Sudanissa tarvitaan anteeksiannon ja sovinnon sanomaa

Sudanissa on ollut yhteensä 46 sisällissotaa viimeisen 70 vuoden aikana. Näyttää epätodennäköiseltä, että parhaillaan käynnissä oleva sisällissota päättyisi nopeasti.

Etelä-Sudanin itsenäistyttyä Sudanin valtiosta maan kristityt ovat joutuneet kärsimään. Pastoreita on pidätetty ja toisilta kristityiltä on kielletty heidän kansalaisuuteensa kuuluvia perusoikeuksia. Maan hallintoon sidoksissa olevat ihmiset ovat sulkeneet seurakuntarakennuksia ja ottaneet niitä haltuunsa.

Kristityt pakenevat nopeasti pahenevan tilanteen keskeltä. Khartumin ruumishuoneet ovat täyttyneet samalla, kun kuolleiden ruumiita lojuu kaduilla ja maan terveydenhuoltojärjestelmä on romahtamassa. Sähköä ja juoksevaa vettä ei ole useinkaan saatavilla, puute ruuasta kasvaa jatkuvasti ja internetin toiminta on epävakaata.

Sudanista pakomatkalla olevat kristitytkään eivät ole turvassa. Naiset ja tytöt ovat vaarassa joutua raiskattaviksi ja pakkoavioliittoihin. Miehiä ja poikia on puolestaan piesty ja heitetty vankilaan. Vuonna 2023 Sudanin valtio luokiteltiin kristityille 10 kaikkein vaikeimman kohteen joukkoon maailman tarkkailulistalla.

Haasteet:
• Suurin osa Sudanin 45 miljoonasta asukkaasta on muslimeja
• Sudanissa arvioidaan olevan edelleen 9000 lapsisotilasta. Monet heistä on pakotettu palvelemaan Etelä-Sudanin kansan puolustusvoimissa tai nk. ”Herran  vastarinta-armeijassa”
• Pelkästään Sudanin pohjoisosissa asuu yli 70000 katulasta. Sodan runtelemasta Etelä-Sudanista löytyy lukematon määrä orvoksi jääneitä katulapsia.
• Sudan on perinteisesti suhtautunut vihamielisesti kristinuskon leviämiseen

Mitä me voimme tehdä?
• Me voimme tavoittaa Etelä-Sudanin ja Sudanin kansaa evankeliumin ja sovinnon sanomalla. IRR-TV haluaa tuottaa lisää sovinnon voimasta kertovia evankelioivia TV-ohjelmia ja lähettää niitä satelliitin ja sosiaalisen median kanavien kautta tälle alueelle. Olemme tuottamassa lähiaikoina Sudania varten ”Ratkaisun hetki” -nimistä TV-sarjaa. Siinä on yhteensä 26 jaksoa, jotka keskittyvät anteeksiantamukseen ja sovintoon.

• Jokin aika sitten IRR-TV:n studiolla, Keravalla vieraili joukko seurakuntien johtajia, jotka suorastaan vaativat meitä vierailemaan Sudanissa. Sisällissodan päätyttyä tämä voisi olla mahdollista. Voimme jakaa silloin näkyä seurakuntien johtajille ja muille avainhenkilöille suurkaupunkimission toteuttamisesta. Mission teemaksi ehdotamme ”Voima antaa anteeksi”. Rukoillaan Jumalan johdatusta tähän hankkeeseen.

Tarvitsemme edelleen esirukouksiasi ja tukeasi, jotta voimme tuottaa uusia evankelioivia TV-ohjelmia ja lähettää niitä jatkossakin kymmenille miljoonille sudanilaisille.

Hani Henein
IRR-TV:n arabiosaston johtaja

P.S. Auta meitä viemään evankeliumi muslimivaltaiseen Sudaniin! 50 €:lla tavoitat Satelliitti-TV -kanavien kautta jo 3000 sudanilaista evankeliumin sanomalla. Voit antaa lahjasi muslimityön viittellä 8853 klikkaamalla tätä linkkiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *