IRR-TV:n Israel-osaston TV-ohjelmat ovat näkyneet keskeytyksettä monilla eri venäjänkielisillä kanavilla, vaikka pandemia onkin estänyt uusien ohjelmien tuottamisen entiseen tapaan.

Suurin käyttämämme venäjänkielinen kanava, KRIK-TV, näkyy käytännössä kaikkialla entisen Neuvostoliiton alueella kaapeliverkkojen, aluekanavien, satelliitin ja internetin kautta miljoonille ihmisille.  Lisäksi IRR-TV:n ohjelmia näytetään mm. Virossa Life-TV:llä, Rostovin aluekanavalla, CNL:n ja TBN:n kautta sekä Israelissa ITONTV:llä. YouTube-kanavilla olevat ohjelmamme keräävät paljon palautetta. Ohjelmista tehdään myös radioversioita, jotka kuuluvat USA:ssa Slavic Family:n ja Pietarin Radio Marian asemilla.

Rishon-le-Tsionin apulaispormestari Maxim Babitskin esitteli yhtä Israelin suurinta kaupunkia ja sen tarpeita.

Uusia ohjelmia

On suuri kiitosaihe, että pääsimme marraskuussa pitkän tauon jälkeen Israeliin, jossa urakalla kuvasimme mahdollisimman monta uutta Israel tutuksi -sarjan ohjelmaa. Tutustuimme uusiin, erittäin ammattitaitoisiin oppaisiin, jotka johdattivat meidät vasta-avatuille arkeologisille kaivauksille, joihin turistit eivät vielä ole päässeet. Kuvauksissa saimme sukeltaa syvälle Raamatun historiaan ja välittää hengellistä sanomaa tähän päivään. Suomalaisia katsojia varten kuvasimme muutaman ohjelman myös suomen kielellä.

Israelilainen arkeologi esitteli meille täysin uusia löytöjä Pohjois-Israelin kaivauksilla.

Megiddon kaupunki ympäristöineen liitetään usein Ilmestyskirjan Harmageddonin laaksoon. Alueella on kuitenkin rikas menneisyys ja laaksossa on käyty monia historiallisia taisteluita.  Pääsimme myös Jerikon liepeillä olevalle taateliviljelmälle, jonka ovat perustaneet Uzbekistanista lähteneet messiaaniset. Paikan uskotaan sijaitsevan laaksossa, jonne Israelin kansa leiriytyi päästyään Luvattuun maahan.

Neuvotteluissa Karmel-vuoren seurakuntien pastoreiden kanssa Haifassa.

Matkamme aikana osallistuimme myös kahteen ITONTV:n tuottamaan lähetykseen, joissa saimme kertoa IRR-TV:n työstä.

Evankeliointia paikallisesti

Matkan aikana vierailimme monissa seurakunnissa, joissa meidät otettiin avosylin vastaan. Israelin seurakuntien pastorit kertoivat, kuinka tärkeää esirukouksemme ja tukemme on ollut ja on edelleen heille.

Monet ihmiset ovat menettäneet työpaikkansa pandemian aikana, ja se on vaikuttanut myös seurakuntien taloudelliseen tilanteeseen. Lisäksi ihmisillä on vahvoja mielipiteitä rokotusten puolesta ja vastaan, mikä on luonut hajaannusta uskovien joukossa.

Vaikeuksista huolimatta Israelin uskovilla on näky evankeliumin eteenpäin viemisestä. Matkamme aikana eräät seurakunnat järjestivät mm. evankelioivan bussiretken Pohjois-Israeliin. Matkalle osallistui noin 500 henkilöä. Retkeilyn lomassa vierailtiin eri seurakunnissa ja jaettiin evankeliumin hyvää sanomaa. Monelle vähävaraiselle israelilaiselle matka oli suuri elämys ja viesti Jumalan rakkaudesta.

Jordanilla on myös järjestetty kastetilaisuuksia uusille uskoon tulleille. Joten Jumalan työ jatkuu. Rukoillaan edelleen seurakuntien ja niiden työntekijöiden puolesta!

Vladimir ja Pirjo Karttunen
IRR-TV:n juutalaisosaston johtajat

P.S. Lämmin kiitos esirukoukistasi ja tuestasi IRR-TV:n juutalaisosaston työlle. Voit tukea IRR-TV:n juutalaistyötä tästä linkistä: https://irr-tv.fi/lahjoita viitteellä 5050.

Juutalaiset kokoontuvat päivittäin Jerusalemin Itkumuurille ja etsivät Jumalalta vastauksia elämään.