Mission valmistelut Dakarissa sujuvat hyvin. Kesäkuun puolen välin jälkeen kaikki Senegalin hengelliset johtajat kokoontuvat yhteen mission puitteissa. He uskovat, että missio voi muuttaa maan ja jopa koko Afrikan tulevaisuuden.

Suurin osa Senegalin hengellisistä johtajista on muslimitaustaisia, sillä kristittyjä on maassa vain n. 5 %. He eivät ole tyytyväisiä tilanteeseen.

– Kun he kuulivat suurkaupunkimissiokonseptista, he innostuivat heti ja ajattelivat, että se voi muuttaa tilanteen maassa. He ovat huolissaan siitä, että seurakuntien toiminta on ollut pitkän aikaa hyvin matalaprofiilista. He tietävät, että yhteistyö Jumalan kanssa on salaisuus siihen, että herätys tulee, kertoo IRR-TV:n arabiosaston johtaja Hani.

Missiotietoisuus leviää Afrikassa

Senegalin helluntaiseurakuntien ja -järjestöjen liiton varapuheenjohtaja, pastori Victor Okafor toimii Bethel World Outreach Ministries Internationalin kolmannen hiippakunnan piispana Senegalissa, Gambiassa, Norsunluurannikolla ja Malissa ja matkustaa työnsä puolesta paljon. Hän sanoi, ettei ole nähnyt koskaan vastaavaa suunnitelmaa kuin tuleva suurkaupunkimissio.

– Vuosia sitten Jumala puhui Victorille ja sanoi, että tulevina aikoina tulee tapahtumaan jotain. Hän odotti hetkeä ja sanomaa missiosta, Hani kertoo.

– Victor uskoo, että suurkaupunkimissiokonsepti tulee muuttamaan Afrikan tilanteen. Missä ikinä hän liikkuu, hän puhuu missiostrategiasta.

Uskova ei voi olla välinpitämätön

Hani sanoo, että missiot ovat tärkeitä, koska joka päivä ihmisiä menehtyy ja siirtyy ikuisuuteen ilman Jumalaa. Uskovien ei tulisi olla koskaan välinpitämättömiä asian suhteen.

– Jos meidän sydämessämme ei ole tulta, niin meidän pitää pysähtyä ja kysyä itseltämme, olemmeko todella uskovia. Jumala ei pelastanut meitä olemaan vain joku numero Jumalan valtakunnan tilastossa. Jeesus kuoli ristillä näiden ihmisten puolesta. Me emme voi vaieta.

Voit tukea Senegalin missiota lahjoitussivumme kautta. Kiitos lahjastasi!