Kaksi vuotta valmistelua

Yhteistyössä lähes 2000 seurakunnan kanssa IRR-TV:n evankeliointikampanja on tavoittanut yli viisi miljoonaa asukasta Dar es Salaamissa! Kampanja käynnistyi kahden vuoden valmistelun jälkeen, eikä vastoinkäymisiltäkään vältytty. Suurkaupunkien kampanjoissa aikataulut ovat ratkaisevan tärkeitä, mutta paikalliset painotalot työskentelevät omaan tahtiinsa. Myös paikallinen puhelinyhtiö aiheutti jännittyneitä hetkiä.

Pettymyksiä bussissa

Kampanjan ensimmäisenä päivänä mission puhelinnumero komeili suurissa mainostauluissa kautta kaupungin, mutta missiopuhelimet eivät toimineet, kun tuhannet ihmiset yrittivät soittaa saadakseen luvatun missiokirjan. Eräs bussinkuljettaja kertoi, että matkustajat olivat suuttuneena syyttäneet häntä siitä, että bussin kyljen mainoksen puhelinnumero ei vastaa! Onneksi monet soittajat olivat sinnikkäitä ja yrittivät uudelleen. Kahden vuorokauden kuluessa linjat saatiin kuntoon ja kansa pääsi läpi keskuksen puhelimiin. Hetkellisen ilon jälkeen iski kuitenkin sähkökatko! Johtotiimin nopean toiminnan ansiosta käyttöön saatiin kaksi sähkögeneraattoria, jotka turvasivat missiokeskuksen mahdollisilta tulevilta sähkökatkoilta.

”Tulipalo!”

Miljoonakaupungin evankelioimiskampanja oli alkanut takkuillen. Harvoin on koettu yhtä säväyttävää hetkeä, kun puhelujen vyöry keskukseen alkoi. Istuin puhelinkeskuksen tiiminjohtajan toimistossa, kun rakennuksen täytti yhtäkkiä kova, taukoamaton ääni. Ensimmäinen ajatukseni oli, että kyseessä on palohälytys! Juoksin keskuksen pääsaliin katsomaan, mitä oli tekeillä ja jähmetyin katselemaan, kun kaikki 30 puhelinta soivat yhtaikaa. Kyseessä ei ollut tulipalo – kaupunki oli herännyt vastaamaan missiosanomaan!

4500 puhelua tunnissa!

Ensimmäisen tunnin aikana keskuksen puhelimiin tuli 4500 soittoa! Jokainen puhelin soi 30 sekunnin välein ja tuossa ajassa piti tervehtiä soittajaa, tallentaa soittajan nimi, puhelinnumero ja osoite. Hyörinän keskellä näkyi innostuneita vapaaehtoisten ilmeitä, kun he ottivat vastaan puheluita toisensa jälkeen. Pastorit ja seurakuntien johtajat kertoivat, että vastaavaa ei ole koskaan nähty Dar Es Salaamissa. Silloin ajattelin kaikkia IRR-TV:n työn ystäviä, esirukoilijoita ja lahjoittajia. Jumala oli koskettanut sydämiänne ja saanut teidät mahdollistamaan tämän hienon ja ikimuistettavan evankeliointikampanjan.

Tähän mennessä on kirjattu jo yli 130 000 puhelua. Soittajat ovat tilanneet missiokirjan saadakseen tietää, miten elämässä voidaan kokea muutos, josta kirjassa kerrotaan. Vaikuttavien muutostarinoiden lisäksi kirja sisältää syntisen rukouksen ja ohjeet siitä, kuinka ihminen voi löytää uuden elämän Jeesuksessa. Samat kertomukset ovat täysimittaisesti esillä myös televisiossa, radiossa, lehdissä ja sosiaalisessa mediassa.

Mission valmisteluvaiheessa koulutimme yli tuhat vapaaehtoista työskentelemään missiopuhelimissa ja toimimaan missiokirjan kuriireina. IRR-TV:n missiotiimissä ovat palvelleet IRR-TV:n arabityön johtaja Hani Henein, Tansanian lähetyssaarnaaja ja Espoon Helluntaiseurakunnan emeritusjohtaja Kyösti Frestadius, seurakuntaneuvos ja pastori Kenneth Grönroos sekä Tansanian veteraani lähetyssaarnaaja Jan-Erik Nyman.

100 000 evankelioivaa kirjaa

Juuri ennen Suomeen paluutani missiokeskuksen kansallinen johtaja Daniel kertoi minulle lievässä paniikissa: ”Tilatut 30 000 missiokirjaa ovat loppuneet, edes 100 000 missiokirjaa ei riitä!”. Tiesin, että 100 000 kirjaa maksaisi 70 000 euroa ja kirjoja tarvittaisiin todennäköisesti jopa 150 000 kappaletta lisää. Tarvittavaa rahaa tähän meillä ei ollut. Lupasin Danielille, että antaisimme tämän haasteen rukouskumppaneillemme ja tukijoillemme. Jotenkin Herra antaisi sen, mitä tarvitsimme. Voit osallistua Tansanian missiokirjojen lisäpainokseen viitteellä 7715 oheisesta linkistä: https://www.irr-tv.fi/lahjoita/ Näillä näkymin missio jatkuu marraskuulle ja jälkihoitotyö vielä pitkälle ensivuoteen. Ei ole epäilystäkään siitä, että Tansaniassa on alkanut sadonkorjuun aika.

  • Hannu Haukka