Lokakuun alussa käynnistyvä Dar es Salaamin mediamissio kuuluttaa kuukauden ajan sanomaa elämän muuttavasta voimasta. Järjestävät tahot toivovat, että sanoma koskettaisi erityisesti muslimeita.

Dar es Salaamissa eletään jännittäviä ja kiireisiä aikoja. Parin vuoden ajan valmisteltu suurkaupunkimissio käynnistyy 1. lokakuuta ja näkyy sen jälkeen kuukauden ajan vahvasti kaupungin medioissa.

Mission keskiössä on 15 koskettavaa muutostarinaa sisältävä missiokirja, jota jaetaan ilmaiseksi halukkaille. Juuri painosta tulleessa kirjassa tarinansa kertovat mm. HIV:stä parantunut, riippuvuuksista vapautunut, noituuden jättänyt, entinen katulapsi sekä uskoontullut julkkis. Kirjaa markkinoidaan viiden radioaseman, kahden TV-kanavan, sosiaalisen median sekä bussi- ja ulkomainosten välityksellä.

– Odotamme, että sadat tuhannet soittavat puhelinkeskukseen. Unelmani ja rukoukseni on, että kaikki tansanialaiset voisivat soittaa ja tilata missiokirjan, ja että he saisivat kokea, että Jumala on läsnä ja heillä on mahdollisuus muuttaa elämänsä, sanoo IRR-TV:n arabiosaston johtaja Hani.

Maanalainen evankelioimisväline

Muutostarinoiden esittämisessä ja missiokirjan markkinoimisessa käytetään kahta piispa, tohtori Vernon Fernandesin omistamaa TV-kanavaa.

– Olen hyvin iloinen ollessani osa missiota, koska tiedän, mitä media on tehnyt maallemme. Tansaniassa oli yhteen aikaan 58 prosentin muslimiväestö. Aloitettuamme TV-kanavan kristittyjen määrä kasvoi 41–42 prosentista 48 prosenttiin.

Muslimisaarnaajat ovat käännyttäneet ahkerasti tansanialaisia viime aikoina.

Maassa on edelleen aktiivisia muslimiryhmittymiä, jotka yrittävät edistää islamia sosiaalisen, taloudellisen, poliittisen ja uskonnollisen elämän saralla. Missiosanoman toivotaan tavoittavan kaikki muslimit, myös radikaalin islamin edustajat.

– Kutsumme mediamissiota maanalaiseksi välineeksi tavoittaa muslimit. Jeesus kohtaa heidät muutoskertomusten ja niissä esiintyvien ihmisten kautta, sanoo mission koordinaattori, lähetystyöntekijä Daniel Mwankemwa.

Hän pyytää kristittyjä rukoilemaan muslimien puolesta, että he voisivat löytää uskon. Jeesus on ilmestynyt monille muslimeille unien ja näkyjen kautta, kun kristityt ovat rukoilleet.

Jumalan valtakunnan projekti

Dar es Salaamin suurkaupunkimissio maksaa kaikkiaan n. 400 000 euroa. Varoja on koossa, mutta tarpeita löytyy edelleen.

IRR-TV:n varatoiminnanjohtaja Andreas Wirth muistuttaa, että Dar es Salaamin missiossa kyseessä ei ole IRR-TV:n tai Tansanian projekti vaan Jumalan valtakunnan projekti, joka voi toimia vain, jos jokainen laittaa kortensa kekoon, oli se sitten rahallinen lahja tai rukous.

– Toivon, että me kaikki voisimme rukoilla, että tulisi moninkertainen sato ja ihmiset ottaisivat sanoman vastaan.

 

Voit tukea Tansanian missiota lahjoitussivumme kautta. Lämmin kiitos lahjastasi!