RAPORTTI ITÄ-UKRAINASTA

RAKETTI-ISKU HERSONISSA
Toissa päivänä 16 ihmistä kuoli ja 64 haavoittui yhdessä hyökkäyksessä Hersonin kaupungin keskustassa.
Palasin turvallisesti Lauran ja perheen luo juuri ajoissa jouluksi eli aaton aattona kello 23.45. Hersonissa pastoritiimin kanssa jouduimme kiivaaseen tulitukseen. Kaupunkiin kohdistui venäläisten taukoamaton tykistö- ja rakettitulitus.
Seuraavana aamuna Ternopolista tullut tiimimme joutui venäläisten lennokkien raketti-iskun kohteeksi toimitaessaan humanitaarista apua Hersonin alueelle. Drooneista ammuttiin kuusi rakettia, joista kaikki iskeytyivät saattueessa olleen kuuden ajoneuvon lähelle. Epäilemättä enkelvartio oli liikkeellä.
HUMANITAARINEN APU
Tänä jouluna olemme yhteistyössä Ukrainan ryhmien kanssa tilanneet, maksaneet ja toimittaneet yli 2 500 puulämmitteistä uunia (kaminaa) hintaan 100 € per yksikkö.
Kaminat toimitetaan lapsiperheisiin, äideille ja lapsille, joiden aviomiehet ja isät ovat eturintamassa taistelemassa maansa itsenäisyyden puolesta.
LIsää on tilauksessa. Tuhansia tarvitaan lisää. Monet perheet kärsivät jäätävästä talvesta, ellei apua tule muualta.
Ukrainassa kaupunginjohtajat, kylien puheenjohtajat, kirkkojen papit ja pastorit ovat kiittäneet saamastaan tuesta. He korostavat, että olemme yksi harvoista tahoista, jotka ovat pysyneet heidän rinnallaan tämän sodan edetessä.
Uskon kokosydämisesti, että Jumalan tahto on, että olemme heidän tukenaan, kunnes tämä painajainen päättyy Ukrainasssa.
SOTA HERKISTÄÄ
Sota on saanut aikaan sen, että kaikkialla sotilaat rintamalla, perheet kotona ja monet turvaa kaipaaavat ovat herkistyneet hengellisille asioille.
Vuosi 2022 lähenee loppuaan. On vaikeata uskoa, että 42 toiminnan vuoden jälkeen olisimme Lauran kanssa palvelemassa maata, joka on sodassa Venäjän kanssa.
YHDESSÄ ME AUTAMME
Keväästä lähtien IRR-TV/ Ukrainanhätä.fi on ollut:
• mukana rahoittamassa yli 7 000 Ukrainan kansalaisen evakuoimisen sotatoimialueen kylistä
• mukana toimittamassa yli 900 tonnia humanitaarista apua: ruokaa, vaatteita, hygieniatarvikkeita, lääkeapua, yli 100 sairaalasänkyä, muita kirurgiassa tarvittavia laitteita, generaattoreita, kaminoita.
Haluan lämpimästi kiittää kaikkia ystäviä ja keräykseen mukaantulleita osallistumisestanne. Kiitämme kumppanuudestanne ja tuestanne kuluneena vuonna 2022. Tahdon toivottaa jokaiselle siunattua joulua ja armorikasta uutta vuotta 2023.

One thought on “RAPORTTI ITÄ-UKRAINASTA

  1. Kiitos Herralle.ettå jalka on oven raossa ja nyt näkyy vain askel kerrallaan vaan siitä se lähtee eteenpäin. Mutta minun tv pimeni.vain ääni kuuluu eikä Jumala anna mulle iloa katsella kotona. olen alusta asti rukoillut puolestanne ja nyt iloitaan kahdesta tunnista. Olette jatkuvasti rukouksissani. Runsaasti siunausta ja voimia hyvän asian puolesta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *