Tansanian Muutoksen voima -mission ajankohta on lyöty lukkoon: kampanja pidetään tämän vuoden lokakuussa. Parhaillaan valmistellaan missiokirjaa ja -ohjelmia sekä koulutetaan vapaaehtoisia missiota varten.

Tansanian pääkaupungissa Dar es Salaamissa pidettävän mission järjestämiseen on liittynyt monenlaisia haasteita.

– Jos ajatellaan koko Itä-Afrikkaa, niin Tansania on siinä mielessä erilainen maa, että siellä on aika suuri muslimiväestö, erityisesti rannikolla. Se on haaste meille, sanoo Tansaniassa lähetystyössä ollut Espoon helluntaiseurakunnan pastori Kyösti Frestadius, joka auttaa mission suunnittelussa ja järjestelyissä.

Swahilinkieliseen missioon on saatu mukaan jo 2 000 seurakuntaa. Kaikki maan suurimmat kirkkokunnat seisovat mission takana.

– Toteutamme mission yhdessä. Haluamme sitoutua tähän tehtävään ja varmistaa, että se toteutetaan, sanoo Tansanian Vapaan Helluntaikirkon FPCT:n (Free Pentecostal Church in Tanzania) piispa David Batenzi.

Mission valmistelut etenevät

Mission valmistelut etenevät pikkuhiljaa. Tällä hetkellä koulutetaan vapaaehtoisia eri tehtäviin, kuten puhelinkeskuksen vastaajiksi. Keskuksessa pitäisi olla joka päivä 500 vastaajaa, eli vapaaehtoisia tarvitaan satoja. Myös jälkihoitotyötä varten pitää kouluttaa niin pastoreita kuin vapaaehtoisia. Heidän tehtävänään on olla mission päättymisen jälkeen yhteydessä missiosanomasta kiinnostuneisiin ja ohjata heidät seurakuntiin.

Muutostarinat on valittu ja niitä valmistellaan missiokirjaa ja -ohjelmia varten. Missiokirjoja lähetetään mission aikana puhelinkeskukseen soittaneille ja jaetaan esimerkiksi kauppakeskuksissa jakelupisteissä. Kirjaa tullaan mainostamaan ainakin televisiossa, radiossa, lehdissä ja ulkomainostauluissa.

Tansanialainen tv-moguli mukaan

Myös oikeat kumppanit ovat löytyneet. 11 TV-kanavaa Tansaniassa omistava Vernon Fernandes halusi mukaan tekemään missiota. Kanavien kautta tullaan lähettämään mission muutostarinoita.

Vernonin tarina on mielenkiintoinen. Hänellä ei ollut lainkaan kokemusta mediasta, kun Jumala alkoi johdattaa häntä mediatyöhön vuonna 1995. Kuin ihmeen kautta hän pääsi tekemään kristillisiä ohjelmia eräälle tv-kanavalle. Hän oppi kuvaamaan, editoimaan ja lähettämään ohjelmia. 2000-luvun alussa hän sai pitkän odotuksen jälkeen tv-toimiluvan ja osti ensimmäisen tv-kanavansa. Ohjelmien suosio kasvoi räjähdysmäisesti. Vuodessa kanavan katsojaluvut kasvoivat 87 prosenttiin. Sen jälkeen Vernon sai laajennettua toimintaansa nykyisiin mittoihin.

– Olen iloinen, että saan olla mukana mission toteuttamisessa. Tämä missio muuttaa miljoonien ihmisten elämän. Monet ovat nälkäisiä ja väsyneitä elämään. He päätyisivät helvettiin, mutta ohjelmiemme kautta he voivat päästä taivaaseen. Seisomme rinnallanne ja haluamme nähdä, että tämä missio onnistuu.

Yksi missio vaatii paljon

Suurkaupunkimissiot vaativat paljon resursseja; esirukousta ja rahaa. Mission järjestäminen ei ole halpaa puuhaa, sillä mm. missiomateriaalit ja mainostaminen maksavat.

– Toivomme, että saamme toteutettua tämän mission hyvin, koska se auttaa tekemään sitten seuraavia missioita Afrikassa, Kyösti Frestadius sanoo.

IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka toteaa, että Tansanian mission järjestämiselle on omat syynsä.

– Ensinnäkin haluamme pitää esillä Jeesuksen antamaa lähetyskäskyä. Meidän tehtävämme on omalta osaltamme välittää evankeliumia tälle sukupolvelle niin tehokkaasti kuin mahdollista. Toinen syy on se, että jos me emme kerro evankeliumia, niin emme kerro silloin myöskään Jumalan antamista kiitosaiheista. Jumalan suuret teot vahvistavat myös niiden uskoa, jotka kuulevat niistä teoista. Jumala elää ja voi hyvin ja vastaa siitä, että Hänen sanansa toteutuu tässä sukupolvessa.

 

Voit tukea Tansanian missiota lahjoitussivumme kautta. Kiitos lahjastasi!