Jumalalta samoin kuin myös elovainiot ja suunnitelmat.

Me näimme, kuinka mediamissioiden tuloksena hepreankielinen juutalainen, paikallinen missiojohtajamme Dan Sered kutsuttiin vieraaksi valtion televisiokanavalle kertomaan miljoonille TV-katsojille uskostaan Jeesukseen. Se oli sanoinkuvaamaton ihme. Messiaaniset juutalaiset seurasivat tapahtumaa suuresti ihmetellen. Myös lehdistössä tapahtui suuri ihme. Maassa tunnettu Jerusalem Post-lehti julkaisi kuusisivuisen, kuvitetun jutun messiaanisista juutalaisista. Vastaavaa tapausta ei Israelissa oltu nähty tapahtuvan milloinkaan aiemmin.

Jälleen messiaaniset juutalaiset seurasivat tapahtumaa hämmästellen, kuinka maallinen lehti palstoillaan tuki messiaanisten uskovien olemassaoloa ja toimintaa. Tuhannet juutalaiset ovat ottaneet Jeesuksen vastaan näiden ihmeiden seurauksena.

Ihmeiden aika ei ole ohi

Jumala etsii edelleen ihmissydämiä, jotka heittäytyvät hänen tahtonsa tekemisen tielle kokosydämisesti. Työnjako on selkeä. Kuuliaisuus on meidän osuutemme. Ihmeet ovat Jumalan osuus.IRR-TV:n lähetystyö Venäjällä Ukrainassa, Aasiassa, Afrikassa ja Euroopassa on Jumalan teko.

Turvaudumme edelleen siihen, että Taivas lähettää tiellemme enkeleitä, voimavaroja, kestävyyttä ja avustavia ihmisiä. Näin Jumalan nimi kirkastetaan ja Jumala saa kunnian kaikesta.

Kiitämme suuresti esirukouksistasi ja tuestasi lähetystyöllemme! Voit mahdollisuuksiesi mukaan olla tukemassa tätä työtä jatkossakin tämän linkin kautta.

Jumalan siunaamaa kesää, terveyttä ja varjelusta toivottaen,

Hannu Haukka

2 thoughts on “Ihmeiden aika jatkuu – polttopisteessä Israel

  1. Jotkut kuten Sinä,jaksavat ne ylimitoitetut tehtävät ja uskovat ihmeisiin. Jumalan varjelusta edelleen!

    1. Kiitos Helli, Me tarvitsemme kaikki Jumalan varjelusta. Sitä haluamme toivottaa myös sinulle tulevina päivinä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *