IRR-TV on painattanut yhteensä jo noin 110 000 missiokirjaa sotaa pakenevia ukrainalaisia varten. Nyt tarvitaan 100 000 kirjaa lisää.

Sota jättää jälkensä
Yhteensä noin 10 miljoonaa ukrainalaista on joutunut jättämään kotinsa, joista Venäjän suurhyökkäysen alettua tie on johtanut lännen suuntaan.
Sota jättää jälkensä sieluun.
Maailman terveysjärjestön (WHO) mukaan noin neljännes maan Ukrainan väestöstä on kokenut jonkinlaisen psyykkisen trauman.

Sielunrauha järkkyy
”Jatkuvat ilmahyökkäyshälytykset aiheuttavat paljon stressiä. Pelätään aina uutta hyökkäystä. Koetaan ahdistuneisuutta, paniikkikohtauksia, masennusta ja unettomuutta.
Sodan psykologiset seuraukset ovat pitkäaikaisia ja kestävät vähintään 35-40 vuotta, toteaa sotapsykiatri Soloviova. Kaikki, mitä tapahtuu, siirtyy sukupolvelta toiselle.
Rauhanomaisten yhteiskuntien väestöstä psyykkiset traumat vaikuttavat keskimäärin viidestä kuuteen prosenttiin. Ukrainassa tämä luku saavuttanee 25 prosenttia väestöstä muutaman vuoden sisällä.

Kirjoista huutava pula
Sodassa olevalle kansalle tehty missiokirja on samalla evankelioiva ja sielunhoidollinen.
Jumalan sana toimii ankkurina sielulle myös elämän pahimmissa myrskyissä.
Kirjan uskoontulokertomukset ja mallirukous opastavat lukijan henkilökohtaiseen uskon suhteeseen Jumalaan ja Hänen sanaansa.  Kirjaa on jaettu aktiivisesti kyliin ja koteihin sotatoimialueella.
IRR-TV aloitti suurkaupunkimission Ukrainassa jo ennen sodan alkua. Venäläisten tankkien vyöryessä Ukrainaan muun muassa Mariupolissa heitä oli vastassa jättikokoiset missiojulisteet.

Kamiinojen lisäksi myös sielu tarvitsee ankkurin
IRR-TV on toimittanut humanitääristä apua myös kamiinoiden muodossa.  Ihminen tarvitsee kamiinojen lisäksi myös uskoa ja toivoa Jumalaan ja tulevaisuuteen, sanoo IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka. Mitä me voimme yhdessä tehdä? Me voimme rukoilla Ukrainan puolesta. Rukous tuo voimaa ja muuttaa olosuhteita. Liity sinäkin esirukoilijoiden joukkoon.