Joulumissio tulossa Itä-Ukrainan sotatoimialueelle

Venäjän sotilaallinen toiminta Ukrainan rajalla huolestuttaa syvästi molemmin puolin rajaa. Itä-Ukrainan mediamission valmistelut ovat käynnistyneet uudelleen. Samalla työmme Venäjän seurakuntien varustamiseksi Jumalan Sanalla käy kuumana.

Missioseurakunta jatkaa voimakasta kasvua
Pastori Juri Babinets toimi IRR-TV:n Kiovan mediamission maajohtajana ja on nykyisin entisen Neuvostoliiton suurimman seurakunnan johtaja. Mediamission seurauksena seurakunta on kokenut voimakasta kasvua. Mission aikana saimme mediamission puhelinkeskukseen yli 17 000 puhelua.

Pastori Juri kertoo: ”Seurakuntamme sai noin 1 200 yhteydenottoa ihmisiltä, jotka pyysivät missiokirjaa. Noin vuoden kuluttua missiosta kävi ilmi, että näistä 1 200:sta yli tuhat ihmistä on tänään mukana seurakuntaelämässä, kastettuina jäseninä. He tulivat uskoon, ja heidän elämänsä todella muuttui.

Missiota seuranneen vuoden aikana kirkossamme nähtiin ennätysmäärä kasteella käyneitä. Tämä osoittaa kaupunkimission todellisen vaikutuksen kirkkoihin ja kansamme elämään. Seurakunnassamme on nykyisin 800 solua ja 130 johtavaa pastoria.”

Miten seurakunta Kiovassa on kokenut pandemian?
Selvisimme pandemiasta melko vaikeasti, ja tilanne on edelleen hankala. Ryhdyimme käytännössä täydelliseen sulkuun. Päätavoitteemme oli suojella seurakuntamme jäsenten ja sairaaloissa palvelevien lääkäreiden henkeä ja terveyttä. Pyrimme varustamaan sotatoimialueella työskentelevät lääkärit ja kirkkomme jäsenet hankkimalla heille kaiken tarvittavan sairastuneiden auttamiseksi.

Mitä voit sanoa sotatoimialueen vaaroista?
Olemme sopineet mediamission toteuttamisesta turvallisuusviranomaisten kanssa. Turvallisuusviranomaiset kutsuivat kirkkokuntien johtajia koolle pohtimaan henkistä umpikujaa Venäjän miehittämillä alueilla Itä-Ukrainassa.

Ukrainan hallitus ymmärtää, että ilman kirkkoa emme onnistu palauttamaan Ukrainan miehitettyjä alueita takaisin Ukrainaan. Tarkoitan niin, että Venäjän miehitettyjen alueiden kansalaisten sydämet, ajatukset ja sielut palautuisivat ja heistä tulisi rauhallisia, hyviä ja siunattuja rakkaan kotimaansa asukkaita. Ilman kirkkoa se on vaikeaa. Siksi myös viranomaiset kannustavat kirkkoa ja tätä projektia. Ainoastaan seurakunnalla on avain, joka voi selvittää myrkyttyneet asenteet, ajatukset ja haavat, jotta Itä-Ukraina voisi vielä kerran elää yhtenäisenä kansana.

Missiokirjassa on sotatoimialueelta koottuja muutostarinoita
Näitä tarinoita on yhteensä 15. Tarinoissa kerrotaan ihmisistä, jotka asuvat sotatoimialueella. Joukossa on nuoria tyttöjä, poikia, aikuisia ja eläkeläisiä. Joukossa on kaivostyöläisiä, lääkäreitä, opettajia ja tutkijoita, ihmisiä elämän eri aloilta. Punaisena lankana ovat menneisyys, vastoinkäymiset, epäonni ja monenlaiset ongelmat sekä se, että he kohtasivat Jumalan, joka muutti kaiken. Nämä tarinat ovat todellisia Jumalan ihmeitä.

Kirja painetaan kahdella kielellä, sekä ukrainaksi että venäjäksi. Näin osoitamme idän suuntaan, ettei kieli ole esteenä missiossa. Riippumatta siitä, mitä kieltä puhut, olet samanvertainen veljemme pääkaupungissa Kiovassa, Länsi-Ukrainassa, Itä-Ukrainassa ja Krimillä. Sodan alkaessa miljoonat ihmiset lähtivät Donetskin ja Luhanskin alueilta evakkoon Ukrainan mantereelle. Miljoonat ovat kuitenkin jääneet asuinseuduilleen vaaroista huolimatta.

”Jumala rakastaa sinua!”
Mediamissio toteutettiin Kiovassa alkutalvesta. Marraskuun puolivälissä alkoi sataa lunta. Se oli voimakas lumentulo. Illalla ostimme valtavan määrän ruusuja, useita tuhansia ruusuja. Kiinnitimme jokaiseen ruusuun postikortin, ja nuoret lähtivät tähän lumimyrskyyn ojentamaan näitä ruusuja ihmisille. He vain ojensivat ihmisille ruusut hymyillen ja sanoivat: ”Koe elämän muutos.” Ja siitä heillä kehittyi keskusteluja ihmisten kanssa.

Yksi sisaristamme seisoi bussipysäkillä. Bussin ovi avautui, ja ulos astui nainen kantaen kahta valtavan isoa kassia. Hän yritti hupulla suojata kasvojaan lumelta. Hän harppoi lumikinosten yli ja melkein törmäsi ruusun kanssa seisovaan tyttöön. Tyttö hymyili katsoen naista silmiin, ojensi ruusun ja sanoi: ”Voit kokea muutoksen voiman, Jumala rakastaa sinua!”

Nainen alkoi itkeä. Hän sanoi: ”Mieheni jätti minut tänään, vanhempani syyttävät minua ja sanovat, etteivät tarvitse minua, lapset eivät halua puhua.” Nainen oli päättänyt valmistaa itselleen viimeisen illallisen ja lopettaa elämänsä. Nuoren tytön tapaaminen ruusun kanssa tuon mission aikana pelasti naisen hengen. Ja tällaisia tarinoita oli Kiovassa paljon. Nyt on tullut Itä-Ukrainan vuoro.

Kiitämme IRR-TV:n tulosta Ukrainaan ja Muutoksen voima -missiosta Jumalaa ja kaikkia Suomen uskovia, veljeskansan ihmisiä, jotka todella auttavat meitä ja maatamme. Suuri kiitos jokaiselle. Pyydämme muistamaan rukouksin tulevaa sotatoimialueen missiota ja seurakuntia sekä seurakuntien työntekijöitä ja jäseniä.

Kuluneen kesän ja syksyn aikana olemme kiittäneet Jumalaa Hänen uskollisesta huolenpidostaan kauttanne ja tuestanne esirukoilijoina. On hienoa saada ahertaa sukupolvemme elovainioilla yhdessä kanssanne. Koko lähetystiimimme puolesta toivotan sinulle Jumalan siunaamaa loppusyksyä täältä Keravan toimitalolta!

Olkoon Herran vahva käsi turvanasi ja antakoon Hän terveyttä, voimia ja suojaa taudeilta jokaisena uutena päivänä.

Hannu Haukka

IRR-TV:n toiminnanjohtaja

P.S. Suuri kiitos esirukoustuestasi. Voit tukea tätä missiota klikkaamalla tätä linkkiä

Seurakuntalaisia ja sotilaita Itä-Ukrainassa

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *