Aiemmin venäläisten miehitysvallan alla ollut Hersonin kaupunki vapautettiin viime keväänä. Siitä lähtien medialähetysjärjestö IRR-TV ja työmme ystävät ovat tukeneet Hersonin kaupungin asukkaita esirukouksin sekä toimittamalla kaupunkiin lukuisia humanitäärisen avun kuormia ja evankelioivia missiokirjoja. Tukemme on kanavoitu pastori Sergei Sinin johtaman seurakunnan kautta. Toiminnanjohtaja Hannu Haukka sai häneltä hiljattain tärkeän rukouspyynnön, johon pyydämme kaikkia IRR-TV:n työn ystäviä osallistumaan.

” Rakkaat veljet, sisaret ja veli Hannu! Pyydän esirukousta kaikkien Hersonin asukkaiden puolesta. Nämä ovat erittäin vaikeita aikoja meille kaikille. Hersonin vapauttamisen jälkeen kaupunkiamme on pommitettu lähes taukoamatta. Joka päivä ja joka yö kansamme kärsii pommituksista ja räjähdyksistä.

Hersonin kaupunkia on tulitettu raketein, ohjuksin ja kamakazi drooneille lähes taukoamatta. Osumia on tullut koulu- ja sairaalarakennuksiin. Johtava pastori Sergei: ”Joka päivä ja joka yö kaupunkimme kärsii pommituksista ja räjähdyksistä.”

APUA TULVA-ALUEELLE
Kun Dneprin Kahovkan pato räjäytettiin, tulvavedet peittivät kaikki rakennukset ja tulvavesi nousi paikoin yli kahdeksan metriä. Ihmiset ovat kovasti kärsineet tämän terroriteon johdosta.

APOKALYPTINEN NÄKYMÄ
Lähellä jokirantaa asuvat ihmiset menettivät kaiken, mitä heillä oli ollut. He menettivät jopa asuntonsa, missä he olivat asuneet. Se muistuttaa apokalyptisiä maailmanlopun tapahtumia.

JUOMAVETTÄ
Kirkkomme pyrkii auttamaan näitä hädässä olevia ihmisiä. Meillä on humanitäärisen avun keskus, jossa kansalaisemme saavat puhdasta juomavettä kaivostamme. Valmistamme myös kaikille jaettavan ruuan kirkon kellarissa. Järjestämme jatkuvasti raamattutunteja ihmisille, jotka pääsevät kirkkoomme kuuntelemaan Jumalan sanaa.

SODAN KAUHUT UNOHTUVAT HETKEKSI
Viime viikolla järjestimme lapsille kesäleirin. Se oli hyvää yhdessä vietettyä aikaa pyhäkoulun opettajien kanssa. He saattoivat lukea yhdessä heidän kanssaan Raamatun kertomuksia Jeesuksesta ja Hänen opetuslapsistaan, laulaa lauluja ja pelata pelejä. He saattoivat unohtaa hetkeksi sodan kauhut, jotka yhä edelleen jatkuvat maassamme.

TEIDÄN AVULLA
Tällä viikolla tarkoituksenamme on järjestää kesäleirejä kahdeksassa kylässä Hersonin alueella. Me pystymme järjestämään nämä leirit antamanne korvaamattoman rukousavun ja mittaamattoman taloudellisen tukenne ansiosta. Ilman teidän apuanne emme voisi tehdä näin mittavaa työtä.

Kiitämme suuresta armosta ja rakkaudesta, jota olette osoittaneet meille. Vasta taivaassa voimme kiittää teitä täysin. Vain siellä näette kaiken sen, mitä te olette tehneet meille kirkkomme ja kaupunkimme hyväksi.

MAAMME KASTUU VERELLÄ
Parasta aikaa kun luette tätä viestiä, meidän maamme kastuu sotilaittemme, kansalaistemme ja lastemme vereen. Vietimme eilen puolet päivästä sairaalassa, missä näimme jälleen  kauheita asioita viimeisten räjähdysten jäljiltä. Useat meille tutut ihmiset olivat haavoittuneet, toiset olivat tehohoidossa ja toiset olivat menehtyneet.

Kuvassa ohjusiskusta pahoin kärsineen kaupungintalon edessä seisovat Hannu ja pastori Sergei.

Olkoon Jumala kanssanne kaikilla teillänne! Siunausta teille,
rakkaat ystävämme, Suurella rakkaudella ja terveisin,


Pastori Sergei, Natalia ja kaikki kirkkomme jäsenet ja Hersonin kansalaiset”

P.S. Anna lahjasi Ukrainan hyväksi joko humanitääriseen apuun tai missiokirjojen painattamiseen tästä linkistä. Valitse haluamasi kohde valikosta, niin me toimitamme apusi perille. Kiitos Lahjastasi! Voit osallistua tähän keräykseen myös lahjoitamalla MobilePay:n  numeroon 25083.