Lapsiperheiden evakuointi jatkuu Bahmutin lähellä olevista kaupungeista

IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka sai maaliskuussa pyynnön auttaa evakuointityössä Bahmutin lähellä olevista kaupungeista. Bahmut on poliittisesti merkittävä alue. Sotilastiedustelun mukaan oli vain lyhyt aikaikkuna siviilien evakuointiin alueelta. Armeija määräsi, että lapset oli evakuoitava välittömästi.

Avunpyyntö, jonka Hannu sai Ukrainasta kuului näin: ”Meillä on lyhyt mahdollisuus toimia. Jos kiirehdimme, voimme pelastaa lapset.” Kaikki merkit viittasivat siihen, että Bahmutin hallinta ratkeaa tällä viikolla maaliskuussa kovassa verisessä taistelussa.

Yhteisellä taloudellisella tuellanne olemme voineet viimeisen vuoden aikana hankkia Ukrainaan yli 20 kuorma- ja pakettiautoa sekä kustantaa niiden polttoaineet ja muut kulut. Näitä ajoneuvoja on käytetty ensisijaisesti ruoan, veden, lääkkeiden, puulämmitteisten liesien ja evankeliumikirjallisuuden toimittamiseen sekä ihmisten evakuoimiseen sotarintamalta. Viikolla 12 olimme mukana kuljettamassa lapsia pois Bahmutista ennen kovan taistelun alkamista.

Operaatiossa panssaroidut sotilasajoneuvot kuljettivat lapset pois välittömältä konfliktialueelta Pokrovskiin, jossa ajoneuvomme olivat valmiina viemään lapset turvaan.

Pyydämme rukoustukeasi

Tämä operaatio oli tärkeä ja kiireellinen. Haluamme kiittää jokaista tukijaa, joka on kuluneen vuoden aikana ollut mukana ja tehnyt mahdolliseksi vastata tähän kiireelliseen avunpyyntöön. Pyydämme jatkuvaa rukoustukeasi.

• Rukoile näiden lasten turvallisuuden puolesta, kun heidät on evakuoitu.
• Rukoile evakuointiin ja auttamistyöhön osallistuvan tiimimme turvallisuuden puolesta.
• Rukoile, että luodit ja pommit eivät osu maaliin ja että Jumalan käsi suojelee ihmishenkiä ihmeellisesti.
• Rukoile, että ne, joiden sielu on taisteluiden keskellä särkynyt, löytäisivät tiensä mahtavan taivaallisen Isämme syliin. Isän, joka itse valitsi kärsimyksen ja kärsi, niin kuin he nyt kärsivät.

Toimitus
P.S. Haluatko auttaa Ukrainan lapsia ja tukea IRR-TV:n työtä Ukrainan humanitäärisen hädän lievittämiseksi? Voit antaa lahjasi keräykseen tästä linkistä. Kiitos lahjastasi!

2 thoughts on “Lapsiperheiden evakuointi jatkuu Bahmutin lähellä olevista kaupungeista

  1. Shalom!
    Suomalaiset ovat kutoneet villasukkia. Olisiko niille käyttöä Ukrainassa, ja mihin ne voisi toimittaa? Asun Helsingissä

    1. Hei Katri,

      Tämä on erinomaisen hieno avaus ja villasukkia voidaan varmasti toimittaa tulevien avustuskuormien mukana Ukrainaan. Voit lähestyä avustuskuormia koordinoivaa Merja Hakalaa ja sopia tarkemmin käytännön asioista sähköpostitse osoitteeseen merja.hakala@irrtv.fi.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *