Ukrainassa suunnitellaan Raamatun kertomuksia sisältävän Superkirja-animaatiosarjan sekä siihen liittyvän opetusmateriaalin käyttämistä koulujen opetusohjelmassa. Moni Neuvostoliiton aikana sarjaa seurannut vanhempi haluaa nyt lapsensa oppivan saman kuin he aikoinaan.

Superkirja-sarja tuli tutuksi Neuvostoliiton lapsille television välityksellä 1990-luvulla. Sarja päätyi valtakunnalliselle tv-kanavalle IRR-TV:n kautta, ja sitä esitettiin useita vuosia.

– Tämä on ennennäkemätön mahdollisuus. Missä tahansa muussa Euroopan maassa tällainen ei olisi mahdollista. Suomen kouluihin ei pääse enää opettamaan Raamattua. Ukrainassa se on edelleen mahdollista. On harvinaista ja ihmeellistä, että Jumala on avannut tällaisen oven, iloitsee IRR-TV:n toiminnanjohtaja Hannu Haukka.

Ihmiset ovat avoimia Raamatulle

Vitaly Stebenev. (Kuvakaappaus: Facebookin Клуб LIFE – klub.life -sivu)

Kristillisen mediajärjestö CBN:n alaisuuteen kuuluvan Emmanuel-järjestön varatoimitusjohtajana Kiovassa työskentelevä Vitaly Stebenev löysi Superkirja-sarjan kautta uskon 25 vuotta sitten ja haluaa, että Ukrainan 17 000 koulussa opiskelevalla noin seitsemällä miljoonalla lapsella on mahdollisuus oppia Raamattua. Hän sanoo, että koulut ja ihmiset ovat avoimia ja valmiita kuuntelemaan nyt Raamatun opetuksia.

– Jos kysyy ihmisiltä kadulla, niin monet tuntevat Superkirja-sarjan. Isät ja äidit toivovat, että heidän lapsensa tulisivat kosketuksiin Raamatun sanomaan tämän tv-sarjan kautta niin kuin he itse aikoinaan.

– Jos onnistumme siirtämään lapsille oikeita, terveitä arvoja, niin seuraava sukupolvi tulee olemaan terve. Jos me kykenemme kasvattamaan seuraavaa sukupolvea, niin heistä tulee niitä, jotka vievät tätä maata eteenpäin. Silloin heillä on terveet arvot ja he muun muassa kunnioittavat vanhempiansa sekä toisiansa, ovat rehellisiä ja tekevät ahkerasti työtä.

Haaveena kristillinen TV-kanava lapsille

Vitaly Stebenevin haaveena on saada myös kristillinen lasten tv-kanava Ukrainaan sekä muihin entisiin Neuvostoliiton maihin, kuten Venäjälle, Kazakstaniin ja Keski-Aasiaan.

– Muistamme, kun Jeesus sanoi, että ”sallikaa lasten tulla minun tyköni”, eikä heitä tulisi millään tavalla estellä. Siksi meillä on suuri vastuu, että voisimme välittää Jumalan rakkautta ja evankeliumia lapsille. Uskon, että voimme tehdä vieläkin enemmän tulevaisuudessa.