Kuvituskuva

Palautteita IRR-TV:n Satelliitti TV-ohjelmista

Olemme kertoneet aiemmin, kuinka Jumala on avannut IRR-TV:lle ovet hedelmälliseen työhön islamilaisessa maailmassa. Kaiken kaikkiaan 16 satelliitti TV-kanavaa välittää päivittäin tuottamiamme ohjelmia vähintään sadalle miljoonalle ihmisille välittäen sanoman Jeesuksesta Kristuksesta ja Hänen evankeliuminsa muuttavasta voimasta. Eri ohjelmaformaattien kautta näitä ohjelmia voi potentiaalisesti katsoa jopa 1.3 miljardia ihmistä arabian-, farsin-, amharan-, sudaninarabian- ja tadzikin kielillä. IRR-TV:n arabiosaston johtaja Hani Henein saa seurantatyötiimiemme kautta keskimäärin 200 000 ohjelmapalautetta kuukausittain. Tässä niistä jälleen muutamia.

Suleiman Syyriasta

Olen peräisin hyvin tunnetusta ja konservatiivisesta perheestä. Asuin aiemmin perheeni kanssa Syyriassa. Kuitenkin sodan jälkeen minun piti paeta Libanoniin, jossa aloin käyttämään alkoholia ja huumeita.

Olin niin uupunut ja kyllästynyt elämään, että minulla oli itsetuhoisia ajatuksia. Noihin aikoihin kohtasin uskovan miehen nimeltä Dani. Hän kertoi minulle Jeesuksesta, Hänen rakkaudestaan ja siitä, kuinka Hän muuttaa elämän, mutta minä kieltäydyin kuulemasta, koska kunnioitin omaa perhettäni ja heidän uskontoaan. Dani pyysi itsepintaisesti minua mukaan seurakuntaan ja kertoi Jeesuksesta.

Aloin käymään seurakunnassa hänen kanssaan, jossa koin uskovien rakkauden tosiaan ja minua kohtaan. Näin eron islamin ja kristinuskon välillä. Me rukoilemme muslimeina pelosta käsin ja näemme Jumalan rikollisena ja teurastajana. Minulle on opetettu, että Jumala tulee lähettämään meidät helvettiin, ellemme rukoile.

Näin eron islamin lain ja Raamatun välillä. Islam sanoo silmä silmästä ja hammas hampaasta, mutta Jeesus sanoi, älä tee vastarintaa pahalle. Jos joku lyö sinua oikealle poskelle, käännä hänelle toinenkin poski. Me tapamme ja varastamme jumalamme nimeen, mutta kristinusko opettaa anteeksiannosta ja rakkaudesta. Tämä sai minut hylkäämään islamin ja pyytämään Jumalan läsnäoloa ja Henkeä täyttämään minut. Jeesuksesta tuli minun elämäni Herra, kallio ja pelastaja.

Tiesin, että hän seisoi ovella ja kolkutti kutsuen minua avaamaan sydämeni, jotta hän voisi tulla olemaan kanssani. Polvistuin ja annoin elämäni Jeesukselle, tunnustin hänet Herrakseni ja Pelastajakseni, koska hänet lävistettiin, ja oman verensä avulla hän lunasti minut Jumalalle.

Aika, jonka vietin Danin kanssa Toivon Keskuksessa on muuttanut elämäni ja sain maistaa Jeesuksen suloisuutta. Osallistuin seurakunnan toimintaan, luin Raamattua ja liityin ”Toivo Kansakunnille” -palvelutyön järjestämään opetuslapseusohjelmaan. Aloin myös jakamaan uskoani toisille; ystäväni Jamal ja Abdullah tulivat molemmat sen myötä Herran luokse. Kävin myös erään seurantatyöryhmästä olevan veljen kanssa Raamattupiirissä. Perheeni sai tietää uskostani ja niinpä serkkuni tulivat etsimään minua viedäkseen minut takaisin Syyriaan. Veljeni Mohammed liittyi ISIS -järjestöön ja tuli heidän armeijansa kanssa Libanoniin etsimään minua. Hän on soittanut minulle uhkaillakseen minua. Vävyni on myös kolmesti uhannut minua. Toinen veljeni Hatem liittyi myös islamistiseen armeijaan.

Minun piti irtisanoutua myös työpaikastani yhdeksän kuukautta sitten, koska olin vaarassa. Minulla ei ollut lainkaan rahaa ja yritin nukkua ystävieni kodeissa, mutta he potkivat minut pois ja minun piti nukkua kaduilla.

En voi palata takaisin Syyriaan ja kuitenkin tarvitsisin passin ja henkilötodistuksen. Rukoilkaa minun puolestani.

Algerialaisella Omarilla on yhdessä vaimonsa kanssa kolme lasta

He ovat katselleet ohjelmiamme yli vuoden ajan ja ottaneet Kristuksen vastaan Pelastajanaan. Omar ja hänen vaimonsa eivät käy seurakunnassa, koska he pelkäävät tulevansa surmatuiksi. He päättivät soittaa meidän seurantatyötiimillemme tapaamista varten.

Eräs seurantatyötiimimme veljistä antoi Omarin perheelle Raamatun ja CD:ltä kuunneltavan Raamatun, josta he tulivat hyvin iloisiksi. He saivat ensimmäistä kertaa elämässään oman Raamatun. Oman Raamatun puute ei ollut kuitenkaan estänyt Omaria ja hänen vaimoaan saamasta syvää ymmärrystä Jumalan sanasta, koska he olivat katselleet säännöllisesti meidän TV-ohjelmiamme ja oppineet innokkaasti niistä.

Omarin vaimolla on kandidaatin tutkinto Englannin kirjallisuudesta, mikä on auttanut häntä ymmärtämään paremmin englanninkielisiä saarnoja.  He olivat kiitollisia kotikäynnistä, koska he saivat ensimmäistä kertaa elämässään pitää vieraanaan kristittyjä omassa kodissaan. Omar pyysi saada suurta painettua Raamattua, koska hänellä on vaikeuksia lukea pientä painotekstiä heikon näkönsä vuoksi.

Kuvituskuva

Fatima Jemenistä

Fatima on vastauskoontullut nainen, jolla oli aiemmin epäilyksiä Islaminuskoon liittyen jo varhaisnuoruudesta asti. Hänen perheensä olivat salafisteja eikä hänen asuinalueellaan ollut seurakuntaa lähellä.

Hän oli katsellut ohjelmiamme ja ottanut Kristuksen vastaan Pelastajanaan. Vaikka Fatima tiesi vain vähän kristinuskosta, Herran rauha ja rakkaus ovat ylenpalttisesti hänessä. Hän soitti seurantatyötiimillemme ja pyysi apua uskonsa kasvamiseen niin tiedossa kuin ymmärryksessäkin.

Hani Henein ja Ari Talja

P.S. Lämmin kiitos esirukoukistasi ja tuestasi näiden muslimien tavoittavamiseksi evankeliumin sanomalla! Tarvitsemme edelleen esirukouksiasi ja tukeasi, jotta voimme jatkossakin lähettää evankelioivia TV-ohjelmia sadoille miljoonille muslimeille. Voit tukea ohjelmien tuotantoa ja lähettämistä viitteellä 8853 tästä linkistä.