IRR-TV on painattanut jo 16 vuoden ajan hengellistä kirjallisuutta Venäjän evankelisten seurakuntien käyttöön. Kirjojen kautta suuri määrä venäläisiä on tullut uskoon.

Kirjallisuuden painattaminen alkoi, kun Volgogradissa järjestettiin suurkaupunkimissio. Missiota varten painettiin muutostarinoita sisältäviä Mahdollisuus Muutokseen -missiokirjoja. Vuosien varrella niitä on painettu miljoonia kappaleita missiokirjoja.  Olemme painattaneet myös Raamattuja, Uusia testamentteja ja Johanneksen evankeliumeja. Niitä on levitetty n. 2 000 seurakunnan kautta eri puolille Venäjää. Saamiemme tietojen mukaan kirjallisuustyön tuloksena on syntynyt n. 2 500 uutta seurakuntaa.

IRR-TV:n Venäjän työn edustajan, helluntaipiispa Juri Ananjevin mukaan noin 40 Helluntaikirkon evankeliointiryhmää on käyttänyt kirjoja ihmisten tavoittamisessa Euroopan puoleisella Venäjällä sekä Siperiassa. Missiokirjaa on käännetty myös Siperian alueen kielille.

– Iloitsen siitä, että Suomen uskovien kustantamat kirjat ovat kulkeutuneet aivan Itä-Venäjän kaukaisimpiinkin kolkkiin, Tyynenmeren rannikolle saakka. Siellä nämä ”evankelistat”, kirjat ryhmien ja uskovien käsissä, ovat olleet isona tekijänä sille, että monet ovat löytäneet tiensä Jumalan tykö ja ottaneet Jeesuksen vastaan, toteaa IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Opiskelijaherätystä Sahalinissa

Hengelliset kirjat ovat olleet tärkeä evankelioimisväline Tyynenmeren rannalla olevalla Sahalinin saarella.

– Meille, jotka asumme kaukana Venäjän suurista asutuskeskuksista, on ollut suureksi siunaukseksi saada kirjallisuutta. Kirjallisuus on mahdollistanut evankeliumin viemisen suurille joukoille ihmisiä Kaukoidässä. Kirjallisuus on meille kuin hyvä siemen, joka kylvetään maahan, ja kuin leipä, jota jaamme ihmisille, kertoo Itä-Siperian alueen Helluntaiunionin piispa Pjotr Jarmoljuk.

Suomalaiset ovat kustantaneet miljoonia hengellisiä kirjoja venäläisten evankelioimiseksi. Sahaliniin on toimitettu mm. 20 000 Uutta testamenttia, missiokirjoja sekä suurella tekstillä painettuja taskukokoisia, opiskelijoille suunnattuja Johanneksen evankeliumeja. Viime aikoina yliopistot ovat avautuneet evankelioimisryhmille, ja monet opiskelijat ovat tulleet uskoon.

– Suuri kiitos teille, että olette halunneet tukea meitä tässä työssä kirjallisuuden muodossa. On suuri siunaus saada olla yhteistyössä kanssanne, Jarmoljuk sanoo.

Ihmiset kaipaavat muutosta

Kirjat on painettu siperialaisessa kirjapainossa. Kustannusliikkeen johtaja Irina Garabanova kertoo, että he painattavat ja kääntävät paljon erilaista hengellistä kirjallisuutta mm. lasten evankelioimistyöhön, sillä lapset löytävät harvemmin evankeliumin älypuhelimien kautta.

Kirjallisuutta tarvitaan Venäjällä jatkuvasti lisää, sillä maassa on edelleen paljon ihmisiä, jotka eivät ole kuulleet evankeliumia. Monet kamppailevat erilaisten ongelmien, kuten alkoholismin kanssa, ja tarvitsisivat sanomaa muutoksen mahdollisuudesta, jonka Jumala voi antaa.

– Ehkä enemmän kuin koskaan aiemmin ihmiset Venäjällä etsivät ja kaipaavat. Vielä on mahdollisuus viedä ja jakaa Jumalan sanaa. Se on meidän kutsumuksemme ja tehtävämme, toteaa IRR-TV:n ohjelmajohtaja Laura Haukka.

Hannu ja Laura Haukka toteavat, että IRR-TV painattaa hengellistä kirjallisuutta Venäjälle niin kauan kuin sen jakaminen on mahdollista.

Yksikin kirja on merkityksellinen

Vuoden 2019 aikana Venäjän seurakuntien pyynnöstä painatimme 1 220 000 kappaletta Uusia testamentteja, Johanneksen evankeliumeja ja missiokirjoja. Kirjallisuutta jaettiin eri puolilla Venäjää oleviin seurakuntiin, joiden toiminta-alue ulottui Uralilta Tyynen valtameren rannikolle. Tälle vuodelle on tullut pyyntöjä yhteensä 1 250 000 kirjan painattamisesta.

– Painatamme kaiken, mitä pystymme, mutta se tulee vaatimaan taloudellista tukea. Kassoissa ei ole rahaa. Meillä ei ole riittävästi resursseja toteuttaa esimerkiksi kaikkia missioita, joita pyydetään. Viimeksi pyydettiin missiota Ulan-Udenin kaupunkiin Burjatiaan. Mielellämme tekisimme sen, mutta se vaatii taloudellista tukea, Hannu Haukka kertoo.

Kirjatilausten määrä voi tuntua äkkiseltään suurelta. Mutta yhdelläkin kirjalla on suuri merkitys, eikä sen painattaminen maksa kuin 1–1,50 euroa sisältäen rahdin.

– Jokainen kirja voi merkitä yhden ihmisen pelastumista. Hän voi tulla uskoon saadessaan käsiinsä konkreettista luettavaa materiaalia, jossa on Jumalan sanaa. Emme puhu miljoonista ihmisistä, vaan yhdestä yksilöstä ja yhdestä kirjasta, jonka sinä yksilöihmisenä voit kustantaa, Haukka sanoo.

Lämmin kiitos esirukouksistanne! Voit myös tukea Venäjän kirjallisuustyötä viitteellä 2422:

https://www.irr-tv.fi/lahjoita/

 

IRR-TV:n toiminnanjohtaja                                          IRR-TV:n ohjelmajohtaja

Hannu Haukka                                                               Laura Haukka