Seurakunta kasvaa ennätysvauhtia Kiovassa

Kiovassa seurakunta rakentaa toimintansa epäkiitollisissa olosuhteissa. Vanha kirkkosalimme kävi pieneksi, kun kolme peräkkäistä jumalanpalvelusta sunnuntaisin ei enää riittänyt.

Pilip Savotska on Kiovan Spasenie-seurakunnan perustaja ja johtava pastori. Seurakunnassa noin sata apulaisapastoria johtaa kotiseurakunta solutyötä omantoimensa ohella.

Hallinnollinen pastori Juri Babinets kertoo rakennusprojektista keskellä Venäjän aloittamaa suursotaa. Uusi kirkkorakennus tulee ilmeisesti olemaan Ukrainan suurin. Istuinpaikkoja siellä on yhteensä 4500. Alatasolle mahtuu 3000 ja 1500 parvekkeelle. Neliöitä on yhteensä 5 500! Pastori Juri jatkaa: ”Seurakunnassa riittää sosiaalisia tiloja. Siellä tulee olemaan vessoja yhteensä 84 ja pisuaareja 30.”

Yhteensä  1 100 kaupunkilaista teki uskonratkaisun kahdessa seurakunnan tilaisudessa peräkkäisinä päivinä.

Ennen sotaa seurakunnan tilaisuuksissa kävi noin 1 500 henkeä. Sodan syttymisen jälkeisten viikkojen aikana kävijämäärät hupenivat 17 kävijään. Pääkaupungin valtauksen pelossa suurin osa seurakuntalaisista lähti pois sotatoimien alta. Nyt 22 kuukautta myöhemmin kävijämäärät ovat nousseet  3 500:aan, joista suurin osa on uusia kasvoja. Kävijöiden lukumäärä kasvaa edelleen.

Menetykset olivat suuria

Venäjän hyökättyä Ukrainaan käytännössä kaikki rakennusmiehemme lähtivät rintamalle puolustamaan maatamme. Tällä hetkellä noin sata seurakunnan jäsentä taistelee rintamalla. Heistä kaksi kuoli viime vuoden aikana. Valitettavasti tänä vuonna kaatuneita isiä on tullut tuntuvasti lisää.

Sodan alettua yhteistyö seurakunnan ja IRR-TV:n välillä tiivistyi edelleen. Nykyisin se koskee myös humanitaarista avustustoimintaa julistavan lähetystyön lisäksi. Tärkeä osa seurakunnan työtä on sotilaspastorien tukemista rintamalla.

 

Sotilaille järjestetään hartauksia, rukoushetkiä ja ehtoollisenjakelua. IRR-TV:n toimittamia missiokirjoja on painettu ja jaettu runsaasti rintamakylien asukkaille ja sotilaille. Lähetysjärjestönä IRR-TV on vahvasti mukana tukemassa myös sotilaspas torien hengellistä ja humanitaarista työtä.

Seurakunnan rakennuskassa on ehtynyt, mutta Juri uskoo, että rakennustyö saadaan vietyä loppuun asti. Se on myös Jumalan työtä.

Hannu Haukka
IRR-TV:n toiminnanjohtaja

P.S. Voit lahjoittaa Ukrainan hyväksi joko humanitääriseen apuun tai missiokirjojen painattamiseen tästä linkistä. Valitse haluamasi kohde valikosta, Kiitos lahjastasi! Voit osallistua tähän keräykseen myös lahjoitamalla MobilePay:n  numeroon 25083.