Tätä kysyy varmasti moni IRR-TV:n työn ystävä ja esirukoilija, joka on seurannut uutisointiamme viime aikoina. Yhteistyössä ukrainalaisten seurakuntien pastoreiden, piispojen ja missiokoordinaattori Gennadiy Mokhnenkon kanssa medialähetysjärjestö IRR-TV on valmistellut mediamissiota sotatoimialueella kahden vuoden ajan. Keroimme aiemmin Itäportti -lehdessä, että jos Jumala suo missio käynnistyy kesäkuussa.

Nyt kuitenkin maailmanlaajuinen koronapandemia on estänyt kaiken matkustamisen mukaan lukien Itä-Ukrainaan. Niinpä missiovalmisteluita ei ole voitu edistää paikan päällä. Missio ollaan kuitenkin järjestämässä heti, kun koronatilanne sen sallii.

Itä-Ukrainassa käyty sota on vaatinut jo yli 13 000 ukrainalaisen hengen kuuden vuoden aikana. Sotaa käydään edelleenkin 600 kilometrin mittaisella sotatoimialueella rajan molemmin puolin. Tämän vuoksi mission järjestelyt poikkeavat monellakin tavalla tyypillisistä kaupunkimissiojärjestelyistä.

Mediamissio on tarkoitus toteuttaa tällä aktiivisella sotatoimialueella. Tästä syystä missiolle tyypilliset mediatyökalut ovat vain osittain käytettävissä. Televisio ja radio ovat tehotyökaluja joiden peittoa on vaikea rajoittaa.Yksin televisio tulee tavoittamaan lähes 10 miljoonaa asukasta mukaan lukien Harkovan, Dnepropetrovskin (nyk. Dnipro) ja Zaporižžjan kaupungit. Mission ulottuvilla ovat myös miehitetyt suurkaupungit Donetsk ja Luhansk.

Meillä ei ole taistelu lihaa ja verta vastaan vaan taistelumme on pimeyden voimia vastaan myös tässä asiassa. Missio ei asetu kummankaan sotivan osapuolen puolelle, vaan sen päämääränä on tavoittaa ihmiset sovituksen ja anteeksiannon sanomalla. Paavali kirjoitti Korintin seurakunnalle: ” Jumala oli Kristuksessa ja sovitti maailman itsensä kanssa eikä lukenut heille heidän rikkomuksiaan, ja hän uskoi meille sovituksen sanan” (2.Kor.5:19).

Venäläiset ja ukrainalaiset ovat olleet veljeskansoja runsaan vuosituhannen ajan. Nykyisen ortodoksisen Venäjän kansan ”juuret” löytyvät Ukrainan maalta. Pyydämme muistamaan rukouksin tulevaa vielä valmisteilla olevaa Mahdollisuus muutokseen-missiota sotatoimialueella, että saisimme toteutettua sen juuri oikeaan, Jumalan ennaltavalmistamaan aikaan pandemian hellittämisen jälkeen.

Kiitämme Jumalaa kaikista lähetystyömme ystävistä ja esirukoilijoista, jotka seisovat rinnallamme vaikeiden aikojenkin keskellä. Saisimmeko pyytää sinua jatkossakin tukemaan työtämme mahdollisuuksiesi mukaan. Voit tehdä sen tästä linkistä.

Haluamme toivottaa sinulle ja läheisillesi Jumalan suurenmoista varjelusta ja parantavaa kosketusta Ps.103:1-3:n sanoin koronapandemian keskellä!

Hannu Haukka ja Ari Talja