Kuvituskuva aiemmasta Farsinkielisestä tuotannosta

Tammikuun lopulla IRR-TV:llä kuvattiin uusia jaksoja farsinkieliseen ohjelmasarjaan. Tämän 20 -osaisen ohjelmasarjan nimi on Pelastus Kristuksen kautta. Se on suunnattu vasta uskoon tulleille.

Ohjelmasarja toteutettiin yhteistuotantona IRR-TV:n ja Medialähetys Sanansaattajien kanssa, jonka tuottajana toimi Mikael Tunér Sansasta. Ohjelmasarjan ohjaajana toimi iranilaissyntyinen Nader. Hän kertoo, että sarjassa käsitellään monia aiheita kuten esimerkiksi, kuinka löytää ratkaisu ongelmiin Kristuksen avulla, millä tavalla kristityn rukous eroaa islamilaisesta taparukouksesta ja millainen on terve seurakunta.

Ohjelmat tavoittavat miljoonia

Ohjelmat tulevat näkymään SAT-7 Pars kanavalla. SAT-7 Pars on farsinkielinen satelliittikanava ja kuuluu yhtenä kanavana SAT-7 satelliittikanavien perheeseen. Kanavat näkyvät 25 eri maassa Lähi-idän ja Pohjois-Afrikan alueella mm. Iranissa, Afganistanissa ja Tadžikistanissa. Lisäksi kanavaa voidaan katsoa Euroopassa. Kanavilla on yhteensä 27 miljoonaa katsojaa.

IRR-TV tuottaa vuosittain lähes tuhat uutta ohjelmaa mm. arabian, farsin, Sudanin arabian ja somalin -kielillä. Ohjelmat näkyvät kuudellatoista eri satelliittikanavalla ja tavoittavat näin satoja miljoonia katsojia.

– Emme voi sanoin kuvailla mitä kaikkea kristillinen televisio tarkoittaa islamilaisessa maailmassa. Siksi meidän kannattaa maksaa mikä hinta tahansa, jotta voisimme tavoittaa nämä ihmiset islamilaisissa maissa, kertoo IRR-TV:n arabiosaston johtaja Hani.

                                                             Kuva Pelastus Kristuksen kautta -sarjan tuotannosta

Kristityt joutuvat peittelemään uskoaan

Iranin kristittyjen määrää on vaikea arvioida, koska statistiikkaa ei ole saatavilla. Iranissa asuvien uskovaisten armenialaisten ja assyrialaisten lukumäärä tiedetään suunnilleen, mutta islamista kääntyneiden uskovien määrää ei voida tietää, koska he eivät voi paljastaa sitä. Tästä syystä seurantatyö ja opetuslapseuttaminen tapahtuu myös tv-ohjelmien kautta. TV-ohjelmat itsessään sisältävät 40 % tietoa ja 60% niistä keskittyy uskon kasvuun ja opetuslapseuttamiseen.

Hani kertoo, että eräs nainen tuli uskoon ohjelman kautta. Hänellä ei ollut uskovia ympärillään, joten hän päätyi mm. kastamaan itse itsensä. Nyt hän kasvaa uskossaan näiden tv-ohjelmien kautta.­– Nämä ihmiset saattavat joutua maksamaan uskostaan hengellään, milloin tahansa, mutta meidän tehtävämme on tavoittaa heidät ennen kuin tapahtuu suuria mullistuksia elämässä. Tiedän sen, että mitä ikinä me haluamme tehdä, se tulee tehdä nopeasti ja viipymättä. Emme voi odottaa, että saamme lisää valistusta tai ohjeistusta. Pitää toimia. Nyt on se hetki, jolloin pitää tavoittaa ne, jotka ovat olleet tavoittamattomissa, toteaa Hani.

Naderia ja Hania haastatteli IRR-TV:n viestintäpäällikkö Markku Tenhunen. Jutun koosti radio-ohjelman pohjalta Teija Pesonen.

Kiitämme esirukouksistasi IRR-TV:n arabityön puolesta. Voit myös tukea muslimien tavoittamista evankeliumilla mm. satelliitti -TV:n välityksellä tästä linkistä: https://www.irr-tv.fi/lahjoita/

Lisää tietoa Iranin poliittisestakin tilanteesta voit nähdä ja kuulla iRaportista. Suora linkki iRaportin jaksoon, jossa Nader ja Hani ovat ohjelmavieraina:

https://www.permanto.fi/fi/web//alfatv/player/vod?assetId=39832857

Muita IRR-TV:n iRaportteja löydät media-arkistostamme.