Mongolian pääkaupunkiin Ulaanbatoriin syksyksi kaavailtu suurkaupunkimissio on paikallisten pastoreiden mukaan järjestettävä tämän vuoden aikana tai se jää pitämättä. Syynä tähän on hallituksen käsittelyssä oleva uusi lähetystyötä rajoittava lakiesitys. Kaksi viisumeja lähetystyöntekijöille myöntänyttä järjestöä on saanut jo toimintakiellon.

Juri Ananiev

– Pastorit ovat todenneet, että jos missiota ei toteuteta tänä vuonna, niin se jää toteuttamatta. He kehottivat meitä tekemään kaiken mahdollisen, että missio voitaisiin järjestää Mongoliassa tulevan syksyn aikana, kertoo IRR-TV:n Venäjän työn edustaja Juri Ananiev.

Ulaanbaatarin n. 400 pientä seurakuntaa ovat valmiita käärimään hihat ja toimimaan yhteistyössä, jotta kaupungin asukkaat kuulisivat evankeliumin.

Saastunut jurttakaupunki

Ulaanbaatar on omalaatuinen miljoonakaupunki. 70 % kaupungin väestöstä asuu jurtissa. Kaupungissa kärsitään erittäin huonosta ilmanlaadusta. Ananiev sanoo, että talvisin ulkona on mahdotonta seistä, koska kaupunki on täynnä hiiliuunien käytöstä saastunutta ilmaa.

Ulaanbatorissa kärsitään huonosta ilmanlaadusta.

Myös taloustilanne on monelle mongolialaiselle erittäin vaikea. Puutetta kärsitään myös valtion laitoksissa.

– Pastorit kysyivät viranomaisilta, voisivatko he olla jotenkin avuksi. Viranomaiset sanoivat tarvitsevansa apua lastenkodeissa, koska niissä ei ole mitään, mitä lapset tarvitsevat.

– Tämä hätähuuto tarjoaa seurakunnille mahdollisuuden. Seurakunnat voivat julistaa siten evankeliumia koko kansalle.

Vapaaehtoisista pulaa

Missiota valmistellaan koko ajan. Juri Ananiev on kouluttanut Mongolian seurakuntien jäseniä missiokirjojen jakelussa sekä puhelinkeskuksessa työskentelyssä. Tällä hetkellä tiedossa on noin 500–600 vapaaehtoista työntekijää, mutta heitä tarvittaisiin ainakin tuhat mission toteuttamiseksi.

– Aikaa on hyvin vähän jäljellä. Siksi pyydän, että rukoilette, että missio kaikkine järjestelyineen onnistuisi. Ja jos Jumala avaa sydämenne niin, että haluatte tukea myös taloudellisesti Mongolian missiota, niin me olemme siitä erittäin kiitollisia, Ananiev sanoo.