Wilkersonin varoittava sanoma Moskovassa 2001

Kesäkuussa 2001 tuhansien Venäjän pastoreiden edessä tunnettu maailman evankelista David Wilkerson toi esille varoittavan profeetallisen sanoman. Wilkerson varoitti, että ovet seurakuntien tekemälle evankeliumin työlle sulkeutuvat pian uudelleen.

”Vapauden aika tulee olemaan lyhyt, siksi nyt on toimittava!”, kehotti Wilkerson. Tasan 20 vuotta myöhemmin joulukuuhun 2021 mennessä Venäjä oli sijoittanut satoja tuhansia sotilaita ja valtavan määrän sotakalustoa Ukrainan vastaiselle rajalle.

Seuraavan helmikuun 24. päivänä Venäjä aloitti suursodan Ukrainaa vastaan, minkä vertaisesta ei ole nähty sitten toisen maailmansodan Euroopan mantereella. Tuhoisa sota jatkuu edelleen eikä sen loppua näy.

Uskonnonvapauden aika jäi lyhyeksi

Neuvostoliiton romahtamisen jälkeen maassa koitti ennennäkemä- tön mutta valitettavasti lyhyt vapauden aika esteettömälle evankeliumin julistukselle. Venäjän seurakunnat eivät olleet varautuneet tähän lähes ”uskomattomaan” vapauden aikaan.
Myös moni Suomessa uskoi vapauden koittaneen lopullisesti.

Jumala johdatti askeleemme

Pian Wilkersonin profeetallisen sanoman jälkeen vuonna 2002, IRR-TV aloitti ainutlaatuiset kuukauden kestävät Venäjän suurkaupunkeja koskevat mediamissiot yhteistyössä maan seurakuntien kanssa.

Jumala johdatti tiemme neljäänkymmeneen (40) suurkaupunkiin Venäjällä. Missiot tavoittivat yli 70 miljoonaa venäläistä 10 vuoden aikana. Sanomaa Jumalan muuttavasta
voimasta, Jeesuksessa ehdittiin tarjota epätavallisen tehokkaasti, sanoivat Venäjän seurakuntien johtajat.

Tietämättä, mitä tulevaisuus oli tuova tullessaan vuonna 2014, koimme voimakasta tarvetta käynnistää massiivisen hengellisen kirjallisuuden painattamisen Venäjän seurakuntia varten. Ehdimme painattaa yhteensä 10 miljoonaa Uutta testamenttia, missiokirjaa ja Johanneksen evankeliumia.

Me saimme viimeisen erän kirjoja painosta tammikuussa 2022. Helmikuussa 2022 Venäjä käynnisti suursodan. Avoimen lähetystyön aika Venäjällä loppui ”räjähdyksellä”.

Jarovajan laki

Huolestuttavat merkit alkoivat näkyä jo vuonna 2016. Tuolloin astui voimaan pahamaineinen Jarovajan laki. Sen voimaan tultua käynnistyi uusi vainon aika. Kreml rauhoitteli kirkkokuntia vakuuttamalla, että uusi laki koskisi ainoastaan Kaukasuksen antiterroristista toimintaa, islamilaista radikalismia.

Laki ei tulisi mitenkään koskemaan protestanttisia kristillisiä yhteisöjä. Kremli rauhoitteli: ”Ei tarvitse pelätä, älkää protestoiko, kaikki on hyvin!” Protestanttisten kirkkokuntien johtajat hyväksyivät Kremlin ilmoitukset. Lepyttely osoittautui valheeksi, petokseksi.

Uudesta laista ovat ennen kaikkea saaneet kärsiä kristilliset protestanttiset kirkkokunnat. Lait ovat mitä suurimmassa määrin pysäyttäneet seurakuntien tekemän evankelioimistyön ja rajoittavat myös kokoontumisvapautta.

Sota ei pysäytä lähetystyötä

Mutta myös suljettujen ovien takaa löytyy elämää. Maissa kuten Pohjois-Korea, Kiina, Iran, Afganistan edelleen löytyy elävä Kristuksen seurakunta. Seurakuntia on kohdannut vaino, mutta seurakunta on kestänyt vastoinkäymiset.

Länsimaailman vapaudessa elävien kristittyjen tehtävänä on tukea seurakuntia ja rukoilla heidän puolesta. Nyt tämä koskee myös Venäjää. On selvä, että ovet ovat sulkeutuneet. Lähetystyötä ei voida tehdä samalla tavalla kuin ennen. Silti oven rakosia pääsee kulkemaan.

IRR-TV perustää työpisteet sekä Suomeen, että Kiovaan. Työpisteissä, jatketaan lähetystyötä venäjän kielellä. Työssä käytetään menetelmiä, jotka sopivat uusiin haasteisiin ja olosuhteisiin.

Sota on muuttanut lähes kaiken, mitä voidaan kuvitellä, ja ehkä vielä sitä, mitä ei voitu kuvitella. Silti on yksi asia, joka ei ole muuttunut. Se on Jeesuksen veri. Jeesuksen veri vuosi Golgatan ristillä myös 145 miljoonan venäläisen syntien tähden. Tuo veri julistaa anteeksiantamusta ja armoa niille, joille se kelpaa, myös Venäjällä. Lähetystyömme jatkuu Venäjän kansan kohdalla.

Hannu Haukka