Jumalanpalveluksia keskeytetään ja raamattuopistoja suljetaan Venäjällä

Kun venäläiset asiantuntijat ilmaisivat huolensa Jarovajan terrorisminvastaisen lain mahdollisista haittavaikutuksista maan seurakunnille, asiaa väheksyttiin. Joidenkin mielestä mikään ei ollut muuttunut eikä muuttuisi, eikä Venäjä palaisi enää koskaan Neuvostoaikaan. Mutta pelot eivät olleet turhia. Kreml ryhtyi lain voimaantulon jälkeen toimiin, jotka ovat saaneet seurakunnat ahtaalle.

Evankelisten seurakuntien tilanne Venäjällä on muuttunut monin tavoin viime vuosina. Seurakunnilla ei ole esimerkiksi mahdollisuutta käyttää enää yleisiä tiedotusvälineitä evankeliointitarkoituksessa. Kaikki tiedotusvälineet on keskitetty Moskovaan, Kremlin alaisuuteen.

– Kaikki on tullut yhden organisaation alaisuuteen ja tiukkaan valvontaan. Se kertoo jotain, kun näin pitää tehdä, ettei sallita kenenkään muun puhuvan mitään sellaista, mikä poikkeaisi Kremlin mielipiteestä, toteaa IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Aseistetut erikoisjoukot asialla

Seurakuntien jumalanpalveluksia on keskeytetty eri puolilla Venäjää sisäasiainministeriön aseistautuneiden, huppuihin sonnustautuneiden erikoisjoukkojen toimesta. Esimerkiksi Novosibirskissä Keski-Siperiassa joukot tekivät hyökkäyksen adventistien kokoontumispaikkaan, ajoivat ihmiset ulos ja aikovat seuraavaksi purkaa rakennuksen. Kyseessä ei ole valtiolle uusi ja outo kirkkokunta, sillä adventisteja on ollut jo Neuvostoliitossa kauan ennen vallankumousta.

Lisäksi monia seurakuntalaisia on sakotettu, kun he ovat kutsuneet omilla sosiaalisen median sivuillaan ihmisiä seurakuntansa tilaisuuteen.

Myös yksi baptistien raamattukoulu on suljettu Moskovassa ja toista ollaan sulkemassa. Syynä toimenpiteisiin on se, että opettajat ovat opiskelleet kansainvälisissä yliopistoissa, eikä heillä ole Venäjän valtion hyväksymiä akateemisia papereita.

Kirjallisuutta voi vielä jakaa

Hengelliset asiat kiinnostavat venäläisiä. Seurakunnat arvelevat jo useamman miljoonan lukeneen pelastusrukouksen.

Tiukentuneista toimista huolimatta Venäjällä voi edelleen painattaa ja jakaa kristillistä kirjallisuutta. Evankeliumi kiinnostaakin monia. Seurakunnat ovat arvelleet, että vuosien aikana useampi miljoona venäläistä on lukenut pelastusrukouksen. Mutta työtä riittää vielä.

– On olemassa 150 miljoonaa syytä, miksi meidän pitää rukoilla Venäjän puolesta. Jeesuksen veri, joka vuoti Golgatan ristillä, on tarkoitettu myös näille naapurimaamme kansalaisille. Myös he ovat oikeutettuja kuulemaan evankeliumin ilman esteitä, Haukka toteaa.

– On ihme, että olemme pystyneet näihin päiviin saakka painattamaan suuria määriä kirjallisuutta, jota tarvitaan Venäjän seurakunnissa. Seurakunnat ovat pyytämällä pyytäneet, että me jatkaisimme tätä painatustyötä ja varustaisimme heidät näillä työvälineillä niin kauan kuin se on vielä mahdollista.

Hengellinen kirja evankelistana

Siperiassa olevassa kirjapainossa painetaan tälläkin hetkellä Uusia testamentteja ja missiokirjoja. Evankelioiminen kirjojen välityksellä ei ole kallista. Jo yhdellä eurolla saa painettua missiokirjan tai Johanneksen evankeliumin toimitus- ja jakelukuluineen.

– Jokainen Uusi testamentti, missiokirja ja Johanneksen evankeliumi, jonka kustannat, on sinun henkilökohtainen evankelistasi. Sen kautta olet johdattamassa ihmisiä Kristuksen tuntemiseen ja Jumalan valtakuntaan, Hannu Haukka sanoo.

 

Voit tukea Venäjän kirjallisuustyötä lahjoitussivumme kautta. Kiitos lahjastasi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *