Korona on kruunu, mutta kukaan ei sitä halua 24.3.2020

Mitä tapahtui sen jälkeen, kun Jeesus meni Isä Jumalan luo Taivaaseen?

Jeesus  jätti opetuslapsille tärkeän tehtävän heidän tulisi kertoa ilosanoma Jeesuksesta koko maailmalle. Mietin usein, kuinka itse olisin reagoinut tuossa tilanteessa? Ehkä samoin, kuin opetuslapset? He kokivat itsensä voimattomiksi tämän suuren ja mahdottomalta vaikuttavan tehtävän edessä aivan varmasti, mutta päättivät pitää kiinni Jeesuksen ohjeesta ja pysyivät Jerusalemissa sekä odottivat sen lupauksen täyttymystä, jonka he olivat saaneet. He päättivät mennä rukoilemaan yhdessä yläsaliin ja ”testata” lupausta.

Tänä aamuna, kun rukoilemme johdatusta päivän askareisiin meidän on hyvä muistaa, että tämä lupaus Pyhästä Hengestä koskee myös meitä, on voimassa ja tärkeä meille työssämme täällä IRR-TV:llä.

Mitä tähän lupaukseen sisältyi? Lupaus Pyhän Hengen tulosta, mutta myös voimasta ja puolustajasta. Opetuslapset tulisivat saamaan puolustajan ja voiman, erityisen avun.

Koetko tarvitsevasi tänä aamuna erityistä apua ja voimaa?

Kun opetuslapset olivat rukouksessa, he kuulivat kohahduksen aivan kuin suuri tuulenpuuska olisi kulkenut huoneen ja talon läpi. Opetuslapset näkivät myös tulisia kieliä jokaisen rukoilijan pään yläpuolella. He katsoivat varmasti toisiaan ihmetellen. He alkoivat myös puhua, mutta yllätyksekseen havaitsivat puhuvansa kieliä, jota he eivät tunnistaneet omakseen. Jumala täytti tuossa hetkessä lupauksen ja Jeesus lähetti lupaamansa Pyhän Hengen. Opetuslasten huolet unohtuivat. Heidät täytti ilo ja halu kertoa hyvä sanoma ja uutinen kaikille koko maailmaan Kristuksesta ja Jumalan valtakunnasta.

Mitä tämä lyhyt tekstimme kertoo meille tänään? Eikö juuri sitä, että me tarvitsemme saman tuoreen kosketuksen ja varustuksen Jumalalta, voidaksemme palvella tätä omaa aikaamme evankeliumin julistamisessa, rakkauden ja armon välittäjinä tälle syntiselle maailmalle erityisesti nyt, kun maassamme ja maailmassa eletään Koronaepidemian aikaa.

Pietari ja opetuslapset kokivat ihmeen Jeesuksen Taivaaseen astumisen jälkeen. He saivat Pyhän Hengen lahjan. Pietari oli hiljattain kieltänyt mestarinsa, mutta täytyttyään Pyhällä Hengellä, Pietari piti voimallisen saarnan. Hän sai viisautta ja voimaa, viittasi pyhiin kirjoituksiin ja monet ottivat vastaan ilosanoman. Kerrotaan että 3000 otti kasteen. Tätä saa aikaan evankeliumi Kristuksesta, ja kosketus Pyhältä Hengeltä.

Opetuslapset olivat olleet peloissaan ja hämillään Jeesuksen Ristin kuoleman vuoksi, nyt Pyhän Hengen vuodatuksen jälkeen Pietari ja muut opetuslapset olivat valmiita tässä uudessa voimassa ja rohkeudessa julistamaan evankeliumia. He saivat uuden ymmärryksen Pyhältä Hengeltä myös ristin merkityksestä, mutta he aloittivat rukouksesta. Me teemme samoin aloitamme tämänkin päivän rukouksella. Tänä aamuna voimme rukoilla, että saisimme viisauden ja voimaa. Ehkä sinä ajattelet, että et ole evankelista tai apostoli. Eivät nämä kalastajatkaan ja tullimies olleet. Heistä tuli evankelistoja ja apostoleja, mutta he aloittivat rukoillen.

Pyhän Hengen vaikutus on korvaamaton lähetystyössämme. Apostoli Paavali tullessaan Efesoon kysyi siellä tavatessaan muutamia opetuslapsia, ”Saitteko Pyhän Hengen silloin, kun tulitte uskoon?.” (Apt.19:2)

Kun yhdessä rukoilemme tänä aamuna siunausta päiväämme, uskomme voi saada saman uuden ulottuvuuden, tuoreen kosketuksen Pyhältä Hengeltä, jonka opetuslapsetkin kokivat. Olkoon aamuhetkesi ja neuvottelu Jumalan kanssa Hänen läsnäolonsa täyttämä. Rukoukseni on, että saamme tuoreen kosketuksen toimeksiantajaamme Kristukseen ja Pyhään Henkeen, voidaksemme palvella Häntä ja lähimmäisiämme.

Tähän päätteeksi lyhyt tarina muutaman vuosikymmenen takaa, kun olin pitämässä lasten leiriä erään järven rannalla Ruotsissa. Kerroin parhaani mukaan Jeesuksesta ja siitä, että meitä odottaa taivaassa Kruunu. Tähän eräs pieni poika totesi pettyneenä,

– ihanko totta! Saanko vain kruunun?

Minun oli selitettävä, että kyse ei ollut Ruotsin rahasta, vaan paljon upeammasta kruunusta elämän kruunusta.

Päivittäin Uutiset täyttyvät Koronaepidemiaa koskevilla uutisilla. Uutiset aiheuttavat monille pelkoa. Tämä on ymmärrettävää. Korona kruunua ei kukaan halua, vaikka tuo nimi sitä tarkoittaakin ja on kaikkien huulilla. Ihmiskuntaa herätellään sen tosiasian eteen, että raha, tiede ja materia eivät ole vastaus kaikkeen. Tarvitaan enemmän.  Kyse on jokaisen ihmisen kohdalla siitä, että elämä kerran päättyy. Nyt moni pohtii tätä. Sinulla ja minulla on vastaus. Voimme kertoa heille, että  elämän kruunu on olemassa, sitä kannattaa tavoitella ja siitä kannattaa kertoa. Elämän kruunu on tavoittelemisen arvoinen!

(Jaakob 1.12; Ilm. 2:10)

 

Siunattua työpäivää!


Markku Tenhunen

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *