IRR-TV:n Israel-osasto tuo valoa pimeyteen

Dramaattisella pandemiavuodella 2020 on ollut vaikutukset IRR-TV:n Israel-osaston toimintaan. Kiinni menneet rajat ja liikkumisrajoitukset niin Israelissa kuin Venäjälläkin saivat aikaan sen, että olemme joutuneet tilapäisesti muuttamaan joitakin lähetystyömme toimintamuotoa. Meidän tuli miettiä, kuinka rajoitusten aikana tavoitamme juutalaiset hyvällä sanomalla Messiaasta.

Ohjelmia monilla kanavilla

Korona-aikana tietotekniikan ja sosiaalimedian hyödyntäminen ovat nousseet aivan uusiin ulottuvuuksiin. Siitä on tullut osa arkipäivää suurimmalle osalle maailman ihmistä.

TV-työmme on jatkunut ja jopa vahvistunut menneenä vuotena. Saavutamme Israel-aiheisilla ohjelmillamme Venäjällä mm. KRIK-TV:n kautta katsojia kahdeksan kertaa viikossa. Pääsääntöisesti näytämme kolmea eri ohjelmasarjaa: Israel tutuksi -matkailuohjelmaa, Shabbat Shalom -keskusteluohjelmaa sekä CBN:N tuottamaa Jerusalemin Uutislinja -ohjelmaa. IRR-TV vastaa ohjelman venäjänkielisestä versiosta.

KRIK-TV on riippumaton kaupallinen uutiskanava, jonka katsojamäärät ovat jatkuvassa kasvussa. Kasvuun on osaltaan vaikuttanut viime aikojen poliittiset tapahtumat Venäjällä.

Kyproksella sijaitseva Middle-East Television näyttää Jerusalemin Uutislinja -ohjelmaa venäjäksi. Lisäksi Virossa kaapeli ja nettikanava LIFE-TV, Rostovin kaupungin paikalliskanava sekä kristilliset CNL ja TBN-satelliittikanavat välittävät ohjelmiamme.

Israelissa ohjelmiamme näyttää myös ITON-TV -nettikanava, jolla on noin puoli miljoonaa tilaajaa. Oma YouTube -kanavamme saa jatkuvasti uusia seuraajia. Viimeisen kuukauden aikana olemme saaneet ohjelmistamme noin 500 palautepostia, joista yli puolet on Israelista.

Rukousta Israelin pelastumiseksi ja antisemitismia vastaan

Kiovan messiaaninen seurakunta aloitti viime vuonna viikkottaiset nettirukouskokokoukset Israelin puolesta ja antisemitismin vastustamiseksi. Olemme IRR-TV:n Israel-osastollamme mukana tässä toiminnassa, jonka seurauksena on syntynyt Shomer-TV nettikanava.

Itkumuurilla hiljennytään rukoilemaan ja tutkitaan juutalisuuden pyhiä kirjoituksia.

Ohjelmatuotantoa Venäjällä

Vaikka pandemia on rajottanut liikkumistamme, olemme voineet jatkaa uusien tv-ohjelmien tuottamista Venäjälla. IRR-TV:n pitkäaikainen työntekijä Dmitri Ovchinnikov on kuvannut uusia ohjelmia paikallisin voimin.

Korona iski kovalla nyrkillä Pietarin messiaaniseen Isän Sydän -seurakuntaan, joka on yksi vahvimmista kumppaneistamme. Iso osa seurakuntalaisista on sairastanut viruksen ja joitakin on myös kuollut. Samanaikaisesti he ovat voineet vahvistaa mediatyötään. Seurakunta tarvitsee rukoustamme.

Ryhdy Israel-työn lähetiksi

Israelissa on ollut pitkään hyvin mittavat rajoitukset ja seurakuntien toiminta on käytännössä siirtynyt verkkoon. Kirjoittaessani tätä kirjettä, rajoituksia on alettu purkamaan ja se on herättänyt toivoa myös seurakunnissa.

Olemme saaneet pastoreilta pyynnön tulla mukaan evankelioimiskampanjaan heti, kun se on käytännössä mahdollista. Rukoilkaa, että kampanja voisi toteutua vielä tämän vuoden aikana. Sitä varten tarvitsemme myös erityistä taloudellista tukea. Voisitko sinä lahjallasi olla yksi Israel-läheteistämme?

Voit tukea juutalaistyötä viitteellä 5050 tästä linkistä tai klikkaamalla alla näkyvää lahjoita -painiketta.

IRR-TV:n juutalaistyön puolesta

Siunaavin terveisin,

Vladimir ja Pirjo Karttunen
IRR-TV:n Juutalaistyön johtaja

One thought on “IRR-TV:n Israel-osasto tuo valoa pimeyteen

 1. 5 Moos. 30:15-20. ”… Minä olen pannut sinun eteesi elämän ja kuoleman, siunauksen ja kirouksen. Niin valitse siis ELÄMÄ, että sinä ja sinun jälkeläisesi eläisitte.” Juutalaiset hylkäsivät ELÄMÄN, Jeshuan. ”Minä olen tie ja totuus ja ELÄMÄ; ei kukaan tule Isän tykö muutoin kuin minun kauttani” (Joh. 14:6).

  Jumala lähestyy juutalaisia ensin hyvällä, mutta jos Hänestä luovutaan, Hän käyttää jumalattomia pakanoita tuomionsa välikappaleena.

  Tämä näkyy selkeästi nykyään kun Jumala on kokoamassa Israelia kotimaahansa. Ensin Hän lähetti kalastajia ja sen jälkeen tulee metsästäjät (jumalattomat pakanat). Nyt eletään aikaa jolloin Jumalan lähettämät metsästäjät ovat ajamassa juutalaisia Israeliin.

  Jeremia
  16:15 vaan: ’Niin totta kuin JHVH elää, joka johdatti israelilaiset pohjoisesta maasta ja kaikista muista maista, joihin hän oli heidät karkoittanut.’ Sillä minä palautan heidät heidän omaan maahansa, jonka minä annoin heidän isillensä.
  16:16 Katso, minä käsken tulemaan monta kalastajaa, sanoo JHVH, ja ne heitä kalastavat, ja sen jälkeen MINÄ KÄSKEN TULEMAAN MONTA METSÄSTÄJÄÄ, ja ne heitä metsästävät kaikilta vuorilta ja kaikilta kukkuloilta ja kallioiden rotkoista.
  16:17 Sillä minun silmäni tarkkaavat kaikkia heidän teitänsä, ne eivät ole minulta salassa, eikä heidän rikoksensa ole kätketty minun silmäini edestä.
  16:18 Ja minä kostan ensin kaksinkertaisesti heidän rikoksensa ja syntinsä, koska he ovat saastuttaneet minun maani iljetystensä raadoilla ja täyttäneet minun perintöosani kauhistuksillansa.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *