IRR-TV:n arabityön johtaja Hani Henein kertoi Itäraportti -radio-ohjelmassa viimeisimpiä kuulumisia arabityöstä, jonka painopisteenä on tällä hetkellä Senegalin kaupunkimissio ensi toukokuussa.

Senegal on uskontonsa puolesta islamilainen kansa, josta 95% muslimeja ja kristittyjä noin 4%. Tämä prosenttiluku on säilynyt vuosien ajan samana. Ihmiset Senegalissa ovat kuitenkin janoisia muutokselle ja Hanin mukaan ihmiset ovat olleet hyvin kiinnostuneita kuulemaan evankeliumia. Siksi senegalilaiset tarvitsevat juuri nyt massiivisen mission ravistelemaan tätä kansaa. IRR-TV tulee jälleen käyttämään suurkaupunkimissio-konseptia tavoittaakseen koko maan evankeliumilla yhdessä kuukaudessa. Kampanja nähdään ja kuullaan laajasti kaikkien mediatyökalujen, kuten sekulaarin TV:n, radion, ulkomainosten, netin ja sosiaalinen median kautta. Tämä kaupunkimissio on jo nyt vaatinut mittavaa valmistelutyötä, jotta se voi käynnistyä toukokuussa. Vaikeista paikallisista olosuhteista johtuen mission valmisteluihin on tähän mennessä kulunut jo kolme vuotta, mutta uskomme siihen, että Senegal tulee muuttumaan tämän kampanjan myötä. Muistathan rukouksin Senegalia!

Tämän vuoden aikana arabiosaston tuotannoissa tullaan näkemään erilaisia ohjelmaformaatteja, joista yksi on parhaillaan kuvattava uusi ohjelmasarja nimeltään ”Kertomus ei ole vielä lopussa” (Story is not yet end). Kuvauksissa on mukana vieraita Lähi-Idästä. Sarjassa ihmiset kertovat tarinansa siitä, kuinka Jumala on käyttänyt heitä vaikeankin elämän keskellä ja kuinka se on koitunut siunaukseksi myös toisille. Lisäksi tänä vuonna 2024 olemme laatineet suunnitelman noin 1200 ohjelman kuvaamisesta lukuisille arabi- ja islamilaisen maailman kansoille ja kielille.

Koska sosiaalisen median kanavia yritetään arabimaissa sulkea ja häiritä, korostuu satelliitti-tv:n tärkeys islamilaisen maailman tavoittamisessa. Joka kuukausi saamme 200 000 palautetta satelliitti-tv:n kautta lähetetyistä arabityön ohjelmista. Palautetta vastaanottaa paikallisseurakunnista ja muista yhteistyökumppaneista rakennettu verkosto, joka toimii seurantatiiminä. He kohtaavat ihmiset ajan kanssa ja kulkevat heidän rinnallaan osana uskoontuloprosessia, jossa kysymykset koko elämän käsittelemisestä ovat pinnalla. IRR-TV:n toiminnanjohtajan Hannu Haukan mukaan mikään kaupunkimissio tai työmuoto ei tuota niin paljon palautetta kuin tämä. Vuositasolla palautteiden määrä nouse yli 2 miljoonan palautteen. Siksi rukous- ja taloudellinen tuki arabityössä on kallisarvoista. Kiitos kaikille teille, jotka olette mukana tukemassa tätä tärkeää työmuotoa!

Arabiosastolla kuvataan myös viittätoista muuta ohjelmasarjaa tämän vuoden aikana eri kielillä, muun muassa arabiaksi ja farsin kielellä. Erikielisiä ohjelmasarjojemme lähettämiseen on  tällä hetkellä käytössä yli 18 eri satelliittikanavaa, jotka kattavat noin 1,3 miljardia potentiaalista katsojaa. Ohjelmamme näkyvät mm. Lähi-idässä, Persianlahdella, Afrikassa, Aasiassa, Indonesiassa ja Euroopassa. Panostamme erityisesti TV- tuotantoon, sillä TV-ohjelmilla on keskeinen sija arabi- ja muslimimaiden kulttuurissa. Tämän vuoden ohjelmatuotantoihin tullaan Hanin mukaan tarvitsemaan miljoonia euroja. Luotamme Jumalan huolenpitoon tässäkin asiassa. Jos haluat olla mukana mahdollistamassa evankeliumin leviämistä arabimaailmassa, voit tukea työtämme rukouksin ja taloudellisesti (lahjoitustiedot tämän tekstin lopussa).

Voit osallistua arabityöhön rukoilemalla työn puolesta ja lahjoittamalla osoitteessa https://irr-tv.fi/lahjoita/. Jos haluat kohdistaa varasi juuri tähän työhön, valitse lahjoituskohteista ”Muslimityö”.  Lämmin kiitos tuestasi!