Saimme ilouutisia Mongoliasta, missä missiomme jatkuu edelleen. Kansallinen missiojohtajamme Boloroo kirjoitti seuraavaa:

”Olemme erittäin kiitollisia Jumalalle, samoin kuin teille ja lähetystyöllenne, että saimme toteuttaa ”Mahdollisuus muutokseen” -mission Mongoliassa!

Aluksi ajattelimme, että tämä projekti kestää vain yhden kuukauden eli lokakuun 2023. Mutta Jumala johdatti meitä toisin. Emme voineet kuvitella, että tästä muodostuisi niin suurenmoinen projekti. ”Mahdollisuus muutokseen” -missiota Mongoliassa jatkettiin ensin joulukuulle, sitten helmikuulle ja lopulta huhtikuulle. Kuukauden missio on nyt jatkunut yli kuusi kuukautta. Tämä on poikkeuksellista elonkorjuun aikaa Mongoliassa.

Emme voineet kuvitella, että tulisi näin voimakas läpimurto, mikä johti siihen, että myös muita vapaaehtoisia tahoja, järjestöjä ja johtajia tuli mukaan hankkeeseen. Näitä ovat: Mongolian Evankelinen Allianssi, Evankelisen Allianssin lähetysosasto, evankelistien seurakuntien evankelistat, Mongolian lääkärimissio ja paikalliset
seurakunnat kaikissa lääneissä.

Saimme nähdä, kuinka eri vapaaehtoiset tahot, järjestöt ja johtajat tulivat mukaan hankkeeseen. Näitä ovat esimerkiksi Mongolian Evankelinen Allianssi, Evankelisen Allianssin lähetysosasto, evankelistien seurakuntien evankelistat, Mongolian lääkärimissio ja paikalliset seurakunnat kaikissa lääneissä.

 

Kaikissa kaupunginosissa järjestettiin oma tapahtuma niille, jotka tilasivat ja saivat missiokirjan. Joulukuussa kaikki missioseurakunnat järjestivät ”Mahdollisuus muutokseen” suurtapahtuman kaupungin yleisölle.

 

Kuvassa: Missio ei jättänyt ketään huomiotta. Sanoma Jumalan voimasta muuttaa kenen tahansa elämän ja se
tavoitti myös Mongolian vankilat. Vangit ottivat evankeliumin vastaan joukolla ja saivat oman missiokirjan.

Boloroo kertoi, miksi nämä tahot tulivat vapaaehtoisesti mukaan tähän missioon.
Syyt olivat seuraavanlaiset:

 

1. Tämä on ensimmäinen näin suuri evankelioimis mediamissio Mongoliassa.
2. Missiokirja ”Mahdollisuus muutokseen” sisälsi 10 syvästi puhuttelevaa Mongolian uskovan muutostarinaa eri elämänaloilta.
3. Ihmiset pitivät kirjasta niin paljon, että siitä tuli joka kodin käsikirja.
4. Kirjakuriirien ei tarvinnut markkinoida kirjaa. Ihmiset odottivat sitä, koska he olivat tilanneet sen vapaaehtoisesti missiokeskuksen kautta.
5. Ulaanbaatarissa seurakunnat toimivat yhdeksässä eri kaupunginosassa. Jokaisessa toimipisteessä oli vastuuhenkilö, joka valvoi kirjatilausten toimittamista tilaajalle.
6. Kaikissa kaupunginosissa järjestettiin oma tapahtuma niille, jotka tilasivat ja saivat missiokirjan. Joulukuussa kaikki missioseurakunnat järjestivät ”Mahdollisuus muutokseen suurtapahtuman kaupungin yleisölle.
7. Pastorit totesivat, että mission suurtapahtumaan kutsuttujen ei-uskovien osuus oli huimat 90 % ja uskovien osuus, joille tapahtuma ei ollut tarkoitettu, oli vain 10 %.”

Lämmin kiitos Sinulle, joka olet muistanut rukouksin ja tukenut Mongolian missiota taloudellisesti.

Lahjoita tästä!