Kuvituskuva

Ohjelmia monilla kanavilla

Korona-aikana tietotekniikan ja sosiaalimedian hyödyntäminen ovat nousseet aivan uusiin ulottuvuuksiin. Siitä on tullut osa arkipäivää suurimmalle osalle maailman ihmistä.

TV-työmme on jatkunut ja jopa vahvistunut menneenä vuotena. Saavutamme Israel-aiheisilla ohjelmillamme Venäjällä mm. KRIK-TV:n kautta katsojia kahdeksan kertaa viikossa. Pääsääntöisesti näytämme kolmea eri ohjelmasarjaa: Israel tutuksi -matkailuohjelmaa, Shabbat Shalom -keskusteluohjelmaa sekä CBN:N tuottamaa Jerusalemin Uutislinja -ohjelmaa. IRR-TV vastaa ohjelman venäjänkielisestä versiosta.

KRIK-TV on riippumaton kaupallinen uutiskanava, jonka katsojamäärät ovat jatkuvassa kasvussa. Kasvuun on osaltaan vaikuttanut viime aikojen poliittiset tapahtumat Venäjällä.

Kyproksella sijaitseva Middle-East Television näyttää Jerusalemin Uutislinja -ohjelmaa venäjäksi. Lisäksi Virossa kaapeli ja nettikanava LIFE-TV, Rostovin kaupungin paikalliskanava sekä kristilliset CNL ja TBN-satelliittikanavat välittävät ohjelmiamme.

Israelissa ohjelmiamme näyttää myös ITON-TV -nettikanava, jolla on noin puoli miljoonaa tilaajaa. Oma YouTube -kanavamme saa jatkuvasti uusia seuraajia.

Uusi TV-kanava Georgiassa

Kaukasiassa sijaitsevassa Georgiassa toimii paikallinen, kristittyjen ylläpitämä TV-kanava, jonka kanssa olemme solmineet ohjelmasopimuksen. Jo viime vuoden puolella heidän korkeatasoinen tiiminsä alkoi kääntämään ja dubbaamaan Israel tutuksi -ohjelmiamme georgian kielelle ja ensimmäiset ohjelmat ovat saavuttaneet TV-katsojat tämän vuoden puolella. Tiimi pyytää esirukoustamme, jotta sanoma saavuttaisi kohderyhmänsä. Georgia on yksi maailman vanhimmista juutalaisalueista. Ensimmäiset suuret muuttoaallot tapahtuivat jo pakkosiirtolaisuuden aikoina 600-luvulla e.Kr. Vaikka nykyisin moni Georgian juutalainen on muuttanut Israeliin, maassa asuva vähemmistö pitää yhä yllä vanhoja perinteitään.

Georgiankielistä TV-kanavaa, jolla ohjelmamme näkyvät, seurataan myös internetin kautta Israelissa.

Katsojapalautetta

Televisiokanavien ohella YouTube on eniten kasvava mediakanavamme. Saamme kuukausittain 500 – 700 palautepostia katsojilta. Ohessa muutama esimerkki niistä:

Igor: Herra, anna syntini anteeksi! Älä jätä minua.

 Janna: Valtavat kiitokset ohjelmistanne, jotka avaavat uusia maailmoja. Haluaisin päästä Jerusalemiin ja kokea kaiken itse.

 Svetlana: Herra, auta minua ja anna anteeksi. Johdata valoosi Kristuksen tähden!

Tuntematon: Oi, mikä ohjelma. Olen katsonut sen jo moneen kertaan kyynelsilmin. Hienosti tehty ja siitä välittyy rakkaus ja hyvyys, koska olen saanut kokea kovia. Haluaisin kokea enemmän hyvyyttä maailmassa.

Voit tukea juutalaistyötä viitteellä 5050 tästä linkistä tai klikkaamalla alla näkyvää lahjoita -painiketta.

IRR-TV:n juutalaistyön puolesta

Siunaavin terveisin,

Vladimir ja Pirjo Karttunen
IRR-TV:n Juutalaistyön johtaja