Kiovassa seurakunta rakentaa sodan keskellä

Hallinnollinen pastori Juri Babinets kertoo rakennusprojektista, jota käydään keskellä Venäjän aloittamaa suursotaa. Ennen sotaa seurakunnan tilaisuuksissa kävi noin 1 500 henkeä. Kun sota syttyi, kävijämäärät hupenivat 17 kävijään. Pääkaupungin valtauksen pelossa suurin osa lähti pois sotatoimien alta. Nyt 18 kuukautta myöhemmin kävijämäärät ovat nousseet 3 500 ja luku edelleen kasvaa.

Venäjän hyökättyä Ukrainaan käytännössä kaikki rakentajamme lähtivät rintamalle puolustamaan maata. Heistä kaksi kuoli viime vuonna. Tänä vuonna ei ole ollut kaatuneita.


Kuvassa: Taiteilijan luonnos uudesta Spasenie-seurakunnan temppelistä. Saliin mahtuu 4 500 istuinpaikkaa.

Kirkkorakennus tulee olemaan Ukrainan suurin. Istuinpaikkoja on yhteensä 4 500. Alatasolle mahtuu 3000 ja 1 500 parvekkeelle. Neliöitä on 5 500! Pastori Juri jatkaa: ”Sosiaalitiloja riittää. Vessoja tulee olemaan 84 ja pisuaareja 30.”

Vanha kirkkosalimme kävi pieneksi, kun kolme peräkkäistä jumalanpalvelusta sunnuntaisin ei enää riittänyt.

Vuonna 2007 yhteistyössä Spasenie-seurakunan kanssa IRR-TV toteutti menestyksellisen suurkaupunki-mission Kiovassa. Toinen missio toteutettiin Odessassa vuonna 2015 Venäjän vallattua Krimin Donbasin alueen. Tuolloin Odessa torjui Venäjän joukkojen miehityksen.

Yhteistyö IRR-TV:n kanssa

Sodan alettua yhteistyö seurakunnan kanssa on tiivistynyt ja nykyisin se koskee myös humanitaarista avustustoimintaa  julistavan lähetystyön lisäksi. Tärkeä osa seurakunnan työtä on sotilaspastorien tukeminen rintamalla.

Sotilaille järjestetään hartauksia, rukoushetkiä ja ehtoollisen jakelua. IRR-TV:n toimittamia missiokirjoja on painettu ja jaettu runsaasti rintamakylien asukkaille ja sotilaille. Lähetysjärjestönä IRR-TV on vahvasti mukana tukemassa myös sotilaspastorien hengellistä ja humanitaarista työtä.

Seurakunnan rakennuskassa on ehtynyt, mutta Juri uskoo, että rakennustyö saadaan vietyä loppuun asti. Se on myös Jumalan työtä.

Hannu Haukka

P.S. Voit lahjoittaa Ukrainan hyväksi joko humanitääriseen apuun tai missiokirjojen painattamiseen tästä linkistä. Valitse haluamasi kohde valikosta, Kiitos lahjastasi! Voit osallistua tähän keräykseen myös lahjoitamalla MobilePay:n  numeroon 25083.