Lokakuun alussa Dar es Salaamissa käynnistyy poikkeuksellisen laaja suurkaupunkimissio, jossa on mukana ennätykselliset 2 000 paikallista seurakuntaa. Missiosanoman uskotaan tavoittavan Tansanian lisäksi naapurimaiden asukkaita.

Tansanian missiota valmistellaan kiihtyvällä vauhdilla, sillä kampanjan alkuun on enää reilu kuukausi. Swahilinkielinen missiokirja on lähes valmis. Kirjaan on valittu 15 voimakkaasti puhuttelevaa tansanialaista muutostarinaa, ja mukana on myös ohjeet uskonelämän alkutaipaleelle.

Missiosanomaa julistetaan erityisesti Dar es Salaamin viidelle miljoonalle asukkaalle, mutta television uskotaan tavoittavan myös 40 miljoonaa maan asukasta pääkaupungin ulkopuolella sekä suuria katsojamääriä Keniassa ja Ugandassa.

– Ihmiset saavat kuulla, että heillä on mahdollisuus kokea kaikkein suurin ja ihanin muutos. Vaikka alkoholismi, huumeet tai muut paheet olisivat repineet elämän kappaleiksi, niin elämä voi muuttua ja orjuuksista vapautua, sanoo IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Tansanian presidentti on myötämielinen missiolle.

Presidentti mukana päätösjuhlassa

Tansanian missio huipentuu 60 000 katsojaa vetävällä National-stadionilla pidettävään päätöskokoukseen, jonne on lupautunut tulemaan myös maan presidentti John Pombe Magufuli. Tansanian evankelisilla kirkkokunnilla on hyvät suhteet presidenttiin.

Hannu Haukka sanoo, etteivät presidentit ole olleet kovin usein mukana missioissa. Tukea kampanjoille ovat osoittaneet aiemmin Suomen ja Etelä-Sudanin presidentit.

– Tästä näkee, että Jumala on laskenut siunauksensa mission ylle jo tässä vaiheessa.

”Tämä on aivan mahtavaa!”

Kolmentoista tansanialaisen tv-kanavan johtaja Vernon Fernandez pitää mission etuna sitä, että ihmisiä tavoitetaan siellä missä he ovat.

– Kun ihmiset kuulevat evankeliumin hyviä uutisia, heissä syttyy toivo. Tämä on aivan mahtavaa!

Evankeliumin julistaminen näin laajasti ja näkyvästi maksaa paljon. Media on kuitenkin tehokas työkalu.

– Tämä missio voi muuttaa miljoonien ihmisten elämän. En puhu yksittäisistä ihmisistä vaan miljoonista. Ihmiset ovat nälkäisiä ja väsyneitä elämään. He päätyisivät helvettiin, mutta missio-ohjelman katsottuaan he voivat pelastua Taivasta varten, Fernandez iloitsee.

Vastustajista ei ole pulaa

Islam on vallannut alaa Tansaniassa viimeisten vuosien aikana. Muslimievankelistat ovat aktivoituneet pitämällä omia ulkoilmakokouksiaan, joissa he kutsuvat kansalaisia kääntymään islamilaisuuteen. Kilpailu sieluista on kovaa.

– Pyydämme esirukouksia koko missiotapahtuman puolesta sekä kotimaamme seurakunnissa että rukouspiireissä. Rukousrintamaa tarvitaan, Hannu Haukka vetoaa.

 

Yhden suurkaupunkimission järjestäminen maksaa satoja tuhansia euroja. Dar es Salaamin missiobudjetista puuttuu vielä osa. Jos haluat tukea Tansanian missiota, voit antaa lahjasi tästä.