Sanoma Messiaasta leviää mediassa ja seurakuntien kautta Israelissa koronan keskelläkin

IRR-TV on tehnyt jo yli kymmenen vuoden ajan Israelissa laajaa yhteistyötä messiaanisten seurakuntien kanssa mm. lukuisissa eri mediamissioissa. Samalla IRR-TV jatkaa TV-ohjelmien tuottamista ja lähettämistä myös Israelissa. Haastattelimme muutamia seurakuntien edustajia koronaviruksen vaikutuksista heidän työhönsä. Seurakuntien työssä korostuu kahden käden evankeliumi, jossa toimitetaan ruoka- ja sosiaalista apua koronakriisin keskellä kärsiville ihmisille ja samalla tuodaan heille sanomaa Messiaasta.

Kuvaustiimimme kävi helmikuun lopussa Israelissa kuvaamassa kahdeksan uutta ohjelmaa. Tiimi ehti palata Suomeen juuri ennen kuin matkustusrajoitukset astuivat voimaan. Matkan aikana he vierailivat CBN:n Jerusalemin toimistolla ja tapasivat AlfaTV:lläkin näkyvän Jerusalemin uutislinja -ohjelman päätoimittajan, Chris Mitchellin. Molemmat osapuolet haastattelivat toisiaan ohjelmiinsa. IRR-TV:n ansioista uutisohjelmat näkyvät myös Venäjän ja Ukrainan kanavilla, joiden katsojat tarvitsevat oikeaa ja ajankohtaista tietoa Israelin ja Lähi-idän tapahtumista.

Jerusalemissa sijaitsevan Ha’Seh al Har Zionin (Siionin vuoren Karitsan) -seurakunnan diakoniatyötä johtaa Israel Roitman, joka on kymmeniä kertoja Suomessakin käynyt messiaaninen laulaja. IRR-TV tukee hänen johtamaansa diakoniatyötä.

Israel Roitman kertoi, että seurakunta auttaa nyt eri puolilla kaupunkia vanhuksia ja holokaustin uhria, joista osa on jopa yli 100-vuotiaita.  Seurakuntalaiset soittelevat päivittäin kysyen heidän kuulumisiaan. Seurakunnan nuoret toimittavat ruokaa kotona asuville vanhuksille. Pääsiäisen aikaan jokainen sai erityisruokalähetyksen, joka sisälsi pääsiäisaterialla tarvittavia aineksia. Työtä tehdään yhteistyössä Jerusalemin kaupungin sosiaalitoimen kanssa. Monet iäkkäistä tarvitsevat myös hengellistä apua. Seurakuntana he haluavat auttaa heitä myös löytämään Messiaan elämäänsä.

Rishon-Le-Tsionin kaupungissa sijaitsee nuori Elävä virta -seurakunta, jonka pastori on Mihail Samsonov. Koko vajaan 3 vuoden olemassaolonsa aikana seurakunta on keskittynyt aktiiviseen evankelioimistyöhön. Nyt he jatkavat sitä internetin kautta.  He ovat siirtäneet mm. Alfa-kurssit internetin pienryhmille. Sen ansiosta kaupunkiin on syntynyt useita aivan uusia ryhmiä, jotka vahvistuvat. He ovat pyytäneet, että voisimme järjestää yhdessä ensi syksynä evankelioimisaktioita Israelissa.

Seurakunta tekee myös yhteistyötä kaupungin sosiaalitoimen kanssa. He toimittavat mm. lämpimiä aterioita yli 60-vuotiaille. Pastori Samsonov uskoo, että työ kantaa myös hengellistä satoa, kun karanteeniaika päättyy.

Mihail Samsonov toivoo myös, että Suomen uskovat rukoilisivat Israelin seurakuntien puolesta, jotta ne olisivat rohkeita ja päättäväisiä evankeliumin eteenpäin viemiseksi kaikkina aikoina.

Kuvassa Israelissa kokoontuva kotiryhmä

Haluamme kiittää kaikkia IRR-TV:n juutalaistyön ystäviä esirukouksistanne ja tuestanne vaikeina aikoina! Kiitos, että seisotte rinnallamme jatkossakin. Voit tukea työtämme omien mahdollisuuksien mukaan Israel työn viitteellä 5050 tästä linkistä.

Pirjo ja Vladimir Karttunen
IRR-TV:n juutalaistyönjohtajat

 

 

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *