”KOVIEN KOLHUJEN YLIOPISTO”

Hyvä lähetystyömme ystävä,
kiitos uskollisesta mukanaolostasi, esirukouksista ja tuesta. Rukouksemme on, että viestimme on kestovoiman ja rohkaisun lähde elämän arjessa.
Sinua siunaten,
Hannu Haukka

Oppilas: Joosef
Suku: Jaakob (isä); Iisak (isoisä); Aabraham (isoisoisä)
Tiedekunta: Tohtoritutkinto KOVIEN KOLHUJEN Yliopistossa
Loppututkinnon nimi: Maailmanlaajuinen nälänhätä, pelastus r.y.
Virkaan valmistunut: Toimitusjohtaja

On vaikeata kuvitella, miten Joosef saattoi kukoistaa epäinhimillisten vastoinkäymisten edessä. Mikä oli miehen salaisuus? Vastaus löytyy Joosefin elämästä. Kului kaksikymmentä vuotta ja tarinan päähahmojen roolit olivat vaihtuneet. Joosef oli vahvistunut ja hänen veljensä olivat heikentyneet. Joosefin veljet pelkäsivät, että oli koittanut hetki, jolloin Joosef tasoittaa tilit ja syöksee heidät omatekoiseen kaivoonsa. Mutta näin ei käynyt.

Joosef sai kestovoiman selviytyä. Joosefin vastaus veljilleen paljastaa, mistä oli kyse:

”Te tosin hankitsitte minua vastaan pahaa, mutta Jumala on kääntänyt sen hyväksi, että hän saisi aikaan sen, mikä nyt on tapahtunut, ja pitäisi hengissä paljon kansaa.” (1. Moos. 50:20)

Jumalan käsissä suunniteltu paha muuttuu ajan mittaan siunaukseksi!

Joosef kiinnitti sydämensä tähän lupaukseen ja piti siitä visusti kiinni. Tarinassa pahuus kuvataan yksityiskohtaisesti säästämättä lukijaa. Veritahrat ja kyyneleet kuuluvat tarinaan. Joosefin sydäntä hangattiin verille vääryyden ja petoksen kiviä vastaan. Mutta yhä uudelleen Jumala muutti kivun siunaukseksi. Verinen takki muuttui pääministerin viitaksi. Kaivo muuttui palatsiksi. Rikkimennyt perhesuhde eheytyi iltaansa kohti. Toimet, joiden tarkoituksena oli tuhota Jumalan palvelija, muuttuivat askel askeleelta Joosefin siunaukseksi.

“Tarkoititte minua vastaan pahaa”

Joosef käyttää heprealaista verbiä, joka muistuttaa sanaa “kutoa”. ”Te kudoitte pahaa”, hän sanoi, ”mutta Jumala muutti kutomisenne siunaukseksi”. Jumala on ”Mestarikutoja”. Hän venyttää langan, sommittelee värit, yhdistää rosoiset langanpätkät sametinkiiltäviin – kärsimykset ja ilot ovat osa kutomisvaihetta. Mikään ei putoa väliin huomaamatta. Kuninkaat, hirmuvaltiaat, sääilmiöt ja hiukkaset ovat alamaiset Hänelle. Hän liikuttaa sukkulaa edestakaisin itsekunkin elämämme kankaalla sukupolvesta sukupolveen, kunnes Hänen mestariteoksensa nousee esiin.