Habarovsk on IRR-TV:n lähetystyön pitkäaikainen kohdealue alkaen Superkirjan ajalta. Siellä on koulutettu uskovia lähetyskonferenssin yhteydessä, ja kaupungin seurakunnat ovat vastaanottaneet suuria määriä evankelioivia painotuotteita: missiokirjoja, Uusia testamentteja ja Johanneksen evankeliumeita. Habarovsk on yllättäen noussut kansainvälisten uutisten otsikoihin meneillään olevien mielenosoitusten takia.

Soitimme IRR-TV:n toimittamasta Itäraportti -ohjelmasta Habarovskiin pastori Aleksei Kolodejeville ja kysyimme, mitä kaupungissa tapahtuu.

– Habarovskissa on jo kuukauden päivät ollut poliittisesti hyvin levotonta aikaa. Paikkakunnalla on meneillään massiivisia mielenosoituksia. Tiedotusvälineet ovat kertoneet tästä hyvin laajalti. Nämä poliittiset tapahtumat eivät ole vaikuttaneet seurakunnan työhön, sillä seurakunnan päätehtävä on evankeliumin saarna ja ihmisten pelastus.

– Monet ihmiset täällä ovat mukana tässä poliittisessa liikehdinnässä, mutta valitettavasti samaa suurta liikehdintää hengellisten asioiden suuntaan ei ole havaittavissa. Kesäkuussa poistui pandemiaa koskeva laki. Seurakunnat palasivat takaisin normaaliin toimintaansa ja ne voivat toistaiseksi kokoontua normaalisti. Rukoilemme, että toinen aalto ei toteutuisi, sillä tämä pandemia vaikuttaa tuntuvasti meidän työhömme. Meidän on pidettävä maskeja kasvoilla ja noudatettava sosiaalisia etäisyyksiä.

Itäportin toimitus

PS. Lämmin kiitos esirukouksistasi IRR-TV:n Venäjäntyön puolesta. Työ jatkuu edelleen koronapandemian keskelläkin. Voit tukea Venäjän kirjallisuustyötä viitteellä 2422 tästä linkistä