Mongolian seurakunnat kokevat joulutunnelmaa sillä 120 sivuinen mongolinkielinen missiokirja on nyt valmistunut. Missio on määrä toteuttaa vuonna 2020.
Missiokirjaan valitut muutostarinat sijoitetaan sähköisesti televisioon, radioon, nettiin, sanomalehtiinja muihin medioihin.
Muutostarinat ovat tärkeitä siksi, että ne ovat keskeisessä asemassa evankeliumeissa. Matteus, Markus, Luukas ja Johannes tallensivat evankeliumeihin muutostarinoita. Ne ovat olleet 2 000 vuoden ajan tärkeä osa seurakuntien saarnoissa ja opetustyössä.
IRR-TV on toteuttanut missioita useissa Aasian maissa. Joukossa on Katmandun Nepal, Intian Mumbai, Bangalore, Kalkuta, Hyderabad, Chennai ja Sri Lankan suurkaupunki Colombo.
Aasian kaupungeissa on tavoitettu lähes 70 miljoonaa ihmistä, ja kaiken kaikkiaan median ansiosta missiosanoma on lääneissä tavoittanut noin 300 miljoonaa asukasta.
Islamilaisessa Keski-Aasiassa missiot ovat tavoittaneet noin 30 miljoonaa asukasta Kazakstanin, Kirgisian ja Uzbekistanin Ferganan laakson alueella.

Kaksi Mongoliaa
Mongolilaisia kieliä puhutaan Kiinan hallitsemassa Sisä-Mongoliassa ja Ulko-Mongoliassa, jota sanotaan myös vapaaksi Mongoliaksi. Rajan takana Venäjän Burjatian tasavallassa puhutaan myös mongolilaista kieltä.
Kielierot ovat niin merkittävät, että IRR-TV:llä päätettiin tuottaa missiokirjat erikseen mongolin- ja burjaatinkielille. Kiinan Mongoliassa ei voida vapaasti saarnata evankeliumia, eikä turisteilla juuri ole pääsyä Kiinan Mongoliaan.

Rukousaiheena Sisä-Mongolia
Kiinan hallitsemassa Sisä-Mongoliassa asuu noin 25 miljoonaa ihmistä. Sisä-Mongolia on esirukouksen kohteena IRR-TV:n lähetystyössä.
Sisä-Mongolian väkiluku on suuri verrattuna vapaaseen Mongoliaan, missä asukasluku on vain kolme miljoonaa. Burjatiassa asukkaita on vajaat miljoona.

Historiaa
Ulko-Mongolia kuului Kiinalle vuoteen 1911 asti, jolloin maan poliittinen järjestelmä oli teokratia. Ulko-Mongolia yritti valloittaa Sisä-Mongolian Kiinan ja Mongolian välisessä sodassa vuosina 1912-1915, mutta Venäjän painostuksesta maa luopui lopulta suunnitelmista liittää Sisä-Mongolia Ulko-Mongoliaan.