Muslimityö

Maailmassa elää arviolta yli 7 miljardia ihmistä, ja heistä yli 23% on islaminuskoisia. Arabian kieli on viidenneksi puhutuin maailmassa, ja islam leviää vahvasti myös Euroopassa, missä asuu tällä hetkellä yli 50 miljoonaa muslimia. Valtaosa heistä ei ole kuitenkaan koskaan kuullut evankeliumia. Siksi lähetystehtävämme on haasteellinen.

IRR-TV:n arabiosasto on tehnyt medialähetystyötä arabi- ja muslimimaihin jo 18  vuoden ajan. Nykyään tuottamamme kristilliset satelliitti-TV-ohjelmat näkyvät usealla kielellä potentiaalisesti sadoille miljoonille katsojille ympäri maailmaa.

IRR-TV:n työ ulottuu syvälle islamilaisen maailman sydämeen. IRR-TV tuottaa evankelioivia ohjelmia arabiaksi, farsiksi, tadžikiksi, somaliksi, Sudanin arabiaksi ja amharaksi. Turkinkielisiä ohjelmia on tulossa 2021 alussa. Ohjelmat lähetetään 16 satelliitin kautta islamilaisen Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän halki Intian rajalle saakka. Satelliittien peittoalueella asuu miljardi muslimia.

Ohjelmilla on säännöllisesti yli sata miljoonaa katsojaa ja kuukausittain saadaan noin 200 000 katsojapalautetta. Palautteet käsitellään suhteellisen turvallisissa keskuksissa eri puolilla Lähi-itää.

 

TV -työ

IRR-TV:n arabiosasto tuottaa vuosittain yhteensä yli 1000 uutta TV-ohjelmaa arabian, farsin, amharan ja Sudanin arabian kielillä. Olemme tuottaneet TV-ohjelmia myös urduksi, hindustaniksi, somaliksi ja kurdiksi.

Erikielisiä ohjelmasarjojamme lähetetään useampien satelliittikanavien kautta. Ohjelmamme näkyvät Lähi-idässä, Persianlahdella, Afrikassa, Amerikassa, Australiassa, Aasiassa, Indonesiassa ja Euroopassa. Panostamme erityisesti TV- tuotantoon, sillä TV-ohjelmilla on keskeinen sija arabi- ja muslimimaiden kulttuurissa.

Lisäksi olemme pyörittäneet hengellistä nettiradiota arabiaksi ympäri vuorokauden jo useiden vuosien ajan. Ohjelmiemme kautta voi kuunnella muun muassa hengellistä musiikkia, uskoontulotodistuksia ja rakentavaa hengellistä opetusta. Hyödynnämme myös YouTubea ja Facebookia työssämme lähinnä tiedottamisessa ja toisinaan evankelioinnissa.

 

Internetsivustot

Arabiosastollamme on kymmenen arabeille ja muslimeille suunnattua internetsivustoa: arabiaksi, farsiksi, somaliksi, amharaksi ja kurdiksi. Sivustojen keskustelualue tarjoaa mahdollisuuden myös vuorovaikutukselle, jolloin käyttäjillä on mahdollisuus vaihtaa ajatuksiaan uskovien kanssa ja saada vastauksia hengellisiin kysymyksiinsä. Voit tutustua tarkemmin näiden sivustojen tarjoamaan materiaaliin eri kielillä klikkaamalla kuvaa.

 

Seurantatyö – Koulutus ja opetuslapseutustyö

Medialähetystyömme arabi- ja muslimimaihin saa palautetta päivittäin 52 eri maasta. Palautetta tulee kirjeitse, tekstiviesteinä, sähköpostitse ja nettisivujen kautta. Saamme kuukausittain reilusti yli 200 000 palautetta.

Koulutamme ja neuvomme säännöllisesti muslimien evankelioimisesta kiinostuneita hengellisiä johtajia ja kristittyjä. Toisinaan järjestämme seurakunnissa myös arabiankielisiä seminaareja opetuslapseuttamisesta. Lisäksi opetamme kirstittyjä arabeja ja ex-muslimeita käyttämään mediaa evankelioinnin välineenä.

Monia muslimeita on tullut uskoon kristillisen TV-työmme kautta. Useita heistä on käynyt myös kasteella. Iloitsemme jokaisesta uskoon tulleesta arabista ja muslimista. Teemme parhaamme auttaksemme heitä kasvamaan uskossa.

 

Humanitaarinen työ

IRR-TV:n arabiosasto on tukenut jo useamman vuoden ajan rutiköyhiä kristittyjä perheitä Egypti

ssä, jotta perheet voisivat ryhtyä ammatinharjoittajiksi, koska maassa ei tunneta sosiaaliturvaa.

Olemme myöntäneet puutteessa eläville perheille “starttirahaa”, jonka turvin ne ovat hankkineet elantonsa itse. Perheet ovat hankkineet rahalla esimerkiksi taimia, kanoja, ompelukoneita tai uuneja, jotta ne ovat voineet ryhtyä vaikkapa taimitarhureiksi, myyjiksi, ompelijoiksi tai leipureiksi.

IRR-TV on myös tehnyt humanitaarista työtä (jakamalla lääkkeitä, elintarvikkeita ja vaatteita) Syyrian pakolaisten keskuudessa vuodesta 2014 lähtien Bekaan laakson pakolaisleireillä. Leireillä on arvioitu olevan pitkälti yli kaksi miljoonaa pakolaista.

 

Materiaalityö

Arabiosastomme myy ja toisinaan lahjoittaa hengellistä materiaalia arabian, farsin, somalin, kurdin ja Sudanin arabian kielillä sekä kotimaahan että ulkomaille.

Lähinnä myymme Raamattuja, Uusia testamentteja, missiomateriaalia (kirjat, DVD-tallenteet), käyntikortteja sekä laulu-CD-levyjä ja muita hengellisiä DVD:itä. Tuotteitamme voi tilata numerosta 0207 120 240 tai netin kautta arabic@irrtv.fi. Materiaalimyynnistä saadut varat ohjataan arabiosaston työhön.