Jumala on avannut IRR-TV:lle oven hedelmälliseen työhön Venäjällä

Jumala on avannut IRR-TV:lle oven hedelmälliseen työhön Venäjälle vuosikymmenten ajan. Työmuodot ovat vaihtuneet tänä aikana maan poliittisten ja yhteiskunnallisten muutosten myötä, mutta Jeesuksen lähetyskäsky julistaa evankeliumin muuttavaa sanomaa myös suuren naapurimaamme sadoille miljoonille ihmisille ei ole muuttunut miksikään vuosien saatossa. Mediamissioita toteutettiin 40 suurkaupungissa eri puolilla Venäjää alkaen vuodesta 2003 Volgogradissa aina 2010 -luvun alkupuolelle saakka, kun maassa oli suuri vapaus julistaa evankeliumia.

Suuret miljoonakaupungit lähiympäristöineen saivat kuulla suurten monimediamissioiden myötä Jeesuksen muuttavasta voimasta, joissa käytettiin 30 päivän aikana kaikkia mahdollisia medioita TV:n ja Radion valtakanavista, suurimpiin sanomalehtiin, ulkomainoksiin ja Internetin suosittuihin sivustoihin saakka.

Heinäkuussa 2016 presidentti Vladimir Putin asetti voimaan uuden ’terrorismin vastaisen’ lain. Toissa viikon Radio Dein Itäraportti -ohjelman haastattelussa IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka kertoi, että tämän lain nojalla vuosien aikana oikeuteen viedyistä yli 700 tuomiosta suurin osa on kohdistunut Venäjän evankelisiin seurakuntiin ja niiden johtajiin. Näin ollen uskonnonvapautta Venäjällä on rajoitettu merkittävästi ja IRR-TV sekä Venäjän evankeliset seurakunnat ovat joutuneet sopeutumaan tähän muuttuneeseen tilanteeseen. Koko kaupungin kattavia mediamissioita ei ole voitu toteuttaa enää vuosiin Venäjällä, mutta samalla Jumala on avannut muuttuneessa tilanteessa aivan uudet ovet hedelmälliseen työhön.

Näiden vuosien aikana Venäjän sisällä on voitu painaa yli 8 miljoonaa kappaletta Raamattuja, Uusia testamentteja ja erilaisia evankeliumin sisältäviä missiokirjoja suomalaisten kristittyjen esirukouksien ja tuen avulla. Venäjän sisällä IRR-TV:n laajan yhteistyöseurakuntien verkoston myötä seurakunnat ovat voineet levittää kirjallisuutta Uralilta aina Tyynen valtameren rannikolle saakka.  He ovat antaneet meille raportteja, joiden mukaan heidän vapaaehtoiset evankelistansa ovat rukoilleet yli miljoonan ihmisen kanssa syntisen rukouksen toimittaessaan kirjoja näille ihmisille. Lisäksi yli 2500 uutta paikoin hyvin pientäkin uutta seurakuntaa on syntynyt eri puolille Venäjää.

Jumalan hyvä käsi on ollut IRR-TV:n tekemän lähetystyön yllä kaikkien näiden vuosien aikana ja siitä kiitämme Häntä ylenpalttisesti. Samalla haluamme kiittää Jumalan välikappaleina kaikkia työmme ystäviä ja esirukoilijoita, jotka ovat omalla panoksellaan olleet yhdessä kanssamme tässä Jumalan avaamassa hedemällisessä työssä.

Tällekin vuodelle yhteistyöseurakunnistamme on tullut pyyntö painattaa 700 000 kappaletta Uusia testamentteja ja missiokirjoja. Koronapandemiakaan ei ole voinut pysäyttää painokoneita Venäjällä, joten kirjallisuustyötä on voitu jatkaa muuttuneesta maailmantilanteesta huolimatta edelleen. Haluamme kiittää kaikkia IRR-TV:n tukijoita yksilöinä esirukouksistasi ja tuestasi tämän työn taustalla. Pienikin lahja on merkittävä, koska hengellisen kirjallisuuden painokulut Venäjällä ovat niin edullisia.

Kiitos, että seisot jarkossakin Venäjän seurakuntien ja lähetystyömme rinnalla esirukouksin ja tukien. Voit tukea Venäjän kirjallisuustyötä omien mahdollisuuksiesi mukaan Venäjän työn viitteellä 2422 tästä linkistä. Haluamme toivottaa sinulle ja läheisille Jumalan ylenpalttista siunausta, suojelusta ja varjelusta Koronapandemian aikana!

Hannu Haukka ja IRR-TV:n lähetystiimi

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *