Pienen ihmisen rukous ja suuren Jumalan vastaus

Tämän miehen nimi ei päässyt Hebrealaiskirjeen 11. luvun uskon sankareiden joukkoon. Hänen tarinansa tallentui Vanhan testamentin sukuluetteloon. Mutta hänen tarinansa pysäytti aikakirjan kirjoittajan.

Muusta sukuluettelosta poiketen kirjoittaja ikuisti miehen merkillisen rukouksen, joka muutti hänen elämänsä radikaalisti. Tämän miehen nimi on Jabes. Hänellä riitti vastoinkäymisiä.Niitä riittää meidän jokaisen elämässä .

Lukaisin pienen kirjasen Jabeksen rukouksesta ja se siunasi minua  kovasti. Ajattelin jakaa kanssasi muutamia lukemiani ajatuksia tiivistetysti. Jabeksen rukous oli lyhyt. Se koostui neljästä lauseesta:

– jospa sinä siunaisit minua runsaasti

– ja laajentaisit minun alueeni

– jospa sinun kätesi olisi kanssani

– ja sinä varjelisit minut pahasta, niin että minä pääsisin kipuja kärsimästä.

Aikakirjan kirjoittaja kiteyttää tämän rukouksen lopputuloksen: Ja Jumala teki, mitä Jabes pyysi.

Jumalan lempipuuhaa

Jumalan lempipuuhaa on siunata ihmistä. Kun Jumala loi ihmisen, Hän ensitöikseen siunasi luomansa ihmisen, 1. Moos 1:28. Jumala ei ole muuttunut. Hänen lempipuuhansa on edelleen sama.

Jabes ei voinut ajatella elämää ilman Jumalan siunausta! Siksi hän rukoillen huusi esi-isiensä Israelin Jumalaa. Jabes pyysi Jumalan runsasta siunausta elämäänsä. Seuraavassa lauseessa hän pyysi, että Jumala laajentaisi hänen alueensa. Toisin sanoen Jabes pyysi ulospääsyä elämänsä rankaisevista ja rajoittavista olosuhteista.

Voimme olla varmoja siitä, että kun pyydämme Jumalan hyvyyttä elämämme ylle, lisäämään vaikuttamisen mahdollisuutta, uusia avoimia ovia, niin Hän kuulee meitä. Jumala lähettää tiellemme ihmisiä ja resursseja, jotka mahdollistavat Jumalan teot ja ihmeet.

Mitä ihmeet ovat? Ne ovat Jumalan väliintulo tilanteessa, jossa Hän tekee sen, mikä muutoin olisi ollut mahdotonta. Pienissä asioissa ei tarvita Jumalaa. Mutta Jumalan suunnitelmien valtavirrassa, asioissa, joissa omat kykymme eivät riitä,  taivas lähettää enkeleitä, ihmisiä ja voimavaroja. Kun asetamme Jumalan tahdon omien pyyteittemme edelle, Jumala ojentaa päällemme vahvan kätensä.

Vastaammeko haasteeseen?

Lähetystyössä Jumala odottaa, että vastaamme haasteeseen, joka on niin suuri, että epäonnistuminen on varmaa, ellei Jumala ilmesty. Tämä käy ilmi Hebrealaiskirjeen 11. luvusta. Daavid tiesi, ettei Goljat olisi kaatunut, ellei Jumala olisi ollut taistelussa hänen kanssaan. Joosua tiesi, että Jerikon muurit olisivat vieläkin pystyssä, ellei Jumala olisi ollut taistelussa mukana.

Nooa tiesi, ettei laivanrakentajaksi kannattasi ryhtyä, ellei Jumala olisi ”projektin takuumiehenä”. Etsiessään luvattua maata Aabraham olisi harhaillut kaikkialla muualla, ellei Jumala olisi ilmestynyt ja johdattanut hänen matkaansa Luvattuun maahan. Joosef olisi pysynyt Potifarin vankilassa ja Daniel olisi päätynyt leijonien ateriaksi, ellei Jumala olisi ollut koettelemuksissa mukana.

Sama koski Moosesta ja Israelia Punaisenmeren rannalla, profeetta Eliaa Baalin profeettojen edessä Karmel-vuorella ja oppimatomia opetuslapsia, jotka Jeesus lähetti evankelioimaan maailman. Sama koskee myös meitä, sinua ja minua, jotka olemme Jumalan miehiä ja naisia.

Uskollisia sydämiä

Jumalan suunnitelmissa, joissa omat eväämme eivät riitä, taivas tulee apuun ja lähettää tiellemme enkeleitä, ihmisiä, voimavaroja ja kaikkea, kaikkea mitä tarvitsemme – paitsi yhtä. Toteuttaakseen suunnitelmansa Jumala etsii uskollisia sydämiä, niitä, jotka ovat Hänelle kuuliaisia.

Hän ei etsi hengen jättiläisiä, suurmiehiä eikä suurnaisia. Vielä tänäänkin riippuvuus Jumalasta tekee tavallisista heikoista ihmisistä, sinusta ja minusta, uskon sankareita. Saatamme olla yhden rukouksen päässä uskomattomista kokemuksista Pyhässä Hengessä. Hän antaa meille yliluonnollista intoa, rohkeutta ja kykyä toteuttaa Jumalan tahdon!

Jeesus sanoi: ”Kun Pyhä Henki tulee teihin, niin te saatte voiman, ja te tulette olemaan minun todistajani sekä Jerusalemissa että koko Juudeassa ja Samariassa ja aina maan ääriin saakka.” Ap.t. 1:8. Myös me voimme kääntyä Jumalan puoleen ja rukoilla Jabeksen tavoin: ”Herra, siunaa minua runsaasti, laajenna elämäni kuviot, ojenna kätesi ylleni ja varjele minut pahasta, sinun nimesi kunniaksi.”

Hannu Haukka
IRR-TV:n toiminnanjohtaja

2 thoughts on “Pienen ihmisen rukous ja suuren Jumalan vastaus

  1. Yes🙂He does not to morrow,but to Day ,just now.Be blessed

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.