Joitakin päiviä sitten luin ajatuksia Jumalan lupauksista.

Raamatun sankarit rakensivat elämänsä Jumalan lupausten varaan. Joukossa on hallitsijoita, palvelijoita, opettajia, lääkäreitä, miehiä, naisia, avioituneita ja yksin eläviä. He olivat erilaisia mutta heidät yhdisti yksi asia: Jumalan lupaukset.

Koska Jumala oli antanut lupauksen, Nooa uskoi sateeseen ennen kuin sanaa oli edes keksitty.

Aabraham lähti hyvästä kodista kohti maata, mitä hän ei ollut koskaan nähnyt. Koska Jumala oli lupauksen antaja, Joosua johdatti 2 miljoonaa israelilaista vihollisen maalle ja kukisti kaupunkia ja valtakuntia. Jumalan lupauksiin luottaen Daavid kaatoi Israelin armeijaa uhmanneen jättiläisen. Pietari nousi uuteen elämään petettyään mestarinsa ja Paavali sai armon, jonka puolesta hän oli valmis antamaan henkensä.

Raamatussa Jumalan lupauksia on laskettu olevan 7 487.

Alkaneelle syksylle poimin lupausten joukosta seuraavan:

”Ole luja ja rohkea. Älä pelkää äläkä arkaile, sillä Herra sinun Jumalasi on sinun kanssasi, missä ikinä kuljetkin.” Joos.1:9. Jumalan lupaukset ovat sinetöity: ”Taivas ja maa katoavat, mutta Minun sanani eivät koskaan katoa” Luuk. 21:33.

Lupausten lunastaja

Jumala ei ole ainoastaan lupausten antaja, vaan Hän on myös kaikkien lupaustensa lunastaja. Poikkeusta ei ole.

Jumalan antamat lupaukset ovat kuin kalliovuorten männyt: runsaat, lujat ja ikivihreät. Jumalan lupaukset eivät raukea, sillä Jumala on muuttumaton (Mal. 3:16). Hän on kuka Hän on!

Jumalaa ei päästä yllättämään. Hän ei muuttele suuntaa kesken matkan. Hän ei ole mielialojen vietävänä. Jumala on väkevä. Se, minkä Hän lupaa, sen Hän myös täyttää.

Jumala ei koskaan lupaa liikoja, eikä Hänessä ole pettämisen varjoa (Jaak. 1:17). Jumala ei valehtele.

Kivi ei ui. Virtahepo ei lennä. Perhonen ei syö pastaa. Ihminen ei nuku pilven reunalla. Jumala ei valehtele (Tiit. 1:2).

Liioittelu, manipulointi, narraaminen, imartelu ei kuuluu Jumalan olemukseen. Raamattu vakuuttaa, että Jumala ei riko lupauksiaan! Hänen lupauksiinsa voi luottaa elämän kaikissa vaiheissa! Hänen lupauksensa ovat horjumattomat (Hepr. 6:18).

Miljoonan taalan kysymys

Miljoonan taalan kysymys ei kuulu, pitääkö Jumala lupauksensa. Sen sijaan suuri kysymys on, perustammeko elämämme Jumalan lupauksien varaan, kuten tekivät Raamatun miehet ja naiset? Näin tehden elämämme perusta ei koskaan horju, myös elämän myrskyissä, yhtä hyvin aurinkoisina päiviä kuin sadepäivinä.

Mieleeni nousee vanhan hengellisin laulun sanat: ”Min lupaapi Herra, Hän täyttävi sen, Ei sanansa pettää voi koskaan…Ain Herramme sana on horjumaton, on vahvempi taivasta, maata. Jos uskon mä vaan, niin kokea saan: Ei koskaan mua pettää Hän saata.”