Rakkaat työtoverit 25.3.2020

Haluan rohkaista kaikkia teitä tällä aamunavauksella, kun elämämme perusteita järisytetään.

Psalmissa 91 on rohkaiseva teksti kaikille niille, jotka turvautuvat elämässään Korkeimpaan Jumalaan. Siinä käytetään Jumalasta nimeä El Elyon, joka esiintyy yhteensä 12 kertaa Vanhassa Testamentissa. Nimi on käännetty meidän Raamatunkäännöksiimme joko ’Korkein’ tai ’Korkein Jumala’. Nimi kuvaa Jumalan asemaa kaiken muun maan päällä olevan kuin maailman kaikkeudessa olevan yläpuolella olevana. Hän on kaiken olemassa olevan alulle panija ja ennen Häntä ei ole ollut olemassa mitään. Kaikki on syntynyt Hänen kauttaan.

Pelkästään 1. Mooseksen kirjassa on 4 viittausta tähän Korkeimpaan Jumalaan. Esim. 1.Moos.14:17-20:ssä kerrotaan Melkisedekistä, joka oli Korkeimman Jumalan pappi ja jolle Abraham (tuossa vaiheessa vielä Abram ennen nimenmuutosta ’korkeasta isästä’’kansojen paljouden isäksi eli Abrahamiksi’) maksoi kymmenykset sotasaaliistaan voitokkaan sotaretken jälkeen: ”Kun Abram oli paluumatkalla voitettuaan Kedorlomerin ja hänen kanssaan olleet kuninkaat, Sodoman kuningas lähti häntä vastaan Saavenlaaksoon eli Kuninkaidenlaaksoon. Melkisedek, Saalemin kuningas, toi sinne leipää ja viiniä. Hän oli Korkeimman Jumalan pappi, ja hän siunasi Abramin sanoen: ”Siunatkoon Abramia Jumala, Korkein, taivaan ja maan hallitsija, joka luovutti vihollisesi sinun käsiisi.” Abram tunsi ja tunnusti tuon Korkeimman Jumalan olemassaolon ja Hänen pappinsa Melkisedekin 1.Moos.14:23:ssa: ”Minä nostan käteni Herran, Jumalan Korkeimman, taivaan ja maan luojan puoleen…” Hän kieltäytyi ottamasta mitään sotasaaliista (paitsi sen, mitä hänen palvelijansa olivat kuluttaneet vapautusretkellä).

Kenelläkään ihmisellä ei ole olemassa mitään lopullisia vastauksia tai tarkkoja tulevaisuudenkuvia siitä, mihin tai millaiseen maailmaan tämä nykyinen koronaviruspandemia tarkalleen ottaen johtaa meidät. Itse uskon kuitenkin Raamatun yleisilmoituksen pohjalta (esim. Matt.24-25, Luuk. 21 ja Ilmestyskirja) erilaisista maailmanlaajuisista luonnonkatastrofeista, vitsauksista ja onnettomuuksista yleisellä tasolla sen, että ne liittyvät Jumalan eskatologiseen (maailmanajan lopunaikoihin liittyviin suunnitelmiin).  Niillä Jumala valmistaa lopullista pelastusta synnistä, Saatanan vaikutuksista maan päällä johtaen lopulta iankaikkiseen, taivaalliseen pelastukseen Hänen poikansa Jeesuksen puoleen kääntyville ihmisille. Uskon, että tällä kaikkien uskovien yhteisellä rakkaalla Isällä, Korkeimmalla Jumalalla on Koronavirus ja sen mukanaan tuoma inhimillinen pelko, epäjärjestys, talouden järkkyminen ja kaikki muutkin maailman ja elämämme osa-alueet hallussaan .

Maanjäristykset, luonnon mullistukset (kuten Australian pensaspalot), heinäsirkkavitsaukset (kuten Afrikassa), tulvat ja myös kulkutaudit/ rutto ovat sellaisia ilmöitä, joilla Korkein Jumala kääntää itseriittoisen, tieteen ylivertaisuuteen, omaan viisauteensa ja ymmärrykseensä turvaavan maailman nöyrtymään ylpeydestään ja kääntymään Elävän Jumalan puoleen. Kukaan meistä ei tiedä, millaiseen maailmaan astumme, kun eräänä päivänä tämä pandemia on ohi. Itse uskon siihen, että se valmistaa maailman kansoja  ahtaiden ja vaikeiden aikojen kautta kääntymään suurin joukoin Korkeimman Jumalan puoleen ja löytämään pelastuksen Jeesuksessa Kristuksessa. Aika näyttää, toteutuuko tämä skenaario? Uskon myös, että ei ole sattumaa, että IRR-TV:n valmistelema valtakunnallinen mediamissio siirtyi vuodelta 2021 vuodelle 2022 syksyyn. Uskon, että silloin Suomen kansa on valmis suurin joukoin kääntymään Korkeimman Jumalan ja Hänen Poikansa Jeesuksen puoleen ja ottamaan vastaan pelastuksen. Jään mielenkiinnolla seuraamaan, toteutuuko tämä skenaario.

Katso oheisesta linkistä YouTubeen avaamani kanavan ’Älä pelkää’ ensimmäinen video, joka rohkaisee sinua kääntymään tämän Korkeimman Jumalan puoleen Ps.91:n sanoin kaikissa tarpeissasi ja luottamaan Hänen huolenpitoonsa elämäsi asioista, kun turvaat kaikessa Häneen täysin. Halutessasi voit samalla tilata kanavan ja nähdä myös sinne tulevaisuudessa päivittyvän sisällön:

https://www.youtube.com/watch?v=jBeVyJ6_0fg

 

Ari Talja

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *