Thaimaan suurkaupunkimissio lähestyy – rukoile

IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka palasi hiljattain työmatkalta Thaimaasta. Thaimaan kristityt johtajat ovat toivoneet missiota jo pitkään. Viisi tuhatta thaimaalaista seurakuntaa ja evankelinen Nexus-liike pastoreineen ovat valmiina yhteistyöhön mediamission järjestämiseksi Thaimaassa. Nexus-seurakunnat haluavat kuumeisesti, että missio toteutuu vuosien 2023–2024 aikana.

Minkälainen maa Thaimaa on uskontokarttaa katsottaessa?
Maan asukkaista suurin osa on buddhalaisia, noin 94 %. Islaminuskoisia noin 5 %, kristittyjä 1 % ja muita noin 0,03 %.
Vuoden 2022 väkiluku oli saamieni tietojen mukaan 71,7 miljoonaa, ja väestö kasvoi noin 0,13% vuodesta 2021.

Mission tavoite
Mission tavoite on evankeliumin välittäminen tehokkaasti median välityksellä miljooniin koteihin Thaimaassa. Tällä hetkellä on vielä auki, tuleeko missiosta maanlaajuinen vai keskittyykö missio Bangkokin, Chiangmain ja Bechabunin kaupunkeihin.
Hannu Haukka kertoo, että huhtikuussa 2023 on tarkoitus olla mukana 5000 Nexus-liikkeeseen kuuluvan seurakunnan edustajan kanssa neuvotelemassa ja luomassa yhteistä strategiaa mission toteuttamiseksi seurakuntatasolla. Kyse on siis suuresta ja mittavasta mediamissiosta.

Suurkaupunkien haaste
Suurkaupungeissa evankeliumin välittäminen mission avulla kohtaa erilaisia haasteita kuin maaseudulla. Megakaupungeissa lähetystyö ”kilpailee” monenlaisten viestien kanssa”, toteaa Hannu Haukka.
Maaseudulla tilanne on hieman erilainen kuin suurkaupungeissa. Bechabunin kaupungin alueella vaikuttaa kookas kristittyjen yhteisö. He ovat hiljattain perustaneet kaksi uutta seurakuntaa. Seurakunnan perustamistilaisuuksien yhteydessä noin 140 ihmistä tuli uskoon.
Keski-Thaimaa on maanviljelyaluetta, missä pastori saattaa raataa pellolla päivisin ja pitää kokoustilaisuuksia iltaisin.
Eräässä torikokouksessa saarnaaja kysyi kuulijoilta, ketkä eivät olleet kuulleet Jeesus-nimestä aiemmin. Kaikki koolla olleet nostivat kätensä merkiksi, että nimi ei ollut tuttu, puhumattakaan sitä, kuka tämä Jeesus-niminen henkilö oli.
Kun Jeesus antoi seuraajilleen lähetyskäskyn mennä kaikkeen maailmaan julistamaan evankeliumin hyvää sanomaa, hän varmasti tarkoitti juuri tämän kaltaisia ihmisiä ja kansoja.
Lähetystyön edesmennyt apostoli Oswald Smith totesi, ettei kenelläkään ei ole oikeutta kuulla evankeliumin sanomaa kahta kertaa ennenkuin kaikki ovat saaneet kuulla sen edes yhden kerran.
Pyydämme rukouksin muistamaan missiovalmisteluja sekä työmiehiä elonkorjuuseen mission aikana. Tällainen missio vaatii noin 10 000 vapaaehtoisen avustajan kouluttamisen.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *