Uusi vuosi ja uusi tehtävä

Näin vuoden 2023 alussa haluan IRR-TV:n arabityön osaston johtajana kiittää kaikkia IRR-TV:n työn uskollisia tukijoita ja ystäviä. Teidän ansioistanne IRR-TV:n palvelutyö tavoittaa miljoonia ihmisiä Kristuksen puolesta kaikkialla maailmassa – 18 satelliittikanavan, internet-sivustojen ja sosiaalisen median kautta. Työ tavoittaa myös niitä, jotka eivät ehkä koskaan ole kuulleet Jeesuksesta Kristuksesta. Haluan ilmaista syvän kiitollisuuteni ja arvostukseni kaikesta anteliaasta tuestanne viime vuoden aikana.

Uusi näky islamilaisen kansakunnan tavoittamattomista
Jumala on avannut meille uuden valtavan mahdollisuuden tehdä työtä Pohjois-Afrikassa. Tulevia vuosia varten olemme luoneet uusia hankkeita ja uuden painopisteen tavoittaaksemme koko islamilaisen kansakunnan tavoittamattomimman alueen. Tässä yhteydessä haluan mainita erityisesti Pohjois-Afrikan.
Tammikuun lopussa matkustin Pohjois-Afrikkaan. Vierailuni keskeinen tarkoitus oli kuvata islamista kristinuskoon kääntyneiden uskovien elämäntarinoita. Osa heistä ei voi matkustaa, joten tarinat tulee kuvata paikan päällä. Matkallani tapasin myös joitakin Pohjois-Afrikan kirkkojen pastoreita ja johtajia. Keskustelimme erityisesti niistä haasteista, joita uskovat näillä alueilla kohtaavat, erityisesti uskon harjoittamisessa.
Ymmärsin, että haasteita on paljon enemmän kuin aikaisemmin olemme käsittäneet. Islamista kristinuskoon kääntyneitä ihmisiä on paljon, mutta opetuslapseus ja johtajuus monesti puuttuvat. Monet Pohjois-Afrikan vasta uskoon tulleet tarvitsevat lisää apuamme, jotta he saisivat tietää ja oppia lisää kristinuskosta sekä siitä, miten he voivat elää uskossaan ilman pelkoa oman yhteiskuntansa keskellä.

Pastori Brunson vangittuna Kristuksen tähden
Matkani aikana olin hyvin otettu tavatessani Andrew Brunsonin, joka on ollut vangittuna Turkissa.
Brunson on evankelinen pastori, joka asui Turkissa 25 vuotta ja johti pientä presbyteeristä seurakuntaa Izmirin kaupungissa. Pastori Brunson ja hänen vaimonsa Norine palvelivat myös syyrialaisia pakolaisia Turkissa. Lokakuussa 2016 Turkin viranomaiset pidättivät Brunsonin ja syyttivät häntä vakoilusta, terroristijärjestöjen auttamisesta ja avustamisesta Turkin epäonnistuneessa vallankaappauksessa vuonna 2016. Häntä uhkasi näistä syytteistä jopa 35 vuoden vankeusrangaistus. Pastori Brunson kiisti johdonmukaisesti häntä vastaan esitetyt syytteet.
”Olkoon se selvää”, hän kirjoitti vankilasta vuonna 2018. ”En ole vankilassa minkään tekemäni vääryyden vuoksi, vaan sen vuoksi, kuka olen – kristitty pastori. Uskon, että todella on kunnia kärsiä Jeesuksen Kristuksen puolesta, kuten monet ovat tehneet ennen minua.”
”Kahta vankilavuottani leimasi se, mitä kutsuisin Jumalan hiljaisuudeksi, eikä minulla ollut mitään tunnetta Hänen läsnäolostaan”, pastori Brunson pohti. ”Koska aiemmat kokemukseni Hänen kanssaan olivat todella rikkaita, tuon läheisyyden poistuminen johti siihen, että sydämeni oli kuin suljettu Jumalaa kohtaan. Koin syvää haavoittuneisuutta. Olin vankilan ainoa kristitty, ja ainoa kristitty, johon olin kahden vuoden aikana yhteydessä, oli vaimoni Norine. Olin siis hyvin yksin, eristyksissä uskossani. Rukoilin rauhaa todella paljon. En kuitenkaan tuntenut todellista rauhaa. Armo vei minua eteenpäin, mutta voiman, päättäväisyyden, rauhan ja ilon löytäminen oli itse asiassa paljon vaikeampaa kuin odotin.”
Nyt vapauduttuaan Pastori Brunson haluaa nähdä kirkkojen johtajat valistuneessa, tehokkaassa johtajuudessa toimimalla alueen kaikkien kansojen hyväksi. Mielestäni tämänkaltaisen tehtävän eteen kannattaa ponnistella.
IRR-TV:n arabiosaston tavoitteena on tänä vuonna tuottaa vähintään 1000 ohjelmaa useilla eri kielillä, jotta voimme näiden kautta tavoittaa mahdollisimman monet islamilaiset kansat. Uskon, että voimme saavuttaa tämän tavoitteen yhdessä teidän kanssanne.

Hani Henein
IRR-TV:n arabityön johtaja

P.S. Tarvitsemme edelleen esirukouksiasi ja tukeasi, jotta voimme jatkossakin lähettää evankelioivia TV-ohjelmia sadoille miljoonille muslimeille. 50 €:lla tavoitat Satelliitti-TV -kanavien kautta jo 3000 muslimia evankeliumin sanomalla. Voit tukea ohjelmien tuotantoa ja lähettämistä viitteellä 8853 tästä linkistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *