Mongolian mediamissio alkoi lokakuussa maan pääkaupungista Ulaanbaatarista.Kymmenet tuhannet mongolialaiset saivat kuulla evankeliumin sanoman marras- ja joulukuun aikana.
Useita uusia seurakuntia perustettiin alkuviikkojen aikana! Nyt oli vuorossa maan luoteisosan Uvsin maakunta. Tuhannet tulivat kuulemaan evankeliumin sanomaa.

Mission suurkokous oli iso yllätys
Mission ehdottomaksi kohokohdaksi osoittautui suuri evankelioiva juhlatilaisuus, joka järjestettiin pääkaupungin Ulaanbaatarin juhlapalatsissa 9.:ntenä joulukuuta. Paikalla oli yli 3500 ihmistä, joista vain noin 200:lla oli yhteys kristilliseen uskoon. Mongolialainen missiotiimimme ei ollut aiemmin nähnyt vastaavaa tapahtumaa ja laajaa evankeliumin sanoman vastaanottoa. Nyt mission voimakas eteneminen on jatkunut ja on tavoittanut tuhansia mongolialaisia Uvsin maakunnassa.

Maaliman äärien ääri

Helmikuun ja maalikuun aikana mission toinen ja samalla huikea vaihe on keskittynyt Uvsin maakuntaan. Uvs on yksi Mongolian 21 maakunnasta ja sijaitsee1 336 kilometriä Mongolian pääkaupungista Ulaanbaatarista. Jos lähetyskenttää voidaan sanoa maailman ääreksi, (Mark.16:15) silloin eristyksessä oleva Uvsin maakunta on loistava esimerkki maailman ääristä. Sen etäämmälle tai sen enemmän eristyksessä olevaa paikkaa on vaikea löytää.

Vuoden 2010 väestönlaskennan mukaan maakunnassa oli 72 906 asukasta ja pinta-alaa oli 69 600 neliökilometriä. Maakunnan pääkaupunki on Ulaangom. Lapin läänissä on 100 367 km2 ja vastaavasti Etelä-Suomen läänissä on 34 378 km2.

Venäjällä nähty vastaavaa 90-luvulla!
Tämä on aivan samaa kuin se, mitä IRR-TV koki Venäjällä Neuvostoliiton romahdettua 90-luvun alussa. Kyseessä oli suuri ja rukoiltu herätyksen aika Venäjällä!”

Missio menestyi ja evankeliumin sanoma levisi hienolla tavalla. Suuressa evankelioimistilaisuudessa Uvsin maakunnassa tavoitettiin ennenäkemättömiä määriä mongoliailaisia.
Kansa kaukaisessa Uvsissa on pääosin paimentolaiskansaa.

Paimentolaiskansan on helppo samaistua Jeesuksen kertomaan hyvän paimenan vertaukseen.
Kun hyvä paimen löytää kadonneen lampaansa, hän nostaa sen hartioilleen, ja kutsuu ystävänsä ja naapurinsa kotiin palattuaan sanoen heille: ’Iloitkaa kanssani! Minä löysin lampaani, joka oli kadoksissa. Jeesus sanoi, että näin on myös taivaassa. Siellä iloitaan enemmän yhdestä kadonneesta, joka löytyy, kuin yhdeksästäkymmenestäyhdeksästä muusta.

Lämmin kiitos esirukouksistasi Mongolian mission puolesta! Voit antaa myös arvokkaan tukesi missiosanoman leviämiseksi tehokkaasti osoitteessa https://irr-tv.fi/lahjoita/ Kiitos tuestasi!