Iloisia uutisia Islamilaisesta maailmasta

Kuvituskuva
Olemme kertoneet aiemmin, kuinka Jumala on avannut IRR-TV:lle ovet hedelmälliseen työhön islamilaisessa maailmassa. Kaiken kaikkiaan 16 satelliitti TV-kanavaa välittää päivittäin tuottamiamme ohjelmia vähintään sadalle miljoonalle ihmisille välittäen sanoman Jeesuksesta Kristuksesta ja Hänen evankeliuminsa muuttavasta voimasta. Eri ohjelmaformaattien kautta näitä ohjelmia voi potentiaalisesti katsoa jopa 1.3 miljardia ihmistä arabian-, farsin-, amharan-, sudaninarabian- ja tadzikin kielillä. IRR-TV:n arabiosaston johtaja Hani Henein kertoo, että  seurantatyötiimiemme kautta tulleiden palautteiden määrä on noussut viime aikoina 200 000:sta jopa 400 000 palautteeseen kuukaudessa. Kyseessä on niin suuri määrä katsojapalautetta, että tarvitaan tuhansien vapaaehtoisten verkosto paikallisista seurakunnista ja uskovien ryhmistä Islamilaissa maissa, jotka hoitavat käytännön yhteydenpidon näihin ihmisiin saatuaan yhteydenoton seurantyötiimeiltämme. Tässä muutamia tuoreimpia palautteita.
Kuvituskuva

Viesti Amirilta

Hän on ohjelmiamme katsova muslimimies Iranista.

Terveisiä rakkaat ystävät, Nimeni on Amir ja olen muslimi, mutta olisin erittäin halukas tietämään enemmän Toorasta (Mooseksen laista) ja profeetta Jeesuksesta. Olen hyvn kiitollinen teille, että sallitte minun ilmaista mielipiteeni tässä ja olen kiitollinen vastauksistanne.

Kasvoin uskonnollisessa perheessä ja edesmennyt isäni oli hyvin harras henkilö. Hän sanoi aina, että meidän tulisi yrittää olla ihmisiä, jotka ojentavat kätensä tarpeessa oleville ihmisille ja palvella heitä niin paljon kuin mahdollista.

Rakastin isääni niin paljon, että jos minulta kysyttäisiin tänään, haluaisinko elämäni päättyvän , jotta voisin mennä paikkaan, jossa isäni on ja nähdä hänet, sanoisin koko tahtoni puolesta kyllä. Olen aina tähän päivään saakka yrittänyt toimia isäni neuvojen mukaisesti ja elämäni ainut iskulause on ’olla ihminen’. Katson säännöllisesti teidän ohjelmianne, vaikka toisinaan olen totta kai joko poissa kotoa tai maamme hallitus käyttää häirintää estääkseen ohjelmienne katselun ja aiheuttaa näin epämukavuutta. Toivotan teille vahvaa ja pitkää elämää ja hyvää terveyttä rakkaat ystäväni.

Irailaisen Alin viesti

Vainottu Ali -niminen kristitty eteläisestä Istahanin kaupungista on jo jonkin aikaa ottanut yhteyttä meihin. Hänet on pidätetty ja häntä on kuulusteltu joitakin kertoja sekä hänet on erotettu työpaikastaan kristillisen uskonsa tähden. Hän on naimisissa ja hänellä on yksi lapsi.

Vainosta huolimatta Ali ei ole hylännyt Jeesusta. Hän pysyy vahvana uskossaan ja etsii tapoja, joilla hän voisi kasvaa siinä. Hän on valinnut meidät olemaan yhteydessä SAT-7 PARS:n kanssa, koska tuon kanavan toimintatavat poikkeavat muista kanavista ja hän lähettää kysymyksensä meille.

Kun puhuimme Alin kanssa ennen Koronaviruspandemian puhkeamista, hän oli hyvin väsynyt elämänsä olosuhteisiin, koska hänellä ei ollut vakituista työtä ja hänen sairaanhoitajavaimollaan oli ainoat säännölliset tulot heidän perhekunnassaan. Keskustelun edetessä tarjosimme hänelle joitakin ohjeita käyttämällä Raamattua, rohkaisimme häntä ja rukoilimme yhdessä erityisesti hänen tilanteensa puolesta.

Puhuimme uudelleen hiljattain Alin kanssa ja hän ilmaisi kiitollisuutensa Jumalalle, koska Jumala oli muuttanut heidän perheensä olosuhteita niin, että he olivat kyenneet löytämään oman asunnon, jotta heidän ei tarvitse asua appivanhempiensa luona, jotka ovat uskonnollisia ja perinteisiä elämänkatsomuksensa puolesta. Hän pystyy nyt opiskelemaan työtä varten ja katsomaan TV-kanavaamme avoimesti.

Hän on myös löytänyt työpaikan ja ainut huolenaihe on seurakuntayhteyden puute ja vapauden puutteeseen liittyvät haasteet. Hän oli hyvin iloinen todistaessaan näistä muutoksista. Lopuksi rukoilimme yhdessä tavanomaisen kiitosrukouksen ja rukoilimme hänen puolestaan.

Kuvituskuva

Iloa Jemeniläisessä vankilassa

Sam on jemeniläinen opettaja, joka uskoi Jeesukseen vuonna 2019 katsottuaan ohjelmiamme Almagd TV-kanavalla. Päästyään osaksi tiimimme tarjoamaa opetuslapseusopetusta, hän alkoi jakamaan hiljattain löytämäänsä uskoa luokkahuoneessaan. Hiljattain Sam tuli pidätetyksi, koska hän opetti oppilailleen Jeesuksesta. Kuulimme hänen pidätyksestään yhdeltä hänen oppilaistaan, jonka nimi on Hanaa.

WhatsAppin välityksellä keskustelimme Hanaan kanssa, joka kirjoitti meille tämän viestin: ”Vierailin Samin vaimon luona ja hän kertoi minulle, että kun hän oli vierailut miehensä Samin luona vankilassa, Sam sädehti ilosta. Hän oli niin onnellinen, koska hänellä on mahdollisuus kertoa niin monille miehille Jeesuksesta vankilassa. Hänen yllätyksekseen kaikki nämä miehet rakastavat häntä ja luottavat häneen.”

Sam kertoi vaimolleen: ”Pääsyni vankilan sisäpuolelle on tehnyt minusta vahvemman.” Hän kertoi myös vaimolleen, että hän opettaa vangeille Jeesuksesta. Muutamassa viikossa tuli todistetuksi oikeudenistunnossa, että Sam ei ole pakottanut ketään seuraamaan Kristusta. Oikeuden todistajat, jotka olivat pääasiassa hänen oppilaitaan ja jopa heidän vanhempiaan puhuivat oikeudessa ja kuvailivat Samin olevan yksi parhaimmista ja jaloimmista ihmisistä heidän yhteisössään. Sam sai sakkotuomion siitä, ettei hänellä ollut virallista valtion antamaan lupaa opettaa kristinuskoa jemeniläisessä yhteiskunnassa.

Kuvituskuva

Jeesus ilmestyi minulle

Nuori marokolainen Sohail -niminen mies jakoi seuraavan viestin seurantatoimistomme tiimille : ”Kiitos teille siitä, että olette auttaneet minua oppimaan Jeesuksesta ja vastaanottamaan Hänet Herrana ja Pelastajana. Olessani vielä muslimi näin Jeesuksen unessa ja ihmeen kautta tunnistin, kuka hän on. Jeesus kosketti päätäni ja kertoi minulle: ”Älä pelkää poikani.” Kukaan ei uskonut minua, kun kerroin heille unesta ja isäni jopa kielsi minua edes harkitsemasta tutustumista Jeesukseen paremmin.

Olkaa ystävällisiä ja rukoilkaa Sohailin puolesta, että hän voisi kasvaa Herrassa, kun hän salaisesti saa opetuslapseusopetusta. Olkaa niin hyvät ja jatkakaa uusien ohjelmien tuottamista, jotka auttavat muslimeja tutustumaan Herraan Jeesukseen.

Hani Henein ja Ari Talja

P.S. Lämmin kiitos esirukoukistasi ja tuestasi näiden muslimien tavoittavamiseksi evankeliumin sanomalla! Tarvitsemme edelleen esirukouksiasi ja tukeasi, jotta voimme jatkossakin lähettää evankelioivia TV-ohjelmia sadoille miljoonille muslimeille. Voit tukea ohjelmien tuotantoa ja lähettämistä viitteellä 8853 tästä linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *