Koko maailmaa ravistelevan koronapandemian aikana joku saattaa kysyä, mikä on IRR-TV:n ydinsasoma ahdistuksen keskellä elävälle maailmalle ja pysyykö se kaiken keskellä samana? Medialähetysjärjestö IRR-TV tavoittaa miljoonia ihmisiä evankeliumin sanomalla joka päivä kymmenissä eri maissa, joten kysymys on ajankohtainen. Epäilemättä vastaus löytyy Johanneksen evankeliumista ja sen kolmannesta luvusta.

Johannes

Se kuuluu näin: ”Sillä niin on Jumala rakastanut maailmaa, että hän antoi ainokaisen poikansa, ettei yksikään, joka häneen uskoo hukkuisi…” Joh 3:16. Ei ole ihmistä maan päällä, jota Jumala ei rakastaisi, ei ainoatakaan… Se, että me olemme kaikkivaltiaan Jumalan rakkauden kohteina, on jotain aivan sanoinkuvaamattoman valtavaa. Tätä Jumalan rakkautta me julistamme!

Johannes jatkaa: ”Jumala ei lähettänyt poikaansa maailmaan tuomitsemaan maailmaa, vaan sitä varten, että maailma hänen kauttansa pelastuisi…” Joh.3:17 Jumalan ensimmäinen sana langenneelle ihmiselle ei ole ”Tekosi tähden Minä sinut tuomitsen”. Päinvastoin, Jumala sanoi ”Lähetin poikani pelastamaan sinut synneistäsi!” Mikä ihana ja vapauttava sanoma!

Paavali

Jumala uskoi meille sovituksen sanan. Paavali sanoi: ” Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa, eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan…” 2. Kor.5:19. Jumalan sydän tulvi rakkautta langennutta ihmistä kohtaan, kun hän päätti lähettää Poikansa maailmaan ”etsimään ja pelastamaan sitä, mikä kadonnut on!” Luuk. 19:10. Voiko olla sen suurempaa ja ihanampaa sanomaa!

Daavid

Kuningas Daavid koki samaa, kun hän kirjoitti psalmin 103. ”Kiitä Herraa minun sieluni ja kaikki, mitä minussa on hänen pyhää nimeään…hän, joka antaa kaikki sinun syntisi anteeksi ja parantaa kaikki sairautesi. Hän lunastaa sinun henkesi tuonelasta, ja kruunaa sinut armolla ja laupeudella…” Tämä on se ihmissydämiä muuttava sanoma, jota me julistamme kaikkialla, minne Jumala meidät johdattaa.

Ennen koronaviruksen aiheuttamaa pandemiaa kokoonnuimme henkilökuntana aamuisin rukoilemaan ja rakentumaan Jumalan Sanasta. Aamuhetket pitävät sisällään myös terveisiä työmme eri osastoilta ja lähetyskohteista. Nyt me jatkamme näitä yhteisä hartaushetkiä verkossa.

Virvoituksen hetkiä

Nämä hetket tuovat työn keskelle virvoitusta ja rohkaisua kuullessamme siitä, mitä Jumala on tehnyt eri työsaroilla. Mikään ei korvaa sellaista uutista, kun saamme kuulla, että joku on ottanut Jeesuksen vastaan henkilökohtaisena Pelastajanaan esim. islamilaisessa maailmassa, Israelissa, Aasiassa tai päämissioalueellamme Venäjällä. Raamattu sanoo Psalmien kirjassa seuraavasti: ”Palvelkaa häntä iloiten, tulkaa hänen eteensä riemuiten.” (Ps. 100:2)

Tällä hetkellä suuret haasteet Jumalan elovainioilla odottavat kylväjiä ja leikkaajia. IRR-TV:n osalta tämä tarkoittaa seuraavia asioita: meidän on vastattava Itä-Ukrainan kutsuun koronapandemian mentyä ohitse, arabimaailman huutoon ”antakaa meille evankeliumi” satelliittien välityksellä ja Jumalan omaisuuskansan tarpeisiin Israelin pyhällä maalla, emmekä saa unohtaa myöskään suurta Venäjää ja sen kansaa, joka ei vielä tunne Kristusta.

-Mitä tämä kaikki tarkoittaa käytännössä? Venäjän osalta se tarkoittaa kirjallisuustyön tekemistä tällä hetkellä niin tehokkaasti kuin mahdollista. Haluamme painaa Raamattuja, Johanneksen evankeliumeja ja missiokirjoja. Näitä kaikkia on tälle vuodelle tilattu yhteensä 700 000 kappaletta.

– Itä-Ukrainassa teimme työtä kuumeisesti sotatoimialueelle kohdennettua mediamissiota varten aina pandemian alkuun saakka. Pyydän sinua erityisesti rukoilemaan mission toteutumisen puolesta heti tilanteen niin salliessa. Rukoile myös, että sota alueella päättyisi. Se on kestänyt jo kuusi vuotta.

– Islamilaisissa maissa sanoma Jeesuksesta on sadoille miljoonille vielä tuntematon, mutta käytämme kaiken mahdollisen ”tulivoiman” sanoman perille saattamiseksi. Käytössämme on 16 satelliittia, jotka päivittäin lähettävät sanomaa arabikoteihin eri kieliversioina.

– Juutalaistyön osasto tekee ansiokasta työtä Jumalan omaisuuskansan parissa niin Israelissa kuin täällä pohjoisilla leveysasteillakin auttaen juutalaista kansaa löytämään Messiaansa.

Toivon näiden sanojen rohkaisevan sinua innoittavan sinua rukoilemaan lähetystiimimme puolesta, joka palvelee yhdessä kanssasi Elon Herraa sukupolvemme elovainioilla. Kiitämme myös Jumalaa kaikesta tuesta näinä niukkuuden aikoina, jota mahdollisuuksiesi mukaan olet osoittanut työllemme. Tukea on mahdollista osoittaa työmme suurimpaan tarpeeseen jatkossakin viitteellä 8484 tästä linkistä.

Haluan rohkaista sinua näinä vaikeina aikoina apostoli Paavalin sanoilla Fil.4:6-8:ssa: ”Älkää olko mistään huolissanne, vaan kaikessa saattakaa pyyntönne rukoillen ja anoen kiitoksen kanssa Jumalan tietoon, ja Jumalan rauha, joka on kaikkea ymmärrystä ylempi, varjelee teidän sydämenne ja ajatuksenne Kristuksessa Jeesuksessa.” Katso rohkeasti pelastuksemme päämieheen Jeesukseen Kristukseen, jonka kautta voit tuoda kaikki pyyntösi kiitoksen kanssa Jumalalle tiettäväksi ja kokea yli ymmärryksen käyvän rauhan täyttävän sydämmesi ympäröivän kaaoksenkin keskellä.

Hannu Haukka IRR-TV:n toiminnanjohtaja