IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka vieraili tammikuun lopulla Thaimaassa Bangkokin Nexus- seurakuntaliikkeen kokoontumisessa. Kokoontumisessa keskusteltiin Thaimaan historian suurimman mediamission toteuttamisesta. Paikalla oli satoja thaimaalaisia pastoreita ja seurakuntajohtajia ympäri maan. Thaimaan kristityt ovat pitkään pyytäneet apua IRR-TV:ltä mediamission järjestämiseksi Thaimaassa.

– Tapasimme tässä kokoontumisessa evankelisten seurakuntien johtajia. He edustavat noin 5000:ta seurakuntaa Thaimaassa. Tapaamisessa kävimme läpi, miten mediamissio voisi kattaa koko Thaimaan. Thaimaassa on yli 60 miljoonaa asukasta.  Mikäli missio toteutetaan koko maassa, puhumme todella isosta missiosta ja tarvittavat resurssit ovat myös sen mukaiset, tiivistää Hannu Haukka Bangkokin kokoontumisen tarkoitusta.

Mediamission tavoitteena on viedä evankeliumi jokaiseen kotiin Thaimaassa

Nexus -seurakuntaliikkeen pastorit kokoontuvat uudelleen huhtikuussa suunnittelemaan tulevaa mediamissiota. IRR-TV valmistautuu tällöin esittelemään valmiin koordinointisuunnitelman siitä, mitä missio käytännössä tarkoittaisi ja miten seurakuntien tulisi siihen valmistautua. Thaimaa on buddhalainen maa, joten on odotettavissa, että tuleva mediamissio herättää myös vastustusta. Thaimaan suurissa kaupungeissa esillä on myös paljon ajanmukaisia ideologiota ja virtauksia, joten hengellinen haaste näissä on merkittävästi suurempi kuin Thaimaan maaseudulla.

– Mediamissiolla on suuri tilaus Thaimaassa. Paikallisilla kristityillä ja seurakuntien johtajilla on suuri halu mission toteuttamiseen. Uskomme, että ajoitus missiolle on juuri oikea, Haukka kertoo.

Thaimaan mediamissio on tarkoitus järjestää vielä tämän vuoden lopulla tai viimeistään vuoden 2024 alussa. Mission tavoitteena on evankeliumin välittäminen tehokkaasti median välityksellä jokaiseen kotiin Thaimaassa. Tällä hetkellä avoinna on vielä se, tuleeko missiosta koko maan kattava vai keskittyykö se vain pääkaupunkiin Bangkokiin sekä Chiangmain ja Bechabunin miljoonakaupunkeihin.

Tule mukaan rukoilemaan Thaimaan suuren mediamission puolesta. Voit olla myös mahdollistamassa tätä evankeliumin työtä tukemalla IRR-TV:tä ja Thaimaan mediamissiota viitteellä 1122 tästä linkistä.