Senegalin pääkaupungissa Dakarissa järjestetään kolmas Afrikan suurkaupunkimissio huhtikuussa 2020. Kyseessä on ensimmäinen ranskankielinen missio. Uskonnonvapaudesta huolimatta kristillisen kampanjan järjestämisessä muslimimaassa on omat haasteensa.

IRR-TV:n arabiosaston johtaja Hani kertoo, että edessä on haastava matka, koska missiota varten riittää tekemistä ja valmistelemista.

– Iso haaste on, miten saamme kasaan vaikuttavat muutostarinat. Toinen oleellinen kysymys on se, kuinka paljon mediaa saamme käyttöömme, koska kyseessä on muslimimaa. Tästä syystä olemme tavanneet myös asianajajia, varatuomareita, saadaksemme neuvoja siihen, miten voimme lähestyä viranomaisia. Lisäksi rakennamme suhteita Senegalin presidenttiin.

– Koko prosessi on hyvin vaativa ja vaatii paljon voimia.

Unelmana kristitty Senegal

Peräti 95 % Senegalin väestöstä on muslimeja. Maassa on uskonnonvapaus, mutta siellä toimii aktiivisia islamistiryhmittymiä, mikä luo omat paineensa kristillisen kampanjan järjestämiselle.

Kristittyjä on pieni vähemmistö, mutta tavoitteet ovat suuret: johdattaa koko kansa Kristuksen luokse.

– Heidän unelmansa on paljon suurempi kuin he itse ovat. Tämä on varmasti avainkysymys meille kristityille, että meidän tulee unelmoida paljon suurempia asioita kuin mihin me itse pystymme, Hani sanoo.

Senegalin kristityt kaipaavat kiihkeästi näkevänsä muutoksen kotimaassaan.

Tehokoulutusta ja herätyskokouksia

Toukokuun alussa yli 200 johtajaa ja pastoria eri kirkkokunnista saivat seminaarissa 30 tunnin tehokoulutuksen missiota varten. Joka ilta oli herätyskokous, ja monet nuoret antoivat elämänsä Jeesukselle tai uudistuivat uskossaan.

– Ensimmäisestä päivästä lähtien he rukoilivat ja huusivat rukouksin Jumalan puoleen. Kun ihmiset rukoilevat Senegalissa, he todella rukoilevat. Kyyneleitä ja hikeä ei säästetä. Kukaan ei seuraa kelloa. Näkee, että he todella kaipaavat nähdä muutoksen kotimaassaan.