Kolme orpopoikaa
Missiotiimin johtaja Boloroo oli samassa tilaisuudessa paikalla. Hän kertoi, kuinka hänen takanaan oli istunut kolme poikaa, jotka erottuivat muista paikalla olleista poikkeuksellisen ulkonäkönsä vuoksi. Pojilla oli nenissään lävistykset ja nenä-renkaat. Tilaisuuden lopussa he tulivat puhuttelemaan pastori Tsogtbayaria ja kertoivat oman tarinansa. he olivat orpoja.

Mongoliassa lapsia pidetään orpokodissa 18 ikävuoteen asti. Sen jälkeen heidät siirretään toiseen majapaikkaan, jotta he voisivat ansaita ruokarahansa. Täytettyään 22-vuotta heidät passitetaan sieltä pois vastaamaan omasta elatuksestaan.

Tappavaa myrkkyä
Kaksi pojista oli ollut niin epätoivoisia, että he päättivät päättää päivänsä. He joivat myrkkyä, jonka seurauksena he vaipuivat tajuttomuuden tilaan. Pojat heräsivät sairaalassa.

Hoitava sairaanhoitaja sattui olemaan kristitty nainen. Hän näki poikien tilan ja hankki heille missiokirjan. Siinä ollut Tsogtbayarin tarina kosketti heitä syvästi, sillä hän oli myös elänyt vaikeissa olosuhteissa vankilassa. Kaikesta huolimatta hän oli selviytynyt vankeudesta sisäisesti vapaana ja mielenterveytensä säilyttäneenä terveenä miehenä.

Muutoskertomus mursi
Tsogtbayarin tarina pysäytti heidät. Pojat ymmärsivät, että heidän elämänsä ongelmat eivät olleet mitenkään verrattavissa tämän miehen kokemukseen. Sairaalasta päästyään he toivoivat tapaavansa Tsogtbayarin henkilökohtaisesti.
Jumala armossaan johdatti niin, että pian sen jälkeen he tapasivat pastori Tsogtbayarin missiotilaisuudessa.

Rakkaus voittaa!
Pojat kertoivat hänelle oman tarinansa ja pastori rukoili heidän puolestaan neuvoen heitä. He ottivat vastaan Jeesuksen ja sanoivat, että he eivät tahdo lähteä pois pastorin seurasta, sillä he saivat maistaa seurakunnan rakkautta ja rauhaa heidän yhteydessään. Missiokirja oli johdattanut kahden orpopojan tien pelastukseen Jeesuksessa.

Shamaanien alueella
Mutta missiolla on myös vastustusta. Tiimimme pysähtyi vuoren rinteellä sijaitsevalle shamaanien palvontapaikalle paluumatkalla missiokierrokseltaan. Henkienpalvojien muotomenoihin kuului yöllinen rummutus ja loitsujen äänekäs toistaminen, joka kantautui laaksossa oleviin taloihin ja jurttiin.

Kyläläisissä se herätti pelkoa ja levottomuutta. Shamaanit pyrkivät pelottelemaan uhkailemalla lähellä asuvia perheitä altistamalla heidät omille rituaaleilleen. Shamaanit uhkasivat perheitä sanomalla, että jos perheenjäsen ei liittyisi heidän joukkoonsa, koko perhettä kohtaisi onnettomuus. Missiokirjassa oli uskoon tulleen shamaanin kertomus. Evankeliumi oli voittanut hänet.

Hannu Haukka

P.S. Lämmin kiitos esirukouksistasi Mongolian mission puolesta! Voit antaa myös arvokkaan tukesi missiosanoman leviämiseksi tehokkaasti osoitteessa https://irr-tv.fi/lahjoita/ Kiitos tuestasi!